FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dieta bezglutenowa czy jest poprawa
Autor Wiadomość
ziggy 
Bywalec

Wysłany: 04-11-2024, 12:57   Dieta bezglutenowa czy jest poprawa
   Bolid: Seicento

Cześć, mam pytanie dotyczące problemów trawiennych w kontekście diety bezglutenowej. Od jakiegoś czasu zmagam się z bólami brzucha i wzdęciami, a lekarz zasugerował, że to może być związane z glutenem. Czy ktoś z was miał podobne problemy i czy po przejściu na dietę bezglutenową zauważył poprawę? Jak szybko można się spodziewać efektów?

MaciejK 
Bywalec

Wysłany: 04-11-2024, 14:21   
   Bolid: seicento

Po przejściu na dietę bezglutenową zauważyłem poprawę już po kilku tygodniach. Bóle brzucha i wzdęcia znacznie się zmniejszyły, a ogólnie poczułem się lepiej. Warto jednak pamiętać, że każda osoba reaguje inaczej, więc nie ma jednego uniwersalnego terminu. Czasami potrzeba czasu, żeby organizm się dostosował. Ważne jest, żeby dobrze obserwować, jak się czujesz i co jeść. Dodatkowo, spróbuj prowadzić dziennik żywieniowy, żeby lepiej zrozumieć, co na ciebie działa, a co nie.
https://www.tvbogatynia.p...e-bezglutenowej

Poczytaj sobie o tym co możesz spożywać na takiej diecie, a czego unikać. Na stronie jest opis polecanych i zakazanych produktów.

Odpowiedz do tematu