FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
seicento wraca do salonow
Autor Wiadomość
RoMaN
[Usunięty]

Wysłany: 08-08-2009, 13:13   

Stawu napisał/a:
blondas jaki nr auto swiatu najnowszy

Nr 320 (720) z 3 sierpnia 2009

Co do pomysłu Fiata , wydaje mi się dobry , ale moim zdaniem nowe SC powinno być ciut tańsze ...

aglimen 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 08-08-2009, 16:17   
   Bolid: :)

fulara napisał/a:
te auto ma byc tanie, taka jest idea :wink: jak zaczna kombinowac z osprzętem to w salonie za 30 000 bedzie, a tego nikt nie ruszy za tyle :cool:

dokładnie ma być tanio i prosto tak jak było z pierwowzorami 500 i 600

blondas 
Podróżnik

Wysłany: 08-08-2009, 21:38   
   Bolid: seicento

Urwiska89 napisał/a:
mogli by wreszcie chociaż zrobic oryginalne soczewki i troche wnetrze odswierzyc - deske, fotele wygodniejsze :P i regulowana kiere..
:P

sej byl surowy i taki powinien pozostac! jak ktos chce wodotryski to jest kupa golfow do sprzedania...
mi sie tam sej podoba taki jaki jest :))

rudiov 
Nałogowiec
POlski osioł

Wysłany: 09-08-2009, 06:27   
   Bolid: 1.1 mpi van / Zafira 1.6

Taaak surowy powinien być ... i to mówi kolega blondas co ma wszystko co tylko się dało upchnąć na każdym centymetrze sześciennym powierzchni (panorama, 1,2 , kubełki) :))

Pozdrawiam

blondas 
Podróżnik

Wysłany: 09-08-2009, 07:41   

zgadza sie!
jest wtedy okazja by przejac inicjatywe... :lol:
gdybym dzis kupil nowego seja tylko bym zmienil zawieszenie....reszte bym zostawil seryjna :grin:

rudiov 
Nałogowiec
POlski osioł

Wysłany: 09-08-2009, 11:43   

Kolego blondas widzę , że znasz seicento na wylot. To może napisał byś w wolnej chwili poradnik polecam / nie polecam dla użytkowników . Dużo kilometrów dziennie na długich trasach w różnych warunkach drogowych , klimatycznych na pewno uświadomiło ci jakie przeróbki są potrzebne a jakie zbędne. Co w serii jest wadliwe, czy silnik 1,2 naprawdę jest potrzebny , czy panorama się przydaje :wink: , jakie części wybrać itp. Zaciekawiło mnie , że samochód prywatny masz ekstra wyposażony , a w serii zmieniłbyś tylko zawieszenie tzn że część akcesoriów nie do końca spełnia swoje zadanie w długiej podróży? To luźna propozycja oczywiście :smile:

Pozdrawiam

blondas 
Podróżnik

Wysłany: 10-08-2009, 20:51   

rudiov, zainspirowales mnie!
tak sobie dzis uswiadomilem ze w zyciu moimi kilkoma fiatami jakie przewinely sie przez me rece zrobilem 775 000km i cos w tym jest!
nie zgodze sie tylko z tym iz seja znam na wylot ale reszta???
wkrotce bede mial kilka dni wolnych to sie tym na powaznie zajme :wink:
masz u mnie jaska za natchnienie przy okazji mej wizyty nastepnej w KR lub na jakims zlocie :wink:

radiator 
Bywalec

Wysłany: 23-08-2009, 14:28   
   Bolid: SC 1,1 MPI

No rzeczywiście na stronie fiata nie ma mozliwości przeglądania oferty seja. Swoją droga kupno sejka za 20k to już lekkap rzesada. Za drogo za takie coś. lepiej wydać na polo a tez małe i zgrabne no i niemieckie.
Ale milo czytac o sejku znaczy zły aż taki nie jest, albo natłukli i muszą coś z tym zrobić

blondas 
Podróżnik

Wysłany: 23-08-2009, 14:33   

radiator napisał/a:
Swoją droga kupno sejka za 20k to już lekkap rzesada.

wieksza przesada jest kupowac autko z powodu ze jest niemieckie...
skoro autko sie sprzedaje to znaczy ze ludzie umieja liczyc kase i wola jezdzic autkiem nowym,bezawaryjnym z gwarancja bez jedynego slusznego znaczka na masce i to znaczy ze sasiedzi ich nie znienawidza jesli nie bede mieli vw tak jak oni... :-P
przesada jest tez kupowanie za 20 tysi vw np. polo!
przeciez mozna miec za ta kaske duuuuzo wieksze audi,bmw z 1989 roku...
moze by nawet na 5 takich zlomow wystarczylo a i przeciez to autko o wiele wieksze i zapewne bezpieczniejsze od polo nie wspominajac juz nic o seicento...brac bo to przeciez okazja nie? :grin:

radiator 
Bywalec

Wysłany: 23-08-2009, 18:41   
   Bolid: SC 1,1 MPI

@blondas
Tacy ludzie jak Ty powodują że zaczynm trochę odżywać, i chęć na zmiany jakoś mi przechodzi. Niestety chęć na polo już niestety nie. Lubię sejka bo oprócz jednej awarii (http://www.seicento.pl/viewtopic.php?t=20819 ) nic się nie psuje rok 2003 nabiegane 43 tysie. Po ojcu auto MPI 1.1 i nawet nieźle idzie. Jednak ten umiech kierowców BeEmeK mnie czasem irytuje. Znajomy ostatnio kupił paska 1999 i niestety dokłada a mił byc super hiper. Fakt ze wyposażenie ma, ale już niestety portfela pełnego nie. Dlatego ceszę się że trochę mi otuchy dodajesz.
nie chcę kupować czegoś starszego bo stać na 10 niemca ale już przebieg za duży....oj dylemat mam bo jakoś niby jeszcze wszyscy się mieszczą problemu nie ma jest nas 3 osoby ale z czasem zmiany są nieuniknione. Obecnie można jeszcze za moje auto okolo 8tysi wziac dołożyć 10 i gitarka. przemyślę.

@rudiov
czy jest jakaś fotka w dziale nasze autoa Twojego seja? Tak w avatarku wygląda nawet zachęcająco. Nigdy biały mnie nie kręciał a tutaj widzę ze mój paskudny kolor (http://www.seicento.pl/viewtopic.php?t=20526 )chyba jest o wiele brzydszy od Twojego. Jak przeoczyłem linka proszę podaj go rzucę okiem na białaska.

blondas 
Podróżnik

Wysłany: 23-08-2009, 22:51   

no w avatarku ciezko go zobaczyc...chyba ze jest akurat gdzies na sycylii :grin:
a seja mojego znajdziesz tu...
http://www.neroseicento.pl/neroseicento/index.html
i tu
http://www.seicento.pl/vi...=6699&start=210

rudiov 
Nałogowiec
POlski osioł

Wysłany: 26-08-2009, 13:19   

@Radiator

Biały ogólnie albo się lubi albo nienawidzi:) Van którego mam w profilu był przed sesją zdjęciową myty, woskowany i dodatkowo promienie słoneczne ładnie go oświetliły. Aha i jestem jego właścicielem :wink:

Pozdrawiam

Galus 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 26-08-2009, 13:52   
   Bolid: Fiat Coupe 1.8 16V

Dzwoniłem do Fiata i pytałem o Seicento. Od września wraca do salonów.
Podstawowa wersja (bez elektryki, z jedna poduszka i abs) będzie kosztować 21999zł
kolor metalik 1,5tys dopłaty.

Panda 27999, 30999 i 36000 to jest już chore :shock:

rudiov 
Nałogowiec
POlski osioł

Wysłany: 26-08-2009, 16:36   

To ile twoim zdaniem ma kosztować nowy samochód? Produkcja, lakier, transport, wypłaty pracowników w fabryce, zarobek na nowe projekt etc. Jeśli samochód będzie tańszy to kosztem jeszcze większego spadku jakościowego. W porównaniu do cen niemieckich , francuskich producentów zaczynających się za najmniejsze modele ok 35tyś za golasa i opcje 300% akceptowalnej kwoty to seicento wydaje się atrakcyjne:)

Pozdrawiam

gonzo 
Bywalec

Wysłany: 26-08-2009, 19:08   
   Bolid: SC 900

Jakby dali równo 20,000 to było by miodzio. :cool:
Akurat za Pandę w ciemno dał bym tyle kasy. W porówniniu do innych aut tej klasy Panda ma najlepszy stosunek cena/jakość/bezawaryjność.

Odpowiedz do tematu