Na jakiej stacji tankujecie i dlaczego? |
Autor |
Wiadomość |
ziut3q
Nałogowiec

Wiek: 36 Dołączył: 19 Wrz 2006 Posty: 100 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 24-11-2007, 17:57
Bolid: Seicento 899ccm Young / Bravo 1.4 16V Dynamic |
|
|
ja tankuję na Statoilu bo mają Supreme 95 z minimalną ilością siarki, czasami na Shellu, a awaryjnie na Jet.
@Balbina sam testowałem i muszę Ci powiedzieć, że na tym Shellu na rondzie grunwaldzkim jest lepsza jakość paliw niż na tym z Fordońskiej... |
_________________ Polska jazda
 |
|
|
|
 |
luck
nówka sztuka ;)
Wiek: 38 Dołączył: 26 Paź 2007 Posty: 2 Skąd: Płock/Warszawa
|
Wysłany: 24-11-2007, 19:34
Bolid: Seicento 1.1 spi (kiedyś VAN) |
|
|
Ja tankuje na stacji przy Auchanie w Wola Park. Jeszcze nigdy się nie zraziłem złą jakością paliwa. Mają paliwo z Orlenu, jest taniej o jakiej 20-25 groszy na litrze w porównaniu do "normalnych stacji" |
_________________ Jeżeli wszelkie sposoby zawiodą przeczytaj instrukcje |
|
|
|
 |
Balbina
Smerfetka

Wiek: 45 Dołączyła: 25 Paź 2007 Posty: 85 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 24-11-2007, 20:00
Bolid: 900 |
|
|
ziut3q, ja właśnie tankuje na Fordońskiej - po prostu bardziej mi po drodze niż na rondo Grunwaldzkie |
_________________ ...When you touched my face
When you call my name
I'm burned with desire ...
 |
|
|
|
 |
Figi
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 24-11-2007, 20:32
Bolid: Seicento 1.1 MPI '03 |
|
|
Shell , a jeśli nie ma pod ręką to BP. Kiedys jeździłem dostawczym Masterem po 15 tys km miesięcznie i przy testach mi wyszło ,że najlepsze paliwo ma jednak Shell i BP. Co do Orlenu uważam , że nie jest złe ,aczkolwiek odczuwalnie gorsze niż shellowksie (szybciej się spala) a po drugie niektóre Orlenowskie stacje to lata komuny, zbiorniki stare a nawet dystrybutory (Świętochłowice) więc omijam. |
|
 |
ArturS
coś innego

|
Wysłany: 25-11-2007, 14:47
Bolid: SC 1,1SPI VAN, Pug Partner |
|
|
Głównie tankuję na Statoilu, bo jest tam najtańszy gaz w Zabrzu i mam po drodze. Poza tym czasami Shell, bo mam zaufanie i BP, bo mam dużo punktów z czasów jak w orange pracowałem i tankowaliśmy na Routexa BP/Statoil. Na Lotosie się zawiodłem jakiś miesiąc temu - zaraz po zatankowaniu LPG zaczęło mi szarpać silnikiem I tak szarpało aż do kolejnego tankowania na Statoilu - jak ręką odjął |
_________________ P. Partner 2.0HDi, SC 1.1SPi VAN
reklama |
|
|
|
 |
marcin'ek
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 25-11-2007, 18:55
Bolid: SC 1,1 Sporting |
|
|
a ja tam zalewam na shell paliwko i aktualnie nawet olej i jestem zadowolony na neste to jak kiedys zatankowalem jeszcze malucha to ledwo co jechal (a jest to nowa stacja) i musialem go przeplukac vpower 95 |
_________________ Pozdrawiam
marcin'ek
SF itak bedzie mistrzem
 |
|
|
|
 |
bakol
Nałogowiec

Wiek: 41 Dołączył: 21 Cze 2007 Posty: 271 Skąd: Ruda ?ląska
|
Wysłany: 25-11-2007, 21:37
Bolid: stilo 3D 1.8 |
|
|
ArturS napisał/a: | Głównie tankuję na Statoilu, bo jest tam najtańszy gaz w Zabrzu i mam po drodze. |
to ten statoil pomiędzy Rudą PD a Zabrzem ? Ceny to tam są rewelacyjne, ale jakoś nigdy nie mogę trafić na pusty bak przejeżdzając tamtędy mówisz, że paliwko dobre ? to sie kiedyś wypróbuje
no ja najcześciej właśnie na tej stacji - blisko, paliwo dobrej jakości...........i drogo
ArturS napisał/a: | Na Lotosie się zawiodłem jakiś miesiąc temu - zaraz po zatankowaniu LPG zaczęło mi szarpać silnikiem |
czyli widocznie nie tylko benzyna u nich ciu**ta. Zatankowałem raz i było niezbyt przyjemnie, ale zwaliłem to na inne niesprzyjające warunki. Podjechałem drugi raz i dup - to samo, więcej nie pojadę (o ile nie będę musiał). Juz wole dać te 15 gr więcej na BP i nie mieć wyrzutów sumienia, że fure gównem poczęstowałem
sporadycznie zdarza mi sie zatankować na BLISKA w gliwicach - nie stwierdziłem żadnych nieprzyjemności po zatankowaniu tam paliwa, a cena jest rozsądna (jak na centrum gliwic of kors) |
_________________ Pokaż cycki - dam Ci jabłko ! |
|
|
|
 |
ArturS
coś innego

|
Wysłany: 25-11-2007, 23:34
Bolid: SC 1,1SPI VAN, Pug Partner |
|
|
Cytat: | to ten statoil pomiędzy Rudą PD a Zabrzem ? Ceny to tam są rewelacyjne, ale jakoś nigdy nie mogę trafić na pusty bak przejeżdzając tamtędy mówisz, że paliwko dobre ? to sie kiedyś wypróbuje |
Wcześniej tam tankowałem obie Pandy jakie w orange ujeżdżałem - każdą przejechałem prawie po 30tys. km i nigdy nie było nic nie teges. Poza tym moje pandy paliły najmniej na 12 aut. Wszyscy inni tankowali tylko na BP. Póki co złego słowa więc nie mogę powiedzieć. |
_________________ P. Partner 2.0HDi, SC 1.1SPi VAN
reklama |
|
|
|
 |
leo.k80
Nałogowiec

Wiek: 44 Dołączył: 17 Wrz 2007 Posty: 183 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 26-11-2007, 11:39
Bolid: seicento 899centymetrów sześciennych!!!!!!!!! |
|
|
SHELL |
_________________ <<<<<<Lubię pracę.Praca mnie fascynuje.Mogę siedzieć i patrzeć na nią godzinami.>>>>>>
Srebrna strzałeczka!!!!!!!
 |
|
|
|
 |
przemytnik
Nałogowiec
|
Wysłany: 26-11-2007, 17:08
Bolid: ... czarna bestia ... |
|
|
tankuje tylko na statoilu i tylko 98 autko spisuje sie na nim wysmienicie |
|
|
|
 |
koki
Nałogowiec

Wiek: 36 Dołączył: 08 Paź 2007 Posty: 235 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
ziut3q
Nałogowiec

Wiek: 36 Dołączył: 19 Wrz 2006 Posty: 100 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 26-11-2007, 22:48
Bolid: Seicento 899ccm Young / Bravo 1.4 16V Dynamic |
|
|
na moje to Brakuje sieci "Bliska" która zastąpiła Petrochemię jako tania sieć paliw orlenu...jednak to co innego niż czerwone stacje no i brakuje żadko spotykanego Carmana i sieci polączonych prywaciarzy pod nazwą "Delfin" |
_________________ Polska jazda
 |
|
|
|
 |
Obywatel
Bywalec

|
Wysłany: 26-11-2007, 23:44
Bolid: PASSAT B5FL, CLIO III, było SC 900 |
|
|
ziut3q napisał/a: | na moje to Brakuje sieci "Bliska" która zastąpiła Petrochemię jako tania sieć paliw orlenu...jednak to co innego niż czerwone stacje no i brakuje żadko spotykanego Carmana i sieci polączonych prywaciarzy pod nazwą "Delfin" |
Dla takiej drobnicy pozostaje opcja 'Inna'. Nie uwzględniałem też np. sieci 1,2,3, która jest tanią siecią stacji należącą do Statoil. |
|
|
|
 |
fender
Nałogowiec

|
Wysłany: 26-11-2007, 23:53
Bolid: SC 1.1 MPI |
|
|
Ja tankuję na stacji przy Auchanie. Tam jest najtaniej w całym mieście. Krążą plotki, że to paliwo jest jakieś trefne, ale moim zdaniem to bzdura. |
|
 |
ulmi
Centomania Podkarpacie Przyjaciel

|
Wysłany: 27-11-2007, 12:31
Bolid: seicento 1,1 MPI |
|
|
fender, ja czasami jak jestem przy tym mega markecie to tez sobie zaleje , bo rzeczywiście jest najtaniej ;]
a tak to ORLEN, bo pełno ich na moich trasach |
_________________ BORKI 2010 # 105
A STATE OF TRANCE with ARMIN VAN BUUREN
 |
|
|
|
 |
|