Tracę radość z jazdy samochodem... |
Autor |
Wiadomość |
barthez
Nałogowiec professional audio

|
Wysłany: 22-12-2010, 18:55
Bolid: Fiat CC 0.7 R2 4V (170A.046) |
|
|
Mnie mój automobil dziś lekko zdenerwował-nie dało się nim przebić przez 20cm zaspy z śniegu zlodowaciałego(przy lekkiej odwilży dzisiejszej trochę rozmiękł), w tym napadany świeży, a pod wszystkim lód. Spółdzielnia nic nie sprząta na parkingach-jest takie błoto, zaspy że najlepsze opony zimowe wysiadają. Na szczęście ja mam taką możliwość, że mogę swój pojazd rozbujać za zderzak i wypchnąć ręcznie z miejsca zarytego przez koła . A opon zimowych nadal nie mam - tylko z tyłu jakieś "siakeś" navigatory pierwszej generacji. Po błocie jadą tam, gdzie inni na chińskich zimówkach(np. noratuo) stoją i mielą. Ale tu się kończą ich zalety.
Niestety nie produkują już D124 wg starej receptury, czyli duża zawartość kauczuku-wtedy ta opona tak nie odczuwała zmian temperatur i była w miarę miękka w zimie. |
_________________ Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. ?więta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy/diesla amen. |
|
|
|
 |
Bandzior
Nałogowiec

Wiek: 37 Dołączył: 17 Wrz 2008 Posty: 384 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 09-01-2011, 15:58
Bolid: SC 1.1S & Wartburg 353S |
|
|
Przyszła odwilż pojawili się "miszczowie" prostej. Sporo osób lata powyżej 90km/h a tydzień temu jeszcze mało kto jechał szybciej niż 40km/h |
|
|
|
 |
marekmartysz
Bywalec

|
Wysłany: 09-01-2011, 16:20
Bolid: 1.2 16v szach mat |
|
|
Bandzior napisał/a: | Przyszła odwilż pojawili się "miszczowie" prostej. Sporo osób lata powyżej 90km/h a tydzień temu jeszcze mało kto jechał szybciej niż 40km/h |
co w tym dziwnego?
bylo slisko to sam jezdzilem duzo wolniej, w sobote jak ulica wygladala jak lodowisko nie jechalem szybciej jak 25km/h, dzisiaj np srednia predkosc powiedzmy 100
i co w tym dziwnego?
ze slisko i nie ktorzy zwalniaja?
czy chodzi Ci o odwieczna wojne ze lezy snieg, slisko i jedzie taki jeden 25 a Ty usilnie chcesz 50?
wg mnie kazdy jezdzi na tyle ile umie i na ile ocenia warunki |
_________________ mjbuggyteam.pl.tl
 |
|
|
|
 |
Alton88
Nałogowiec

|
Wysłany: 09-01-2011, 17:22
Bolid: Było SC 1.1mpi ,teraz Punto 1.2 16v |
|
|
Bandzior napisał/a: | Przyszła odwilż pojawili się "miszczowie" prostej. Sporo osób lata powyżej 90km/h a tydzień temu jeszcze mało kto jechał szybciej niż 40km/h |
Zgadza sie ja dzisiaj leciałem 170km/h na prostej |
_________________ Fiat Punto ELX '01 1.2 16V 3D CVT Automat + LPG
 |
|
|
|
 |
Rollo1323
spamer team

Wiek: 31 Dołączył: 12 Lip 2010 Posty: 1131 Skąd: B-B/Székesfehérvár
|
Wysłany: 09-01-2011, 20:12
Bolid: Seicento Young |
|
|
Alton88 napisał/a: | Zgadza sie ja dzisiaj leciałem 170km/h na prostej |
CC?:D
Mnie to najbardziej teraz w odwilży denerwuje właśnie popisy innych...
Ostatnio mnie jakiś dupek wyprzedzał bmw młody synek i to jeszcze na zakręcie pajac jeden.
Wrył się tak że prawie mi o zderzak zahaczył i pofrunął... 3 zakręty później widziałem jak wychodzi z auta i chwytał się za głowę a ja z lekko szyderczym bezczelnym uśmiechem standard wpadł do rowu.. |
_________________ Mój Żółw
 |
|
|
|
 |
Citeriusz
Nałogowiec
|
Wysłany: 09-01-2011, 21:40
Bolid: Seicento |
|
|
Rollo1323, dobrze mu tak, też bym się cieszył. |
|
|
|
 |
Linduś
Włóczykij wróg publiczny nr 1

Wiek: 38 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2834 Skąd: Miasto Włókniarzy
|
Wysłany: 09-01-2011, 21:54
Bolid: Punto Grande 1,4 8v / 126p 650 |
|
|
Rollo1323 napisał/a: | Alton88 napisał/a: | Zgadza sie ja dzisiaj leciałem 170km/h na prostej |
Ostatnio mnie jakiś dupek wyprzedzał bmw młody synek i to jeszcze na zakręcie pajac jeden.
Wrył się tak że prawie mi o zderzak zahaczył i pofrunął... 3 zakręty później widziałem jak wychodzi z auta i chwytał się za głowę a ja z lekko szyderczym bezczelnym uśmiechem standard wpadł do rowu.. |
A ja wczoraj mogłem sie pozbyć problemu z SC i jeszcze by mi ubezpieczalnia za to zapłaciła... ale kurna depnąłem hamulec i wyleciałem przez zaspę i pas zieleni na chodnik...
cwel co mi drogę zajechał oczywiście zniknął, żadne inne auto też się nie zatrzymało, a ja wiem jedynie, że to był złoty opel astra, ani blach, ani świadków, tylko rozbity błotnik i popękany zderzak  |
_________________ Niebo świeci pogodnie, od bruków coraz chłodniej,
Dobrze być tylko przechodniem, ulicą życia iść,
Była nam kiedyś dana Ziemia Obiecana,
Niezabliźniona rana, zielony młody liść…
|
|
|
|
 |
Alton88
Nałogowiec

|
Wysłany: 09-01-2011, 22:00
Bolid: Było SC 1.1mpi ,teraz Punto 1.2 16v |
|
|
Rollo1323 napisał/a: | Alton88 napisał/a: | Zgadza sie ja dzisiaj leciałem 170km/h na prostej |
|
Niee Focus 1.6 TDCI , firmowy hihi |
_________________ Fiat Punto ELX '01 1.2 16V 3D CVT Automat + LPG
 |
|
|
|
 |
Łukasz
AntyToyotowy
|
Wysłany: 09-01-2011, 22:53
Bolid: Ford Focus Kombi 1.6 zetec 2004r. 152 k km |
|
|
Rollo1323 napisał/a: |
trza było sie zatrzymać, poklepać po plecach i zapytać gdzie takie fajne dresy sprzedają... |
|
 |
czyzyk
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 09-01-2011, 23:30
Bolid: już nie Seicento -obecnie Porsche 944 |
|
|
"Tracę radość z jazdy samochodem..."
Jak większość z Was, denerwuje mnie kiedy jakiś ziomek wlecze się przed moim autkiem i nie ma jak go wyprzedzić , denerwują mnie osoby, które wbijają się na styk pomiędzy auta bo musi przynajmniej jedno w kolumnie wyprzedzić, ale nic chyba tak nie wkurza jak jazda po "przepięknych" drogach wałbrzyskich. Niestety tutaj tylko się wypowie mniejszość z nas . Ci ,którzy na co dzień muszą się przemieszczać "poligonem" 1-go maja ,Świdnicką i wieloma innymi drogami Wałbrzycha. |
|
|
|
 |
Łukasz
AntyToyotowy
|
Wysłany: 09-01-2011, 23:38
|
|
czyzyk napisał/a: | "Tracę radość z jazdy samochodem..."
Jak większość z Was, denerwuje mnie kiedy jakiś ziomek wlecze się przed moim autkiem i nie ma jak go wyprzedzić , denerwują mnie osoby, które wbijają się na styk pomiędzy auta bo musi przynajmniej jedno w kolumnie wyprzedzić, ale nic chyba tak nie wkurza jak jazda po "przepięknych" drogach wałbrzyskich. Niestety tutaj tylko się wypowie mniejszość z nas . Ci ,którzy na co dzień muszą się przemieszczać "poligonem" 1-go maja ,Świdnicką i wieloma innymi drogami Wałbrzycha. |
słuchaj nie tylko w Wałbrzychu tak jest... cała Polska ma takie drogi. Są lepsze, są gorsze i są poprostu "wiochy"
nawet jak droga nie ma dziur, to ma pełno łat, pęknięc, które tak samo biją po gumach w zawieszeniu... wcale nie trzeba zaliczać dziur, zeby wybić zawieszenie.
akurat sie tym za mocno nie przejmuje tylko staram sie dziury omijać, bo zawieszenie w seicento jest kosmicznie tanie, ale jadąc takim Audii kierowca musi albo miec duzo pieniędzy i miec to gdzies albo silne nerwy pokonując te drogi, gdyż zawiecha w audii ciut droższa od naszej |
|
 |
czyzyk
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 10-01-2011, 00:01
Bolid: już nie Seicento -obecnie Porsche 944 |
|
|
Troszkę autami jeżdżę i takich dziur jak w Wałbrzychu na głównych drogach to nie spotkałem i chyba nie ma. Wiadomo ,że każdy region ma jakieś czarne strefy,ale nie mówię tu o jakiś miejskich ,bocznych itp tylko głównych.
W ciągu 4 lat mam na koncie
Citroenie AX -rozwalona opona
Cinquecento- opona ,felga stalowa ,sprężyna, amortyzator
Seicento - 2 opony i alus
P206 felga , na szczęście tylko wgięty rant i na razie nie muszę nic robić .
Co prawda nie zostawiałem kosztów sobie na głowie, tylko zgłaszałem gdzie trzeba i dochodziłem swoich praw.
Z przykrego doświadczenia muszę przyznać ,że najbardziej narażone na uszkodzenia są auta o małych kołach. |
|
|
|
 |
Łukasz
AntyToyotowy
|
Wysłany: 10-01-2011, 07:59
|
|
czyzyk napisał/a: |
Z przykrego doświadczenia muszę przyznać ,że najbardziej narażone na uszkodzenia są auta o małych kołach. |
to prawda bo mała opona cała wpada w dziure, poza tym, wąska opona ma większy nacisk na cm kwadratowy opony... im mniejsze koła tym więcej czuć |
|
 |
Rollo1323
spamer team

Wiek: 31 Dołączył: 12 Lip 2010 Posty: 1131 Skąd: B-B/Székesfehérvár
|
Wysłany: 10-01-2011, 15:56
Bolid: Seicento Young |
|
|
Łukasz napisał/a: | czyzyk napisał/a:
Z przykrego doświadczenia muszę przyznać ,że najbardziej narażone na uszkodzenia są auta o małych kołach.
to prawda bo mała opona cała wpada w dziure, poza tym, wąska opona ma większy nacisk na cm kwadratowy opony... im mniejsze koła tym więcej czuć |
dlatego dobrze jest zastosować szersze kapcie szczególnie do przodu |
_________________ Mój Żółw
 |
|
|
|
 |
Torrence
Nałogowiec

|
Wysłany: 10-01-2011, 17:25
Bolid: ?koda Fabia |
|
|
Łukasz napisał/a: |
akurat sie tym za mocno nie przejmuje tylko staram sie dziury omijać, bo zawieszenie w seicento jest kosmicznie tanie, ale jadąc takim Audii kierowca musi albo miec duzo pieniędzy i miec to gdzies albo silne nerwy pokonując te drogi, gdyż zawiecha w audii ciut droższa od naszej |
Ale zawiesznie w takikm Audi wytrzyma dwa razy więcej niż w seicento |
|
|
|
 |
|