FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tracę radość z jazdy samochodem...
Autor Wiadomość
paker228 
spamer team
Lokalny Czepiacz

Wysłany: 25-10-2010, 09:17   
   Bolid: 1.1 MPI

Lancer1990 napisał/a:
Za to z MPK Łódź jest dobrze Kierowcy się nie wpieprzają i włączają odpowiednio wcześnie kierunek że można ich wpuścić i potrafią podziękować i też czasem wpuszczą jak stoją w korku a ty np. skręcasz w lewo

nie ukrywam, kilka raz sam się spotkałem że autobus mi podziękował za wpuszczenie...

rudiov 
Nałogowiec
POlski osioł

Wysłany: 25-10-2010, 09:17   
   Bolid: 1.1 mpi van / Zafira 1.6

Zdarza sie czasem kogoś nie zauważyć, zamyślić a wy piszecie jakbyście w rajdzie brali udział. Jak jeden z drugim dojedzie 2 MINUTY później bo powstrzymał się od wyprzedzania, to mu na ambicji siądzie? Osobiście nie wykonuje żadnych ryzykownych manewrów bo po co? Spróbujcie przez tydzień jechać 100% przepisowo to i mniej kretynów na drodze spotkacie - gwarantuje :wink:

Łukasz 
AntyToyotowy

Wysłany: 25-10-2010, 09:23   
   Bolid: Ford Focus Kombi 1.6 zetec 2004r. 152 k km

ja rowniez wyprzedzam jak to jest ostateczność

rudiov 
Nałogowiec
POlski osioł

Wysłany: 25-10-2010, 09:32   

70% jedzni w Polsce (po jednym pasie w obu kierunkach) wręcz nie nadaje się do wyprzedzania. Pierwszy problem to za krótkie proste odcinki + brak widoczności co za zakrętem + możliwa nadmierna prędkość auta który jak pocisk wyleci z przeciwka. Drugi to wyszczerbiony asfalt na krawędziach + piesi/rowerzyści/pijani bez oświetlenia lub jakiegokolwiek odblasku w nocy + dziury w asfalcie głębokie jak leje po granatach . Trzeci to mentalność większości kierowców, nieodpowiedzialność, brawura, kobiety za kółkiem :)) , zły stan techniczny. Jakoś wszędzie dojade bez przekraczania prędkości, zatrzymując się na przejściach, wpuszczając wszystkie autobusy, busy, taksówki (w sumie to ich praca) , bez mandatów - Czuje się spełniony wtedy jako kierowca i to mi wystarcza :lol:

Pzdr
Ostatnio zmieniony przez rudiov 25-10-2010, 09:50, w całości zmieniany 1 raz  

Ania 
stokrotka

Wysłany: 25-10-2010, 09:35   
   Bolid: Fiat

rudiov napisał/a:
kobiety za kółkiem ))

Dżentelmen, wiedziałam :evil:

Łukasz 
AntyToyotowy

Wysłany: 25-10-2010, 09:37   

a najlepsi są tacy, gdzie jest droga dwukierunkowa i jest poprostu na drodze tłok. nie ma korków, jedzie sie te 60 km\h ale jeden za drugim. jak widze barana, co wyprzedza po jednym samochodzie i hamuje i tak przez 10 km wyprzedzi 10 aut, jest aż jakieś 100 m dalej ! toż to jest jakieś 10 sekund zaoszczędzonych w trasie !

a to, że silnik po dupie ciągle dostaje, że hamulce są rozgrzane do czerwoności - o tym nie pomysli. no i że stwarza głąb kapuściany niebezpieczeństwo dla siebie i innych...

paker228 
spamer team
Lokalny Czepiacz

Wysłany: 25-10-2010, 09:38   

Krysia napisał/a:
rudiov napisał/a:
kobiety za kółkiem ))

oby si ę tylko burza nie rozpętała, bo już kiedyś taki temat na kilka ładnych stron był i nic z niego nie wynikło ;/

są kobiety i kobiety :wesoly:

rudiov 
Nałogowiec
POlski osioł

Wysłany: 25-10-2010, 09:39   

Krysia napisał/a:
rudiov napisał/a:
kobiety za kółkiem ))

Rozumiem , że poglądy Janusza Korwine-Mike w sprawach płci są ci obce :lol: :lol:

Pozdrawiam serdecznie

Ania 
stokrotka

Wysłany: 25-10-2010, 09:41   

paker228, faktycznie, jak widzę faceta za kółkiem to od razu tracę radość z jazdy

Królowie szos, pożal się Boże... :znudzony:

Nieodpowiedzialni, nierozważni, bez wyobraźni.

Łukasz 
AntyToyotowy

Wysłany: 25-10-2010, 09:45   

Krysia, nie przemawiasz :) ?

Ania 
stokrotka

Wysłany: 25-10-2010, 09:54   

O dwunastej, jeszcze muszę w pracy posiedzieć

Ale TU dyskusję już kończę.

paker228 
spamer team
Lokalny Czepiacz

Wysłany: 25-10-2010, 10:06   

Krysia napisał/a:
paker228, faktycznie, jak widzę faceta za kółkiem to od razu tracę radość z jazdy

Królowie szos, pożal się Boże...

Nieodpowiedzialni, nierozważni, bez wyobraźni.

Krysia nie rozumiem.. przecież ja tu jestem po Twojej stronie :-?

fulara napisał/a:
a najlepsi są tacy, gdzie jest droga dwukierunkowa i jest poprostu na drodze tłok. nie ma korków, jedzie sie te 60 km\h ale jeden za drugim. jak widze barana, co wyprzedza po jednym samochodzie i hamuje i tak przez 10 km wyprzedzi 10 aut, jest aż jakieś 100 m dalej ! toż to jest jakieś 10 sekund zaoszczędzonych w trasie !

kurde ja tak jak mi się wybitnie spieszy robię - podobnie jak Ciacho wcześniej pisał nikt nie jest święty :| choć fakt! to takie złudne że kilka samochodów do przodu się przesuniemy i myślimy że sporo nadrobiliśmy :))

tutaj myślę trzeba pogratulować fularze - popatrz kolego jak temat w ciągu kilku dni rozkwitł..

Łukasz 
AntyToyotowy

Wysłany: 25-10-2010, 10:10   

nie ma sie co kobiet czepiac bo fakt jest jeden:

praktycznie nie spotkalem zadnej kobiety, ktora by mi siedziała na dupie... wniosek jeden: kobiety za kółkiem nie są agresywne. faceci natomiast - mam wrażenie że czasem przy wyprzedzaniu niejeden osiąga właśnie orgazm... to jest puste i żenujące. ale tak jest.

wiec + dla kobiet. natomiast jak widze czasem na parkingu taką samiczkę, która 45 raz próbuje wjechać między dwa samochody i już opony z przodu praktycznie od kręcenia kierownicą wytarła - ręce opadają. modlić sie tylko żeby nie parkowała między naszym samochodem :)

tu minus dla kobiet. mają mniej przestrzennego wyobrażenia - ale ja np szydełkować nie umie i jakoś nie zabiegam o mistrza świata w tym :)

rudiov 
Nałogowiec
POlski osioł

Wysłany: 25-10-2010, 10:16   

fulara napisał/a:
nie ma sie co kobiet czepiac bo fakt jest jeden:

praktycznie nie spotkalem zadnej kobiety, ktora by mi siedziała na dupie... wniosek jeden: kobiety za kółkiem nie są agresywne. faceci natomiast - mam wrażenie że czasem przy wyprzedzaniu niejeden osiąga właśnie orgazm... to jest puste i żenujące. ale tak jest.

Kończąc temat "drażliwy" ( niepotrzebnie Krysiu się uniosłaś -ja tylko generalizowałem - pewnie jesteś świetnym kierowcą ) kolego nie widziałeś żadnej kobiety ponieważ w rodzinie facet prowadzi, a małżonka siedzi na fotelu pasażera i się nie oddzywa...

Pozdrawiam :))

Ania 
stokrotka

Wysłany: 25-10-2010, 10:17   

fulara napisał/a:
ja np szydełkować nie umiem i jakoś nie zabiegam o mistrza świata w tym

Ja nie cierpię robótek ręcznych, nie szydełkuję, nie robię na drutach szaliczków itp.

Nigdy nie bawiłam się lalkami...

A dzieciństwo spędziłam na rowerze, na podwórku chodząc po dachach, drzewach i płotach. Zawsze miałam sińce na nogach...to cud,że wyrosła ze mnie kobieta :grin:

Odpowiedz do tematu