FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
jak wyprzedzić Audi A4 2,5 TDI
Autor Wiadomość
ReplikantONE 
Nałogowiec

Wysłany: 28-12-2010, 10:26   
   Bolid: 16v

Ciacho napisał/a:
oj Boziu, osiągi są zbliżone do 1.1 MPI, widać że nie miałeś do czynienia z takim pojazdem i nie wiesz jak to sie sprawdza w normalnym ruchu...

wiadomo że mocy nie ma wiele, ale dość duży moment jest super, tak że zdarza sie wyprzedzać też pod górkę i nie ma problemu, moment jest na poziomie typowego silnika 1.6 16V o mocy ponad 100KM... Pewnie że chciałbym więcej mocy, bo było by lepiej po prostu, ale to co jest, mi w zupełności wystarcza, droga to nie tor wyścigowy (a szkoda) :))

tak że, jest mi miło, że tak troszczysz sie o moje bezpieczeństwo i osiągi, ale uważam to za zbyteczne, naprawdę :lol:

nie miałem do czynienia ze Skodą ale dane mi było przez circa rok jeździć Peugeotem 206 1.4 HDi (68KM/150Nm) i wyprzedzanie to była jedna z najgorszych czynności, zwłaszcza jak nie miało się dużo miejsca i trzeba było to zrobić szybko - wtedy to się nawet klimę wyłączało żeby mocy nie brakło :lol: w ogóle poronionym pomysłem jest ładowanie małych diesli do samochodów ważących ponad tonę - to nie ma prawa sprawnie jechać. Oferta to powinna się zaczynać od 1.9 TDi (np. w Octavii jest milutki silnik 136KM/310Nm) - tym to już przyjemność jechać, a i spalanie na pewno większe nie będzie.

A tak w ogóle to TDi Engines are for senior citizens :lol:

[ Dodano: 28-12-2010, 10:28 ]
lukaniu227 napisał/a:
ja ostatnio z vectrą 2.2 2002r. się brałem i powiem wam że do 100km/h byłem nawet pierwszy :grin: no ale potem to już wiecie co się stało :cry: faktem jest że mój znajomy który ma tą vectrę to taka pisda która za bardzo jeździć nie umie :)) po za tym ten jego dupowóz też nie lepszy , jednym słowem dobrali się :lol:

nawet nie pytam czy to diesel czy benzyna bo i tak i tak gdyby koleś tylko chciał to by Cię łyknął bez problemu :lol: chyba, że nie wie jak wrzucać dwójke :lol:

rudiov 
Nałogowiec
POlski osioł

Wysłany: 28-12-2010, 10:41   
   Bolid: 1.1 mpi van / Zafira 1.6

Zapominasz, że większości użytkowników samochód potrzebny jest do jazdy: do pracy, w mieście, od świateł do świateł, hipermarket, kościół , wiocha + city . W takich przypadkach czy masz 70 czy 200km nie robi różnicy. Czasami można się zrobić w ch*** na polskiej prostej drodze mocnym autem bo są bardzo krótkie odcinki. Średniakiem nie pomyślisz wyprzedzać, natomiast torpedą "może się uda..." i na finale możesz przyp** komuś w gwizdek.

Ciacho 
Skoda Lover

Wysłany: 28-12-2010, 11:01   
   Bolid: Skoda Octavia II FL 1.6 TDI Greenline

to ja widocznie jestem jakiś dziwny, bo nie mam żadnych problemów z wyprzedzaniem moim autem, czy zima czy lato, raz nawet miałem przyjemność wracać z Warszawy, mając w aucie 4 dorosłych, ciężkich, pasażerów + pełen ciężkich pakunków bagażnik i wyprzedzanie również nie sprawiało problemów, tak szczerze między nami, to nawet byłem bardzo tym zaskoczony i do tego miałem z tego spora frajde, jak dobrze to auto sie odpycha z takim załadunkiem... oczywiście trzeba było czasem bieg zredukować, ale toż to sama przyjemność, w odróżnieniu od peugeotowskiej skrzyni biegów, która działa gorzej niż beznadziejnie, ale to nie ważne

ważne że wszystko jest ok :D

Ania 
stokrotka

Wysłany: 28-12-2010, 11:04   
   Bolid: Fiat

Ciacho, ale czemu się tłumaczysz?

Ja nie widzę powodu dla takiej fatygi :grin:

Ciacho 
Skoda Lover

Wysłany: 28-12-2010, 11:07   
   Bolid: Skoda Octavia II FL 1.6 TDI Greenline

no właśnie ja wiem, że niepotrzebnie to pisze, ale skoro kolega sie tak o mnie zatroszczył, chciałem go pocieszyć, że wszystko jest dobrze i żeby sie tak nie martwił :lol:

ReplikantONE 
Nałogowiec

Wysłany: 28-12-2010, 12:09   
   Bolid: 16v

rudiov napisał/a:
Zapominasz, że większości użytkowników samochód potrzebny jest do jazdy: do pracy, w mieście, od świateł do świateł, hipermarket, kościół , wiocha + city . W takich przypadkach czy masz 70 czy 200km nie robi różnicy. Czasami można się zrobić w ch*** na polskiej prostej drodze mocnym autem bo są bardzo krótkie odcinki. Średniakiem nie pomyślisz wyprzedzać, natomiast torpedą "może się uda..." i na finale możesz przyp** komuś w gwizdek.

skoro uważasz, że przy wyprzedzaniu nie ma różnicy czy pod butem jest 70KM czy 200KM to nie mamy o czym rozmawiać :lol:

[ Dodano: 28-12-2010, 12:10 ]
Ciacho napisał/a:
to ja widocznie jestem jakiś dziwny, bo nie mam żadnych problemów z wyprzedzaniem moim autem, czy zima czy lato, raz nawet miałem przyjemność wracać z Warszawy, mając w aucie 4 dorosłych, ciężkich, pasażerów + pełen ciężkich pakunków bagażnik i wyprzedzanie również nie sprawiało problemów, tak szczerze między nami, to nawet byłem bardzo tym zaskoczony i do tego miałem z tego spora frajde, jak dobrze to auto sie odpycha z takim załadunkiem... oczywiście trzeba było czasem bieg zredukować, ale toż to sama przyjemność, w odróżnieniu od peugeotowskiej skrzyni biegów, która działa gorzej niż beznadziejnie, ale to nie ważne

ważne że wszystko jest ok :D

ważne, że Ty jesteś zadowolony :lol:

Łukasz 
AntyToyotowy

Wysłany: 28-12-2010, 12:14   
   Bolid: Ford Focus Kombi 1.6 zetec 2004r. 152 k km

o co wy sie kłócicie i po co tumaczycie ?

może jeszcze sie spotkacie i filmiki z wyprzedzaniem nagracie ? bez sensu...

wszystko zalezy kogo i jak i gdzie i po co wyprzedza. jedzie tico 50 km\h a jedzie agresywna octavia z mocno podrasowanym ego samcem... czy ma sie 5 km do wyprzedzania czy 100 metrów...

kazdego indywidualna sprawa. osobiscie jestem przeciwny dieslom o pojemnosci seicento i 200 KM... to są formułki z krótką żywotnością ale każdy kupuje co chce.

takze, najwazniejsze bezpieczenstwo. z głową panowie.

ajwan 
Nałogowiec

Wysłany: 28-12-2010, 13:07   
   Bolid: 600, 318, 520, 325

Taki temat może miec powodzenie tylko tu i ewentualnie forach tico, matiz itd... :)) na forum golfa też pewnie wszyscy by pokazywali golfy z NOSeem i podkręconymi VR6 żeby udowodnić że golf coś może... w sumie to nawet na forum bmw spotkałem wypowiedzi właścicieli 316compakt udowadniające żre to szybkie samochody są :wink:

Ale przyznam że do KJS sej się nadaje znakomicie nawet całkowicie seryjny :grin:

Torrence 
Nałogowiec

Wysłany: 28-12-2010, 16:58   
   Bolid: ?koda Fabia

ajwan, trzeba się jakoś dowartościowywać przecież :D

marek75 
Bywalec

Wysłany: 28-12-2010, 21:09   
   Bolid: seicento1.1 mpi

Torrence napisał/a:

seje to kupuja madrzy ludzie, co wiedza jak sie jezdzi, a bmw mocne audi i mercedesy to tylko i wylacznie idioci co nie maja pojecia o jezdzie, dlatego ci madrzy z sejkow ich objezdzaja jak chca :wesoly:
nie mozna dowartosciowac sie moca, konfortem, przestronnoscia i zawieszniem, to coz? mozna inteligencja :))

najlepiej to nie miec kompeksow i wtedy nie trzeba tym slabiakom w audi udowadniac kto tu rzadzi,

ja niedawno sam osobiscie wyprzedzilem bentley'a tylko szkoda ze on nie wiedzial ze sie z nim scigam :))

ale tak powaznie bentley na zywo to nie to co widac na zdjeciach czy filmiki z internetu , gablota robi wrazenie, kazdy inny przy nim to namiastka samochodu
pozdrawiam

fiksiu 
Bywalec

Wysłany: 28-12-2010, 21:21   
   Bolid: Seicento 1.2 T

No i tu jest sedno tego całego wątku.
Bo niektórzy nie mając 300Nm i 7s do setki to nie potrafią jeździć.Bo dla nich auto nie jedzie nie wyprzedza,pod górkę to trzeba pasażerów wyprosić bo się nie da podjechać a najlepiej to tym co nie mają 150 patatajów to zakazać poruszać się po drogach.Lepiej niech jeżdżą chodnikami bo tam się takie prędkości osiąga.

I jak ktoś napiszę że autem o mocy 60km wyprzedził inne 120km to jest śmiech na sali i głupie docinki.

A to piszą właśnie ci co mają TDI 130ps i bzyknęło je seicento,a nie mogąc potem dać mu rady bo kierowca był bystrzejszy,piszą potem na forum że oni wcale nie chcieli się ścigać bo jechali swoim tempem itp(to ciekawe skąd przy każdym wyprzedzaniu czarna chmura wielkości tira za takim TDI skoro on przecież nie dociska? :wink: )

Miałem już nie pisać w tym wątku ale jak to czytam to mi gacie opadają.

marekmartysz 
Bywalec

Wysłany: 28-12-2010, 21:48   
   Bolid: 1.2 16v szach mat

marek75 napisał/a:
Torrence napisał/a:

seje to kupuja madrzy ludzie, co wiedza jak sie jezdzi, a bmw mocne audi i mercedesy to tylko i wylacznie idioci co nie maja pojecia o jezdzie, dlatego ci madrzy z sejkow ich objezdzaja jak chca :wesoly:
nie mozna dowartosciowac sie moca, konfortem, przestronnoscia i zawieszniem, to coz? mozna inteligencja :))

najlepiej to nie miec kompeksow i wtedy nie trzeba tym slabiakom w audi udowadniac kto tu rzadzi,

ja niedawno sam osobiscie wyprzedzilem bentley'a tylko szkoda ze on nie wiedzial ze sie z nim scigam :))

ale tak powaznie bentley na zywo to nie to co widac na zdjeciach czy filmiki z internetu , gablota robi wrazenie, kazdy inny przy nim to namiastka samochodu
pozdrawiam

po tym, nie czytam juz tego watku ;/ ;(

Kooboosh 
Nałogowiec
t-jet

Wysłany: 28-12-2010, 22:43   
   Bolid: Seicento 1.4t

kur...
taki zajebisty wątek, a ja dopiero dzisiaj do niego zajrzałem...

czytałem jakoś co trzecią stronę, bo nie chciało mi się wszystkiego, ale gratuluję każdemu z osobna inwencji twórczej... :grin:

Linduś 
Włóczykij
wróg publiczny nr 1

Wysłany: 29-12-2010, 09:08   
   Bolid: Punto Grande 1,4 8v / 126p 650

a dziękuję, dziękuję :rotfl:
Niezabliźniona rana, zielony młody liść…

ajwan 
Nałogowiec

Wysłany: 29-12-2010, 09:37   
   Bolid: 600, 318, 520, 325

marek75 napisał/a:

Brawo... wziąłeś go z zaskoczenia :wink:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi