| neostrada i vista | 

| Autor | Wiadomość | 

| jerzyk   Loża szyderców

| 

|  Wysłany: 09-12-2009, 22:15   neostrada i vista Bolid: Audi
 | 
 |  
               | 
 |  
               | dzisiaj miałem bojowe zadanie - popodłaczać nowy komputer no i wszystko było dobrze do czasu podłączenia nesostrady

modem ZXDSL852
 instrukcja podłączenia
 http://www.microsoft.com/...eostrada.aspx#2

no i wszystko idzie dobrze do punktu 9, u mnie się ikona na pulpicie nie pojawia, a ręczne utworzenie połączenia nic nie daje
 po kilku godz walki z różnymi sterownikami, modem przestał reagować na podłączanie, nie świecą się diody
 po podłączeniu do laptopa z XP ożywa natychmiast

co robię źle i jak to dziadostwo uruchomić ?
 |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| karol   wielbiciel cudzych kobiet ;)

| 

|  Wysłany: 09-12-2009, 22:52 Bolid: Fiat Seicento 1.1 SPI
 | 
 |  
               | 
 |  
               | Jerzyk a pewny jesteś, że masz 32bitową wersję?:P 
 Ja mam z neo modem sagema fast800 i na viscie chodzi bez problemu i nie instalowalem tak jak pisalo w instrukcji, itd. tylko po prostu wlozylem plytke instalacyjna, zainstalowalem sterownik z plyty, uruchomilem komputer ponownie, podlaczylem modem, wykrylo i pozniej recznie utworzylem polaczenie i smigalo

teraz zmienialem na liveboxa i tak samo zrobilem, ze sterownik z plytki i smiga
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| intermis   Bywalec

| 

|  Wysłany: 13-12-2009, 17:04 Bolid: Seicento Sporting 1.1 SPI / 1.2 MPI
 | 
 |  
               | 
 |  
               | jerzyk, jak po rozpakowaniu paczki odpalasz pliczek "setup.exe" czyli piąty punkt z tej instrukcji, którą dałeś to nie klikaj na niego dwa razy tylko kliknij prawym i wybierz "Uruchom jako administrator". Podejrzewam, że później wyświetli też komunikat o tym, że sterownik jest niepodpisany itp, oczywiście trzeba zezwolić na to. |  | 

|   |  | 

|  | 

| jerzyk   Loża szyderców

| 

|  Wysłany: 13-12-2009, 20:17 Bolid: Audi
 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | intermis napisał/a: |  	  | jerzyk, jak po rozpakowaniu paczki odpalasz pliczek "setup.exe" czyli piąty punkt z tej instrukcji, którą dałeś to nie klikaj na niego dwa razy tylko kliknij prawym i wybierz "Uruchom jako administrator". Podejrzewam, że później wyświetli też komunikat o tym, że sterownik jest niepodpisany itp, oczywiście trzeba zezwolić na to. | 

tak też nie działa, próbowałem już chyba na wszystkie sposoby i ze wszystkimi sterownikami

muszę poszukać routerka

polećcie coś taniego do neostrady, może być bez wifi, ma być niezawieszający się i bezobsługowy
   |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| wojtylakamil   nówka sztuka ;)

| 

|  Wysłany: 13-12-2009, 20:45 Bolid: seicento sx
 | 
 |  
               | 
 |  
               | z tym bywały problemy, spróbuj sciągnąć ze strony neostrady sterowniki do tego modemu i powinno śmigać:) najlepszym rozwiązaniem jest format visty i instalacja xp:D wspomnisz me słowa gdy komp będzie Ci przymulał i będziesz klikał na setki wyskakujących co chwila okienek:) |  
				| _________________ <<<ZAPRASZAM>>>
 Moje sc na seicento.pl!
 Moje sc na polskajazda.pl!

|  | 

|   |  | 

|  | 

| intermis   Bywalec

| 

|  Wysłany: 13-12-2009, 20:53 Bolid: Seicento Sporting 1.1 SPI / 1.2 MPI
 | 
 |  
               | 
 |  
               | jerzyk tak się składa, że akurat mam wystawiony do sprzedania router do Neostrady: http://www.allegro.pl/ite..._p6331_07a.html

A co do Twojego modemu, próbowałeś podłączyć sprzęt, w menedżerze urządzeń powinien być jako niezainstalowany i wtedy mu wskazać ręcznie inf'a ze sterownikiem? Jeśli modem będzie zainstalowany to sobie wtedy utworzysz połączenie telefoniczne i będzie śmigać.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| GrzegorzW   Bywalec

| 

|  Wysłany: 13-12-2009, 20:57 Bolid: Fiat Seicento 0.9 & Wartburg 1,3 z LPG
 | 
 |  
               | 
 |  
               | Jerzyk to kup sobie do tego routerek DLinka to będziesz dopiero rzucał ku...mi jak  dojdzie ci to wszystko zgrać do kupy. 
 Ja też polecam wywalić vistę i zainstalować XP
 |  
				| _________________ 

Czerwone są piękne
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| intermis   Bywalec

| 

|  Wysłany: 13-12-2009, 21:15 Bolid: Seicento Sporting 1.1 SPI / 1.2 MPI
 | 
 |  
               | 
 |  
               | GrzegorzW, ale przy routerze czy to D-Linka czy każdym innym nie ma czego "zgrywać". Poda login i hasło do Neostrady, załączy DHCP w routerze i podłączy skrętkę do karty sieciowej (ustawionej na automatyczne pobieranie adresów). Nie ważne czy będzie miał Viste, XP, Linuksa, Mac OS'a czy jeszcze coś innego to będzie mu to działać. |  | 

|   |  | 

|  | 

|  |