FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Moja Praca
Autor Wiadomość
KurczaK 
KurczaK ma... malutki
... zapierdalacz

Wysłany: 15-05-2007, 00:13   Moja Praca
   Bolid: Alfa Romeo Brera 210+

W tym temacie prezentujemy to , co robimy w pracy :)

nie ważne czy jesteś uczniem, pracownikiem Biedronki, babcią klozetową , politykiem Spamoobrony , czy zakopujesz ludzi w lesie jako Super Windykator ....

Tu jest odpowiednie miejsce by się pochwalić swoim zajęciem

Jako pomysłodawca zapodaję pierwszy filmik o mojej pracy :)

hasło brzmi " sciema "

moje ściemnianie w pracy

Moja praca polega na ściemnianiu że pracuję ciężko :)) jakoś mi się to udaje już od 2 lat :)
Przez 8 ( lub 12) godzin się gapię ( na ściany ) czy maszyna pracuje :)
Łażę też ( na sąsiednie maszyny by poględzić z kumplami) w koło niej i utrzymuję ład i porządek :)

W szczegóły nie bedę Was wprowadzał , ale powiem tyle , że jeżeli kupicie w IKEA materac o nazwie Hasselback lub Hamno w rozmiarze 160 ( lub 180) na 200 , to prawdopodobnie był on ( wierzch ) robiony przeze mnie :)

a tu jest link do mojej malutkiej firmy ...zatrudnia tylko ponad 2000 peopli :))

Com 40 zwane też Komszwitz ;)

pozdro :papa:

Ostatnio zmieniony przez KurczaK 15-05-2007, 00:16, w całości zmieniany 2 razy  

SiDoR 
Nadworny Mechanik
AngelInADevil'sSuit

Wysłany: 15-05-2007, 00:42   
   Bolid: SIGNUM Z20NET '03, VB Caravan X16XEL '99

ech pracowałem 7 miechów jako konstruktor i ściemniać na konieć umiałem siedziałem cały dzień nad projektem a na koniec zamykałem i nie zapisywałem zmian, a rano wielkie zdiwko co się stało 8 godzin siedziałem i nic nie ma i tak przez 2 tygodnie na okresie wypowiedzenia :)

rafal0325 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 15-05-2007, 08:03   
   Bolid: Seicento 0.9

A ja Pracuje jako operator maszyn CNC obecnie wykonyje zwrotnice do seja z ABSem,moja sciema polega na tym ze jak zaczne prace o 6.00 to koncze okolo 11.30 gora 12.00 i potem musze sciemniac do 14.00 albo sobie robie jeszcze w godzinke sztuk tyle co na 1,5godziny,to jest praca tak jakby na acord

BART0070 
Bywalec

Wysłany: 15-05-2007, 11:50   
   Bolid: Seicento + VW golf IV 1,9 TDI + corsa 1.2 16v

A ja raz sciemniam, a raz nie pracuje w fabryce opon bridgestone Japońce kontrolują na każdym kroku ale i tak da się pościemniać :grin:

Szakal 
Bywalec

Wysłany: 15-05-2007, 20:15   
   Bolid: Seicento 1.1 MPI

Ja pare dni wykładałem towar na półki ,ale z racji że była to smutna robota przy której sie wyć chciało to dałem sobie z tym spokój...I teraz myślę czy by sie nie zająć rozwozeniem pizzy :p Ciekawsze to niż praca w superhipermegamarkecie :wesoly:

ArturS 
coś innego

Wysłany: 15-05-2007, 23:29   
   Bolid: SC 1,1SPI VAN, Pug Partner

Cytat:
I teraz myślę czy by sie nie zająć rozwozeniem pizzy :p Ciekawsze to niż praca w superhipermegamarkecie :wesoly:

Kupę znajomych się tym zajmowało - ja również. Najbardziej uwielbiałem rozwożenie zimą :)) To była dobra szkoła jazdy bokiem :)) Poza tym całkiem nieźle wychodziłem jak na legalną pracę, bo po odliczeniu benzu zostawało 900-1300zł (zależy od miesiąca) ;-)

reklama

Szakal 
Bywalec

Wysłany: 16-05-2007, 17:41   
   Bolid: Seicento 1.1 MPI

ArturS napisał/a:
Cytat:
I teraz myślę czy by sie nie zająć rozwozeniem pizzy :p Ciekawsze to niż praca w superhipermegamarkecie :wesoly:

Kupę znajomych się tym zajmowało - ja również. Najbardziej uwielbiałem rozwożenie zimą :)) To była dobra szkoła jazdy bokiem :)) Poza tym całkiem nieźle wychodziłem jak na legalną pracę, bo po odliczeniu benzu zostawało 900-1300zł (zależy od miesiąca) ;-)

A na jakiej zasadzie dostawałeś kase? Bo mi mają niby płacić 3.50zł za godzine + 3zł za każdy dojazd. Pracuje sie tak ok 12h

ArturS 
coś innego

Wysłany: 16-05-2007, 19:03   
   Bolid: SC 1,1SPI VAN, Pug Partner

Szakal napisał/a:
ArturS napisał/a:
Cytat:

A na jakiej zasadzie dostawałeś kase? Bo mi mają niby płacić 3.50zł za godzine + 3zł za każdy dojazd. Pracuje sie tak ok 12h

Łoojessu, żebym ja to pamiętał. Miałem jakąś umowę zlecenie - 500zł + za dojazd podzielony na strefy. Zupełnie nie pamiętam stawek :znudzony:

reklama

jerzyk 
Loża szyderców

Wysłany: 17-05-2007, 18:32   
   Bolid: Audi

a może ktoś szuka pracy w łodzi, ASO Hyundai'a (+ wszystko co jeździ): mechanik, blacharz, pomocnik blacharza, lakiernik, magazynier-sprzedawca, doradca serwisu

Sayuri 
sexi laseczka

Wysłany: 17-05-2007, 19:44   
   Bolid: Seicento

ani minie gadajcie... :/ ja jestem grafikiem, fizykiem, informatykiem i dodatkowo.. nauczycielem.. i ciężko robote znaleść :znudzony: .. to nawet na magazynie mnie nie chcą :| a jedni jak zobaczyli moje wykształcenie to poweizieli.. nas na Panią nie stać a nawet o zarobkach nie mówiliśmy :shock:
ok.. jedna praca odpada.. NIE BEDE NAUCZYCIELEM.. chciałabym jeszcze troche pożyć :shock:

szymonek 
ĄĄĘĘĘ

Wysłany: 17-05-2007, 19:46   
   Bolid: 1E 187

jerzyk napisał/a:
a może ktoś szuka pracy w łodzi, ASO Hyundai'a (+ wszystko co jeździ): mechanik, blacharz, pomocnik blacharza, lakiernik, magazynier-sprzedawca, doradca serwisu

Szkoda, że tak daleko mieszkam.. :(

Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki... cuda zajmują mi trochę więcej czasu... :))

tygrysek
[Usunięty]

Wysłany: 18-05-2007, 13:57   

a ja do tej pory swietnie sprawdzam sie w robieniu nic. licencjat mam z obslugi ruchu turystycznego a magisterke obronilam rok temu z turystyki miedzynarodowej i od tej pory siedze w domku i spedzam czas z rocznym synkiem i mezusiem. pracy nie szukam jak narazie bo jade za tydzien do deuschlandii a w turystyce gowniane pieniadze nawet jako przewodnik na krecie. istna lipa. czasem mozna mnie zobaczyc jak tyram na dzialce w wieliczce gdzie budujemy dom. a jutro bede ciezko tyrala ogladajac furacze na zlocie w krakowie.

SiDoR 
Nadworny Mechanik
AngelInADevil'sSuit

Wysłany: 18-05-2007, 14:04   
   Bolid: SIGNUM Z20NET '03, VB Caravan X16XEL '99

Sayuri napisał/a:
ani minie gadajcie... :/ ja jestem grafikiem, fizykiem, informatykiem i dodatkowo.. nauczycielem.. i ciężko robote znaleść :znudzony: .. to nawet na magazynie mnie nie chcą :| a jedni jak zobaczyli moje wykształcenie to poweizieli.. nas na Panią nie stać a nawet o zarobkach nie mówiliśmy :shock:
ok.. jedna praca odpada.. NIE BEDE NAUCZYCIELEM.. chciałabym jeszcze troche pożyć :shock:

szukaj pracy w okolicach gliwic tam jest jakaś strefa przemysłowa czy jakoś tak i roboty ponoć sporo, sam myśle się tam przenieść niedługo

szymonek 
ĄĄĘĘĘ

Wysłany: 18-05-2007, 14:29   
   Bolid: 1E 187

tygrysek napisał/a:
a ja do tej pory swietnie sprawdzam sie w robieniu nic. licencjat mam z obslugi ruchu turystycznego a magisterke obronilam rok temu z turystyki miedzynarodowej i od tej pory siedze w domku i spedzam czas z rocznym synkiem i mezusiem. pracy nie szukam jak narazie bo jade za tydzien do deuschlandii a w turystyce gowniane pieniadze nawet jako przewodnik na krecie. istna lipa. czasem mozna mnie zobaczyc jak tyram na dzialce w wieliczce gdzie budujemy dom. a jutro bede ciezko tyrala ogladajac furacze na zlocie w krakowie.

Trzeba bylo wybierac jeszcze inny kierunek..

Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki... cuda zajmują mi trochę więcej czasu... :))

michao 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 20-05-2007, 21:01   
   Bolid: X20TED

A ja pracuje jako informatyk-administrator sieci we firmie kompiuterowej we warszafce i na codzień borykam się z problemami klientów a jak jest spokój u klientów (czyt. święto międzynarodowe) to siedzę w biurze i coś klepie i tak już ponad 2 latka.

Dodatkowo coś tam kupię taniej i drożej sprzedam i myslę żeby tą czynność rozbujać troszkę bardziej i założyć własną działalność coby nie pracować na kogoś tylko na siebie :)) ah no i na SC :))

Odpowiedz do tematu