FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
seicento wraca do salonow
Autor Wiadomość
Michal_K 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 26-08-2009, 20:14   
   Bolid: Fiat Seicento 1.1

Galus napisał/a:
Podstawowa wersja (bez elektryki, z jedna poduszka i abs) będzie kosztować 21999zł
kolor metalik 1,5tys dopłaty.

Uważam, że cena jest jak najbardziej O.K, tym bardziej, że kilka lat temu były znacznie droższe. Wręcz aż dziwne, że za tyle można kupić nowy samochód, co prawda bardzo skromny ale jednak samochód.
Chociaż z drugiej trochę strony trochę dziwię się ludziom, którzy kupują nowe Seicento na kredyt, mając jako alternatywę np. Pandę. Fiat Seicento jest bądź co bądź samochodem już nie rozwijanym, który spełnia rolę tymczasowej "zapchajdziury" w ofercie Fiata. Uważam, że Panda ( trzymając się Fiata) jest samochodem bardziej bezpiecznym, funkcjonalnym i perspektywicznym. Fakt, że o połowę droższym, ale przy kredycie różnica w cenie jest do przełknięcia. Ale wiadomo: de gustibus....

MadeinPoland 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 30-08-2009, 01:31   
   Bolid: może będzie 600 ...

Witam, co ja tu czytam... :shock:
Galus napisał/a:
Dzwoniłem do Fiata i pytałem o Seicento. Od września wraca do salonów.
Podstawowa wersja (bez elektryki, z jedna poduszka i abs) będzie kosztować 21999zł
kolor metalik 1,5tys dopłaty.

No to zupełna nowość, aż śmiem wątpić, ale pożyjemy - zobaczymy.
Zauważcie, że w tym artykule z AŚ nie jest napisane kiedy zniknął, kiedy powrócił itd. - nierzetelnie trochę... Faktycznie, Fiat ZTCW od stycznia 2008 wstydzi się że produkuje ten model i się do niego nie przyznaje :shock: - w innych krajach też, za wyjątkiem Włoch.
Ale do Vana już owszem, choć dyskretnie i półgębkiem. :lol: Na Wikipedii jest napisane, że polscy dilerzy na życzenie ściągają 600 z ... Włoch! :shock: Niczym przysłowiowe drewno do lasu. :roll: Śledzę wielkości produkcji i sprzedaży w Polsce SC/600 i jakoś nigdy nie była ona przerwana, natomiast od 1999 r. nieustannie spada, także w tym roku (dla zainteresowanych: mam konkretne liczby, pozbierane ze strony Fiata, a nie jakiejś tam gazetki...). Wyraźnie zbliżają się te liczby do zera, stąd moje zdziwienie że ma jednak powrócić, tym bardziej, że zapowiadali zakończenie produkcji na lipiec br. Aktualnie strona Fiata i inne milczą w temacie... :roll:

radiator 
Bywalec

Wysłany: 30-08-2009, 07:48   
   Bolid: SC 1,1 MPI

A po co kupowac auto za 20zl bez dzrzwi z tyłu, gdzie i tak za 50 tysi zacznie sięcoś pier...lić. Trzymam swojego bo mam za free, ale od jakiegośczasu tracę sierpliwość do fiata SC. Dbam o niego, nie szarżuję, a tłumik odmawi posłuszeństwa, itd. Czas go żonie oddać i kupić audi bądż. vw.
Co do samgo arta zauwazyłem że emeryci i ludzie dość starsi wiekiem kupują 600. Nie powiem ładnie wygląda ale jednk małe auto i tyle.

haans 
Nałogowiec na odwyku

Wysłany: 30-08-2009, 08:37   
   Bolid: Nowe Seicento!

radiator, dla nie których się nie liczą drzwi z tyłu, po co mi one gdy jeżdżę sam ewentualnie z moją :serce: ?? Jestem z niego zadowolony ponieważ mnie nigdy nieznieruchomił, tylko w takich samochodach jest jedna zasada trzeba części wymieniać częściej ( ale przecież i tak są tanie)

kevlar 
Szukam fiatów i innych gratów.

Wysłany: 30-08-2009, 08:53   
   Bolid: SC900, SC1100, Multipla

radiator napisał/a:
...Czas go żonie oddać i kupić audi bądż. vw...

Nie wiesz co mówisz mam VW i do pracy jednak jeżdżę Sejkiem. Nie psuje się bardziej niż VW a koszty eksploatacji duuuuuużo niższe.

radiator 
Bywalec

Wysłany: 30-08-2009, 10:37   

A jakiego vw posiadasz? Pytam z ciekawości. ostatnio do pracy to pieszo smigam bo już na mojego SC patrzeć nie mogę. Już kupiec nawet jest za 9tysi ale jakoś też mi go szkoda. chociaż jak sięze mnie ludziska śmieją na ulicy to w jednej chwili bym umowę podpisał...

MadeinPoland 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 30-08-2009, 21:26   
   Bolid: może będzie 600 ...

Ogólnie "600" zyskuje na statusie najtańszego samochodu na rynku, np. w kalkulacjach firmowych, rodzinnych, czy - tym bardziej - jako nagroda :cool: Przykładzik: taka "nikomu nie znana" rolnicza gmina Siedlec i ich Święto Świni :shock: : http://www.siedlec.pl/ind...K=cms&wpis=1034 :eek: (oraz zagraniczne "gwiazdy" :shock: )
A vw i inne audi: zero finezji i polotu, kiedyś może i się mało psuły, dziś nawet tego waloru nie mają, a drogie do nieprzyzwoitości :roll:
A że SC jest małe - dla samotnego w sam raz... :roll:

[ Dodano: 02-10-2009, 21:57 ]
No i wrzesień minął, a 600 jednak nie ma na stronce www.fiat.pl :roll: Ja wiedziałem że tak będzie! :wink: Natomiast znalazłem takie coś: http://www.polskieradio.p...czny_naped.html :shock: Sei wiecznie żywy... (albo to pomyłka z 500tką).

kevlar 
Szukam fiatów i innych gratów.

Wysłany: 11-10-2009, 15:52   
   Bolid: SC900, SC1100, Multipla

radiator napisał/a:
A jakiego vw posiadasz? Pytam z ciekawości.

Bora 1,6 16V 2000r

matts84 
Centomania Chełm

Wysłany: 11-10-2009, 18:11   
   Bolid: Było SCS 1.2 8V Jest Toledo II

radiator napisał/a:
A jakiego vw posiadasz? Pytam z ciekawości. ostatnio do pracy to pieszo smigam bo już na mojego SC patrzeć nie mogę. Już kupiec nawet jest za 9tysi ale jakoś też mi go szkoda. chociaż jak sięze mnie ludziska śmieją na ulicy to w jednej chwili bym umowę podpisał...

To ja nie wiem co ty na tym forum robisz skoro SC takie złe. Weź go sprzedaj może trafi w dobre ręce, po co sie masz męczyć i nam na forum wszystko krytykować. Bezsensu
Borki 2012 Nr`48
Szczyrk 2013
www.centolublin.com

banan_wlkp 
Chiquita
Banana :)

Wysłany: 12-10-2009, 16:57   
   Bolid: Fiat Seicento FUN (899cm3) / VW Bora 1.9 TDI

kevlar napisał/a:
radiator napisał/a:
...Czas go żonie oddać i kupić audi bądż. vw...

Nie wiesz co mówisz mam VW i do pracy jednak jeżdżę Sejkiem. Nie psuje się bardziej niż VW a koszty eksploatacji duuuuuużo niższe.

nie zgodze sie ;)

użytkuje Bore 1,9TDI 2003rok i nic tylko lać... a sejek si trochu sypie... ale jakby nie patrzeć 3 latka różnicy, ale Bora ma 70k km więcej najechane (168k km)

...Don't wanna be a hero
Just an everyday man
Trying to do the job the very best he can...

radiator 
Bywalec

Wysłany: 12-10-2009, 17:03   

A ja jeszcze nie sprzedaję. Szukam auta z 4 drzwiami. Znajde pewie sprzedam lub oddam żonie bo szkoda auta z malym przebiegiem.

banan_wlkp 
Chiquita
Banana :)

Wysłany: 12-10-2009, 18:04   
   Bolid: Fiat Seicento FUN (899cm3) / VW Bora 1.9 TDI

ja swojego nie sprzedam...

zakładam firmę wiec pójdzie w środki trwałe jako służbowy :P

...Don't wanna be a hero
Just an everyday man
Trying to do the job the very best he can...

Odpowiedz do tematu