| Tylne lampy-zamiennik czy oryginał?!?!? | 

| Autor | Wiadomość | 

| Znakomity   Nałogowiec

| 

|  Wysłany: 27-07-2009, 20:01   Tylne lampy-zamiennik czy oryginał?!?!? Bolid: Był 1.1 SPI
 | 
 |  
               | 
 |  
               | Koleżanki i Koledzy, otóż mam taki dylemat jak w temacie: czy kupić oryginalną lampę produkcji carello czy też jakiś zamiennik np. depo?? Jakieś Wasze doświadczenia w tej materii? Używki a tym bardziej tzw leksusy nie wchodza w grę-pierwsze odpadają bo boję się parowania (tak jak w przypadku tanich zamienników) a drugie to tylko na odpust   
 Może ktoś z Was się orientuje czy przypadkiem światło tylne z napisem carello a napisem magnetti marelli to nie jest ten sam produkt tylko w innej cenie

2 lata temu kupiłem nowe oryginalne światło "made by carello" w sklepie za 80zł a dziś w tym samym sklepie proponują mi zamiennik Depo za 105zł... Oryginał za 250zł-trochę ich poniosło
   |  
				| _________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Aftinho   nówka sztuka ;)

| 

|  Wysłany: 28-07-2009, 09:14 Bolid: Seicento 1.2 :)
 | 
 |  
               | 
 |  
               | Niedalej jak 2 tygodnie temu kupilem oryginalną lampe prawy tył. Lampa teoretycznie uzywana ale ja sladów używania nie widzialem i nie widze. Działa jak marzenie, nic tylko sie cieszyc a jej cena to skromne 60 zł   |  | 

|   |  | 

|  | 

| szymonek   ĄĄĘĘĘ

| 

|  Wysłany: 28-07-2009, 09:46 Bolid: 1E 187
 | 
 |  
               | 
 |  
               | zamiennik   |  
				| _________________ 

Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki... cuda zajmują mi trochę więcej czasu...
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| bakol   Nałogowiec

| 

|  Wysłany: 28-07-2009, 21:43 Bolid: stilo 3D 1.8
 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Znakomity napisał/a: |  	  | Może ktoś z Was się orientuje czy przypadkiem światło tylne z napisem carello a napisem magnetti marelli to nie jest ten sam produkt tylko w innej cenie
 | 

CARELLO - kupiłem za 70 zł + przesyłka 10 zł - rok temu - nówka, wygląda identycznie jak oryginał, niczym się nie różni, pasuje idealnie i działa perfekt

PS. tyle płaciłem za "plastik" - bez listwy żarówkowej, którą przełożyłem z oryginału - pasowało w 100%
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Bobster   Bywalec

| 

|  Wysłany: 30-07-2009, 20:13 Bolid: Fiat Albea 1,2 16V
 | 
 |  
               | 
 |  
               | Zamienniki są gorzej wykonane i z gorszego tworzywa, dlatego polecam oryginały. Niestety ich ceny bardzo wzrosły   |  
				| _________________ Trzeba znać swoje możliwości...
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  |