jak usunąć zapach papierosów z samochodu |
Autor |
Wiadomość |
MarcinPna
Bywalec

|
Wysłany: 13-05-2010, 12:22 jak usunąć zapach papierosów z samochodu
Bolid: Seicento |
|
|
Tak jak w temacie.
Macie jakieś pomysły sprawdzone ?
auto było już prane w środku |
_________________ Mój czarny sej -- Zapraszam --
 |
|
|
|
 |
paker228
spamer team Lokalny Czepiacz

|
Wysłany: 13-05-2010, 12:26
Bolid: 1.1 MPI |
|
|
cytat z http://lajfmajster.pl/201...a-lub-tapicerki
"kawa – na tylnej półce i na drzwiach umieszczamy woreczki (z przewiewnej siatki) z kawą mieloną. Kawa całkiem nieźle wyciąga zapach (stosuje się ją w lodówkach). Kawę wozimy ze sobą przez kilkanaście dni
Ocet – jeśli auto garażujemy, na noc wkładamy do samochodu pojemniki z wodą wymieszaną z octem 1:1 i zostawiamy na noc. Minusem tego rozwiązania jest zapach octu, który na szczęście łatwo wietrzeje.
Karcher lub ozon – podsufitka to najbardziej „zaczadzone” miejsce – zwłaszcza nad kierowcą. Pianki do samodzielnego czyszczenia nie zawsze zadziałają, po kilku dniach zapach się przebije, a dodatkowo mogą zostać plamy po nikotynie. Jeśli podsufitka jest bardzo nasączona zapachem pozostaje tylko profesjonalne czyszczenie Karcherem lub – jeszcze bardziej skuteczne lecz również nieco bardziej kosztowne – czyszczenie ozonem (około 100 zł, z tym że niekiedy zabiegów należy
wykonać 3-5). Takie usługi wykonują specjalistyczne firmy."
ps. nigdy tego nie próbowałem, bo takich problemów nie mam, ale nie od dziś wiadomo że ocet dośc dobrze niweluje wszystkie zapachy |
|
|
|
 |
MarcinPna
Bywalec

|
|
|
|
 |
|