|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Fiat uno 1.4 ies |
Autor |
Wiadomość |
Sainc
Bywalec

|
Wysłany: 02-10-2012, 16:02 Fiat uno 1.4 ies
Bolid: Sej 900 |
|
|
Witam. Brat posiada fiata uno 1.4 wersje ies jesli dobrze pamiętam. Wymieniając wachacze przednie i drążek kierowniczy zauważyłem że te części sa bardzo podobne do tych z SC. I mam pytanie czy sprzęgło-tarcza, czasem nie spasują z Sc 1100? Akurat taką mam nówkę sztuke bo w salonie ojcu sprzedali SC z tarcza sprzegła z 1100 .Oczywiście moge sie mylić więc krytyka mile widziana specem nie jestem. W uno sprzegło jest w tragicznym stanie i jeśli jest możliwość wsadzenia tej z SC to wiadomo szkoda wydac 180zl na nowa skoro ta pasuje. Moje pytanie brzmi czy ktoś dłubał cos przy uno locie? Jest szansa że te tarcze sa takie same?
Dla przykładu świece z mojej 900tki wsadziłem w uno i śmigał na nich. Różnicy nie było. W sklepie dowiedziałem się że pasuja idealnie |
|
 |
Linduś
Włóczykij wróg publiczny nr 1

Wiek: 38 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2834 Skąd: Miasto Włókniarzy
|
Wysłany: 02-10-2012, 16:30
Bolid: Punto Grande 1,4 8v / 126p 650 |
|
|
zależy, który rok uniacza
Bo tarcze są te same w SC 1.1 i Uno 1,4 od stycznia 1993, do końca 1992 są inne tarcze
edit: jeszcze inaczej, sorry- katalog valeo mi mówi że przed 1993 na pewno nie będzie pasować, od 1993 może pasować, ale nie musi - bo montowali oba rodzaje |
_________________ Niebo świeci pogodnie, od bruków coraz chłodniej,
Dobrze być tylko przechodniem, ulicą życia iść,
Była nam kiedyś dana Ziemia Obiecana,
Niezabliźniona rana, zielony młody liść…
|
|
|
|
 |
Sainc
Bywalec

|
Wysłany: 02-10-2012, 16:35
Bolid: Sej 900 |
|
|
Uno jest z 98 roku. Właśnie słyszałem ze sa dwa rodzaje.Ciężka sprawa żeby mieć pewność musiałbym je rozkręcic. A jak je zdemontuje i nie bedzie psaowalo...Holender. |
|
 |
Linduś
Włóczykij wróg publiczny nr 1

Wiek: 38 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2834 Skąd: Miasto Włókniarzy
|
Wysłany: 02-10-2012, 16:53
Bolid: Punto Grande 1,4 8v / 126p 650 |
|
|
spróbować po eperze poszukać nr oryginału i zobaczyć jaka tarczka była |
_________________ Niebo świeci pogodnie, od bruków coraz chłodniej,
Dobrze być tylko przechodniem, ulicą życia iść,
Była nam kiedyś dana Ziemia Obiecana,
Niezabliźniona rana, zielony młody liść…
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|