Przesunięty przez: Eldenor 23-01-2010, 19:23 |
Jak wyglada z kradzieza CB radyjek (oby nas to nie spotkało) |
Autor |
Wiadomość |
ozon
nówka sztuka ;)
Wiek: 35 Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 4 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 23-01-2010, 17:15 Jak wyglada z kradzieza CB radyjek (oby nas to nie spotkało)
Bolid: Fiat Seicento |
|
|
Witam, Koledzy jak jechałem ostatnio z pracy zastanawiałem sie jak to jest ze złodziejami CB czy sa czy "ktos" to kradnie ogólnie chodzi mi czy cieszy sie to zainteresowaniem złodzieji jak zwykłe radioodtwarzacze?? z góry dzieki za odpowiedzi |
_________________ " CB Radio tam kazdy kierowca jest kolegą, a nie pie..olonym baranem "
 |
|
|
|
 |
MałaMi
z Doliny Muminków

Wiek: 34 Dołączyła: 17 Sty 2010 Posty: 388 Skąd: Kanzas / Złotno
|
Wysłany: 23-01-2010, 18:01 Re: Jak wyglada z kradzieza CB radyjek (oby nas to nie spotk
Bolid: (k)fiat Seicento |
|
|
ozon napisał/a: | Witam, Koledzy jak jechałem ostatnio z pracy zastanawiałem sie jak to jest ze złodziejami CB czy sa czy "ktos" to kradnie ogólnie chodzi mi czy cieszy sie to zainteresowaniem złodzieji jak zwykłe radioodtwarzacze?? z góry dzieki za odpowiedzi |
Kradnie się wszystko co się da niestety
Ale tak praktycznie rzecz biorąc takie "CB po mieście" za 2 -3 stówy się kupi.
Osobiście wolę mieć paragon i nawet te 12 miesięcy gwarancji niż brać coś na "lewo" |
_________________ Jak trudno być mną :padłem:
Nie depcz małych skrzydeł...
 |
|
|
|
 |
fender
Nałogowiec

|
|
|
|
 |
rudiov
Nałogowiec POlski osioł

|
Wysłany: 23-01-2010, 19:26
Bolid: 1.1 mpi van / Zafira 1.6 |
|
|
Cb-radio tak samo jak gps-y łatwiej sprzedać po kradzieży niestety ponieważ nie mają nr seryjnych i trudno udowodnić winę Dlatego też ponoć zmniejszyła się liczba kradzionych radioodtwarzaczy - masz panel ze sobą więc tylną część trudno im sprzedać. Najbardziej mnie zastanawia jak oni anteny 1,5m długości kradną? Do nogawki? |
|
|
|
 |
lukanio
nówka sztuka ;)

Wiek: 42 Dołączył: 07 Lip 2008 Posty: 26 Skąd: LBN - WAWA - POZ
|
Wysłany: 23-01-2010, 20:00
Bolid: Puntolocik |
|
|
niestety kradną...sam się bolesnie przekonalem jak mi zaiwanili radyjko i metrowego bata....wszystko z bagażnika.
btw. radio bzzz panela też wyjeli i gpsa również. ale cóż, taki lajf, to tylko rzeczy nabyte |
_________________ Było: SC 900 LPG Power 1999r - 190kkm
Jest: Puntolot 1.2 8V 2004r - 84,5 kkm
 |
|
|
|
 |
ozon
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 24-01-2010, 16:20
|
|
kurde wlasnie tak myslalem ze tak bylo jest i bedzie
[ Dodano: 24-01-2010, 16:26 ]
Kradnie się wszystko co się da niestety
Ale tak praktycznie rzecz biorąc takie "CB po mieście" za 2 -3 stówy się kupi.
Osobiście wolę mieć paragon i nawet te 12 miesięcy gwarancji niż brać coś na "lewo"[/quote]
Kolego mi nie chodzilo czy sie da kradzione kupicz tylko czy moje CB jest bezpieczne jak jestem 8- 12 h w pracy a autko czeka na mnie na miescie |
_________________ " CB Radio tam kazdy kierowca jest kolegą, a nie pie..olonym baranem "
 |
|
|
|
 |
Sqarek
nówka sztuka ;)
Wiek: 41 Dołączył: 23 Lis 2009 Posty: 12 Skąd: Borowianka
|
Wysłany: 24-01-2010, 16:51
Bolid: Seicento Sporting 1.1 Spi |
|
|
ozon napisał/a: | kurde wlasnie tak myslalem ze tak bylo jest i bedzie
...czy moje CB jest bezpieczne jak jestem 8- 12 h w pracy a autko czeka na mnie na miescie |
Witam w dzisiejszych czasach nic nie jest bezpieczne i długo nie będzie Najgorzej jak podczas kradzieży złodziej narobi więcej szkód niż sama kradzież, bo np. masz zestaw CB za 400zł a złodziej dobierając się do samochodu uszkodzi drzwi, zamek, szybę a czasami jeszcze elektrykę i wtedy koszty robią się dużo większe niż samo CB. |
|
|
|
 |
TresH
Nałogowiec Spamer Przodowy!

Wiek: 34 Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 381 Skąd: south west
|
Wysłany: 24-01-2010, 17:00
Bolid: sc |
|
|
Powiem tak w dzisiejszych czasach na złodzieja nie pomogą żadne zabezpieczenia antywłamaniowe za ileś tysięcy polskich złotych. Jeśli będzie chciał ukraść to i tak ukradnie Najlepiej na noc brać do domu niż potem płakać. Takie CB dużo nie waży a potrafi zaoszczędzić dużo stresu, pieniążków i nerwów
PS: Bądźmy mądrzy przed szkodą, a nie po szkodzie |
_________________ "...bo tak naprawdę niema nic lepszego niż iść do auta i wrócić uwalony smarem i olejem..." |
|
|
|
 |
ozon
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 24-01-2010, 20:06
|
|
TreshCento napisał/a: | Powiem tak w dzisiejszych czasach na złodzieja nie pomogą żadne zabezpieczenia antywłamaniowe za ileś tysięcy polskich złotych. Jeśli będzie chciał ukraść to i tak ukradnie Najlepiej na noc brać do domu niż potem płakać. Takie CB dużo nie waży a potrafi zaoszczędzić dużo stresu, pieniążków i nerwów
PS: Bądźmy mądrzy przed szkodą, a nie po szkodzie |
Na noc to nie ma problemu bo autko w garazu stoi, ale jak jestem w pracy to stoi na miescie do 10h nawet bo moja robota.... to brak słow hehe ale mniejsza z tym zaczne brac je zabierac je ze sobą |
 |
|
|
|
 |
|