|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Czy miska olejowa w MPI i SPI jest taka sama? |
Autor |
Wiadomość |
stiepanek
Nałogowiec

|
Wysłany: 22-06-2010, 16:13 Czy miska olejowa w MPI i SPI jest taka sama?
Bolid: Fiat Seicento BRUSH 1.1cm3 |
|
|
Witam.
Mam pytanie czy miska olejowa do Seja SPI i MPI są takie same?
Czyli są wzajemnie wymienne?
Bo musze wymienic miskę, a mam okazję kupić miskę od SPI, a posiadam silniczek MPI, wiec pytam.
A mam jeszcze jedno pytanko jakiej grubosci jest blacha z której jest stworzona miska?
Z góry dzięki.
Pozdrawiam... |
_________________ Obecny Dupowóz:
http://www.polskajazda.pl.../Seicento/97577
http://www.seicento.com.p...p=469051#469051
 |
|
|
|
 |
Monter76 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-06-2010, 22:54
|
|
|
Witam,
niestety nie wiem czy miski są zamienne, ale to łatwo sprawdzić w pierwszym lepszym sklepie Fiata, nie trzeba kupować aby uzyskac na to pytanie odpowiedź. Zapewne trzeba będzie podać VIN auta.
Natomiast jak chodzi o grubość blachy to jest bardzo cienka, miska ma tendencje do gnicia wokół korka spustowego oraz niedaleko korka na środku (fabrycznie jest tam zgrzew). Właśnie dwa dni temu wymieniałem, bo już zaczynało kapać... To typowa bolączka Sejów zaraz po zacinających się wycieraczkach (zacieranie się osi), cieknącym baku (też puszcza na zgrzewach), itp.
Odradzam wszystkim zakup miski "okazyjnej" lub z demontażu - miski do 1,1 w podróbie nie pasują zbyt dokładnie, a oryginalnie miska nie ma uszczelki jak w silniku 9000cm lecz jest przyklejona na specjalny silikon do bloku więc zdejmując ją siłą rzeczy osoba to robiąca musi ją trochę powyginać, inaczej się po prostu nie da jej zdjąc - tym samym używana miska z pogietymi krawędziami będzie i tak ciekła. Najśmieszniejsze jednak jest to, że ludzie na Alledrogo takie demontowane miski oferują (dołączając foto silnika, bo pewnie się za zdejmowanie jeszcze nie zabrali i nie wiedzą co ich czeka, hehe).
Nowa w oryginale do 1,1 SPI kosztuje 127 PLN, więc nie wiem czy warto bawić się w okazje? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|