FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czujniki parkowania
Autor Wiadomość
elk2 
Bywalec

Wysłany: 12-04-2015, 14:07   Czujniki parkowania
   Bolid: Fiat Seicento 900

Czy ktoś z was ma zamontowane (lub zamiar) czujniki parkowania w seicento? na przykład takie:http://allegro.pl/czujnik-4-czujniki-parkowania-cofania-buzzer-buzer-i5209821584.html
Chodzi mi czy to działa dobrze w seicento, jak wygląda i może ktoś podpowie jak to Seju montował? Z góry dzięki za pomoc

Ichtio 
Nałogowiec

Wysłany: 12-04-2015, 14:21   
   Bolid: Fiat Seicento 900 Young

Działa jak w każdym innym aucie... Wiercisz dziury w zderzaku, wsadzasz czujniki, podłączasz i wszystko ;)

KrzychuB 
Nałogowiec

Wysłany: 12-04-2015, 15:26   
   Bolid: Seicento 900

elk2, nie rozumiem po co Ci w seju takie coś ? dla szpanu czy co ? :P Przecież sej jest tak krótki że łatwiej parkować się nie da :P Ale jak już to u mnie takie coś 50 zł kosztuj (montaż) :)

elk2 
Bywalec

Wysłany: 12-04-2015, 18:12   

pytam z ciekawości, bo lubię eksperymentować z różnymi gadżetami :-)

roach 
spamer team

Wysłany: 12-04-2015, 20:42   
   Bolid: Seicento

dobra rzecz w dużych autach...w sc tak jak kolega pisze nie potrzebne no chyba ze dla kobiety :-P

elk2 
Bywalec

Wysłany: 12-04-2015, 21:16   

macie rację. Przemyślałem i raczej zrezygnuję ;-) . Wiosna, więc jak wszyscy szukam różnych bajerów do modernizacji autka :-)

guru_p 
Bywalec

Wysłany: 13-04-2015, 08:21   
   Bolid: brak

w golfie mam zamontowane czujniki ale takie (inwencja twórcza poprzedniego właściciela) i powiem szczerze że raz mi uratowały dupę znaczy się zderzak - 2 metalowe słupki obcięte na taką wysokość że nie było ich widać w żadnym lusterku
ale to jedyny taki przypadek więc uważam, że szkoda psuć oryginału dla montowania takich gadżetów

mati060294 
Nałogowiec

Wysłany: 14-04-2015, 22:22   
   Bolid: Seicento 1.1 Brush

Mam taki czujnik w seju ale jak kupiłem auto to był już zamontowany :)
Może ktoś powie że nie potrzebny bo taka prawda ale jest napewno wygodny cofając i patrzać na wyświetlacz jaka odleglosc od przeszkody i jak kolega wyżej napisał jakies słupki krótkie czy nawet brat połozył rower to też nie było widać w lusterkach a czujnik piszczy od razu :D

Na dniach przyjdzie mi od malowania zderzak od sportinga na tył i szkoda mi go dziurawić, więc jakby ktoś chciał to zderzak z czujnikami będzie na sprzedaż :))

ptum 
Nałogowiec

Wysłany: 15-04-2015, 09:32   
   Bolid: Seicento 900 SPI + LPG

Podpowiem kolegom że poza standardowymi czujnikami które montujemy w wywiercone w zderzaku dziury, istnieją również czujniki zintegrowane w ramce tablicy rejestracyjnej.
Zmieniając samochód z seja na 2x większy od seja, w obawie o to że będąc do seja przyzwyczajonym mogę w coś lub kogoś trafić zamontowałem sobie takową ramkę od firmy Karmax, z tym że troszkę wyższy model bo z czujnikami oraz kamerką (ale są również z samymi czujnikami, koszt około 100zł z groszami).
Moja opinia - jak na ten moment super, zimę zestaw przetrwał, żadnych problemów nie było, żadnego dziurawienia zderzaka, i działają skutecznie :)

Odpowiedz do tematu