|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Otwarty przez: Ania 22-10-2012, 09:42 |
Wk...nie |
Autor |
Wiadomość |
saper94
spamer team motórzysta

|
Wysłany: 20-10-2012, 23:14
Bolid: Seicento GO 900 /Fiesta VII / Corsa B 1.0 |
|
|
no ja prawie kilka razy nie przykur... porządnie w jakiegoś cwaniaczka co mi wyjechał... gdyby nie to że nauczyłem się śmigać na ręcznym zamiast blokować przenie koła
Jakieś 2 tygodnie temu padało cały dzień ,wracałem z ziomkiem z kina z innego miasta i było już ciemno, strasznie lało, kostki świateł miałem przepalone i żarówki do du** - więc ledwo co coś widziałem , a nie jechałem aż tak szybko - przepisowo Jakiś debil z naprzeciwka jechał na drogowych i mimo że mu migałem moimi słabiutkimi drogowymi, nie chciał zmienić. Kiedy znalazłem się koło niego , na czołówkę mi wyskoczył jakiś dureń zza niego... cudem nie wylądowałem w rowie... |
_________________ "Odważni nie żyją długo, lecz ostrożni nie żyją wcale."
Mój szerszeń:
http://www.seicento.pl/viewtopic.php?t=40911 |
Ostatnio zmieniony przez saper94 20-10-2012, 23:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
rudiov
Nałogowiec POlski osioł

|
Wysłany: 20-10-2012, 23:18
Bolid: 1.1 mpi van / Zafira 1.6 |
|
|
glizdziarz napisał/a: | cztery razy bym na A4 wjechał w idiotów i idiotki włączające się do ruchu na autostradzie. Ludzie po to pas włączający ma prawie pół kilometra żeby na nim się rozpędzić i nie wyskakiwać od razu na właściwy pas! To robimy na końcowych strzałkach patrząc wcześniej w lusterka czy komuś pod machę nie wjedziemy. Dzisiaj tacy miszczowie i miszczynie wyjechały mi prosto pod machę. Dobrze, że hamulce sprawne i lewy pas był wolny bo... |
Jak masz k.... środkowy lub lewy pas wolny to może zamiast cisnąć prawym zrobisz dla włączających się "kulturalne okno - margines" aby się wszyscy zmieścili? Takie samo chamstwo na siłę piłować włączających się...
saper94 napisał/a: | Ja nie nawidzę tego jak ktoś widzi że jadę i uważa że zdąży i wyjedzie i się wlecze... kilka razy bym o mało co nie przypier... w takiego co mi wyjechał przodem przed maskę. |
Ciekawe czy w zgodzie z przepisami. Nikt nie jest święty ale niektóre ograniczenia właśnie postawiono, bo jest problem z włączającym się do ruchu.
Łukasz napisał/a: | dwa - bardzo mi się śmiać chce z syndromu mniejszości. nie raz mnie wyprzedza gość najczęściej w TDI-ku tylko po to, aby mnie wyprzedzić i za chwile to on jest zawalidrogą. ale kto by jechał za sejem. komplekty i to spore dla tych ludzi. |
o tym na forum słyszę od lat a nigdy się z tym nie spotkałem. Te tdi-ki na WW, WE, WB jeżdżą jak świry (nie zawsze) bo uważają , że taka praca ich usprawiedliwia - ja tak nie uważam. Jednak tak jak kurierzy - jedyne co nadgonią to na drodze (wcześniej będe w domu...) A że niektórzy nie dojeżdżają
Tomek16f napisał/a: | BMW 330d po 5 sekundach huk, dym z jego rur i wyprzedza |
Tomek16f napisał/a: | ten trup ledwo mnie wyprzedził |
Te diwe kwestie mi sie wykluczają...
saper94 napisał/a: | Łukasz, jak mi siedzi ktoś na zderzaku to zawsze wiskam lekko hamulec, żeby się światło stopu zapaliło tylko
Jak nie odskoczy , to przeciwmgielnym mu po gałach i po sprawie Ostatnio wieczorem jednemu tak zrobiłem i zadziałało |
To już total wiocha i łączenie się wieśniactwem z "wrogiem"
Z częścią się zgadzam ale czasami się czuje jak bym żł na innej planecie wśród innych kierowców... a może to styl jazdy i brak "wiecznej bieganiny za kierownicą"
Pozdrawiam
PS Temat rozkwitnie po świętach Listopadowych, bo kapeluszniki na drogi wyjadą |
|
|
|
 |
saper94
spamer team motórzysta

|
Wysłany: 20-10-2012, 23:28
|
|
rudiov, tyle że ja mam prawko od niedawna i jeżdżę z przepisowymi prędkościami po mieście jak i poza i akurat w tych momentach takie lub mniejsze miałem
Wyszalałem się na jednośladach, samochód się do tego nie nadaje
Propo przeciwmgielnego, czy lekkie wciśniecie hamulca , to raczej ostrzeżenie dla tego co jest z tyłu.
Tak - w świetle prawa stuknie w tył to mi płaci , ale swoja drogą dbam o seja i szkoda mi go.
I mogę wywnioskować ze należysz do tych co właśnie wyskakują pod maski lub trzymają się du**, bo na to wygląda po tym co piszesz... |
Mój szerszeń:
|
|
|
 |
Tomek16f
Nałogowiec Kocha Mercedesy

Wiek: 45 Dołączył: 27 Gru 2011 Posty: 853 Skąd: ?ląsk/Bielsko-Biała
|
Wysłany: 20-10-2012, 23:33
Bolid: SC MPI, Hyundai, Carrera 4, MB 300 AMG |
|
|
rudiov napisał/a: | Tomek16f napisał/a:
BMW 330d po 5 sekundach huk, dym z jego rur i wyprzedza
Tomek16f napisał/a:
ten trup ledwo mnie wyprzedził
Te diwe kwestie mi sie wykluczają... |
widzisz mam 330d 2003 akurat w sprzedaży, wiem jak to gada i jak jeżdzi - a to co mnie wyprzedzało było lepą - zlepą z kłębem dymu i napisem 330d na klapie. Wygląd serio zewnątrz, a żart k..... wewnątrz. Tyle w temacie |
_________________ nasz YT
http://www.youtube.com/us...09?feature=mhee
www:
http://www.auto-moto-serwis.com.pl/
Fanpage
https://www.facebook.com/AutoMotoSerwisChannel
 |
|
|
|
 |
rudiov
Nałogowiec POlski osioł

|
Wysłany: 20-10-2012, 23:37
|
|
Tomek16f napisał/a: | rudiov napisał/a: | Tomek16f napisał/a:
BMW 330d po 5 sekundach huk, dym z jego rur i wyprzedza
Tomek16f napisał/a:
ten trup ledwo mnie wyprzedził
Te diwe kwestie mi sie wykluczają... |
widzisz mam 330d 2003 akurat w sprzedaży, wiem jak to gada i jak jeżdzi - a to co mnie wyprzedzało było lepą - zlepą z kłębem dymu i napisem 330d na klapie. Wygląd serio zewnątrz, a żart k..... wewnątrz. Tyle w temacie |
I to jest prawdziwa wiocha |
|
|
|
 |
Łukasz
AntyToyotowy
|
Wysłany: 20-10-2012, 23:50
Bolid: Ford Focus Kombi 1.6 zetec 2004r. 152 k km |
|
|
rudiov, Ty nie widzałeś nigdy zakomplesionego TDI-ka, ja widze je co dziennie. więc przyjedź do mnie na jeden wieczór, rano się przejedziemy samochodem i będziesz miał jak na tacy :)bajek nie opowiadam bo dzieci nie mam a ubawa mam po pachy
bo im bardziej agresywny i zakompleksiony tym bardziej ktoś łata swoje niedowartościowanie, a tu nie będę wulgarnym |
|
 |
saper94
spamer team motórzysta

|
Wysłany: 21-10-2012, 01:35
|
|
Łukasz, Cytat: | bo im bardziej agresywny i zakompleksiony tym bardziej ktoś łata swoje niedowartościowanie, a tu nie będę wulgarnym |
POPIERAM! |
Mój szerszeń:
|
|
|
 |
Rollo1323
spamer team

Wiek: 31 Dołączył: 12 Lip 2010 Posty: 1131 Skąd: B-B/Székesfehérvár
|
Wysłany: 21-10-2012, 02:22
Bolid: Seicento Young |
|
|
saper94 napisał/a: | tyle że ja mam prawko od niedawna i jeżdżę z przepisowymi prędkościami po mieście jak i poza |
ja mam prawko od czerwca i obca jest mi wykuta na pamięć teoria jazdy i postępowanie na egzaminie praktycznym |
_________________ Mój Żółw
 |
|
|
|
 |
jonas
Bywalec

|
Wysłany: 21-10-2012, 03:40
Bolid: 1.1 SPI (był) |
|
|
Jaszczombem wylatałem już coś ponad 60k km przez sześć lat, BMW nieco mniej niż 10k przez rok, innymi autami trudno policzyć, bo okazjonalnie to było.
Do rzeczy - jadąc mniejszym samochodem widzę wyraźnie, że ludzie lekceważą sobie taki pojazd. Tu nawet nie chodzi o jakąś chęć dopieprzenia słabszemu, choć i takie pijane agresją małpy można na drogach spotkać, ale człowiek odruchowo postrzega małe obiekty jako wolniejsze niż duże. Wiele razy musiałem hamować (jechałem przepisowo, żeby nie było), bo z podporządkowanej wyturlał się grzyb, uznając widocznie, że Seicento ma hamulce klasy WRC. Większy samochód pozbawia mnie tego rodzaju adrenaliny, grzyby na ogół grzecznie czekają, aż przejadę, głupsi przechodnie też nie wychodzą pod koła. |
_________________ 2.4 litra i 169 KM, już takich nie robią
 |
|
|
|
 |
Łukasz
AntyToyotowy
|
Wysłany: 21-10-2012, 09:19
Bolid: Ford Focus Kombi 1.6 zetec 2004r. 152 k km |
|
|
a piesi to kolejna sprawa. ja jak idę na spacer z żoną to ZAWSZE ma przejściu zatrzymuje żonę i mówie - niech przejadą. my mamy czas, samochód waży 1,5 tony, żeby go zatrzymać trzeba sporo trudu. poczekamy. jest wolne - przechodzę na pasach.
a stare ciotki a już coraz częściej matki z wózkami ( wózek to ich bilet do nietykalności ) się wtranżalają na pasy nie patrząc na co i jak - święte krowy. raz się zatrzymałem w połowie pasów, wyszedłem z auta i z góry na dół o***łem taką pseudo-matkę.
oczywiście wielce oburzona bo to są pasy. ale auto ma tony, a człowiek kilogramy |
|
 |
ir3n3usz
Nałogowiec
|
Wysłany: 21-10-2012, 09:19
Bolid: SC 1.2 16V LPG |
|
|
Jest na to sposób-głośny wydech. Kumpel zrobił sobie wydech w seju taki, że na zimnym silniku jak chodził na ssaniu miał 107db. Zauważył, że często mu zjeżdżają z lewego pasa zawalidrogi. hehehe może coś w tym jest |
_________________ Moje Seicento |
|
|
|
 |
JaRabbit
Nałogowiec
|
Wysłany: 21-10-2012, 09:35
Bolid: Corolla E12 2,0 D-4D, Konstal 105Na |
|
|
rudiov napisał/a: | Te tdi-ki na WW, WE, WB jeżdżą jak świry (nie zawsze) bo uważają .... |
Dlaczego nie zawsze jeżdżą jak świry? Pada deszcz,samochód niedomaga, czy kierowca ma wolne od chamstwa?
Widzę,że niektórzy koledzy usiłują obniżyć poziom forum ,żeby zrównać się się z poziomem wyborczej i wychodzi patriotyzm lokalny
Omawiamy problemy w sposób "globalny" bez podziału na gubernatorstwa i zaścianki.
Ale mogę podobnie jak ty:
Ja,jak widzę samochód z rejestracją KR, to żałuję że nie mogę go przeskoczyć ,bo,nie dość że jedzie 50km/h na wylotówce ( nie zauważył znaku podnoszącego prędkość do 70-80km/h), to jeszcze uparcie trzyma się lewego pasa.
Drogi kolego.To nie numer rejestracyjny samochodu jest wyznacznikiem chamstwa,buractwa,kapelusznictwa itp.
Nie wiesz, czy za kierownicą takiego samochodu z rejestracją WB nie siedzi twój kolega który mieszka dwie ulice dalej.A pracuje w firmie, która ma siedzibę w Warszawie,bądź leasinguje samochód od firmy w Warszawie.
Nie napisałem nic o setkach służbówek szalejących po Warszawie z rejestracją PO
P&L. |
_________________ SC 1242+6 speed już nie ma |
|
|
|
 |
rainek
Nałogowiec
|
Wysłany: 21-10-2012, 11:50
Bolid: Biały |
|
|
Pierwsza sprawa to taka że wylewacie mnóstwo żali na innych a prawda jest taka że sami nie jesteśmy mistrzami kierownic.
Mi osobiście jak ktoś wychodzi przed auto nie na pasach to jade tak jakbym nie zwracał na to uwagi. Kiedyś (nie sejem) zachaczyłem lusterkiem o torebke jakiejś babie, jechałem wolno bo z 20-30hm/h bo wąska uliczka była a babka postanowiła przechodzić na ukos (niedaleko były pasy) |
_________________ "znam ten ból, kiedy ma się dwuosobową gablotę, ale jak kto woli, jedni wolą komfort, ja wybrałem prędkość, więc jeżdżę Seicento" |
|
|
|
 |
Bombel
ZBANOWANY

|
Wysłany: 21-10-2012, 12:05
Bolid: Seicento 900 Fun '02 |
|
|
JaRabbit napisał/a: | rudiov napisał/a: | Te tdi-ki na WW, WE, WB jeżdżą jak świry (nie zawsze) bo uważają .... |
Drogi kolego.To nie numer rejestracyjny samochodu jest wyznacznikiem chamstwa,buractwa,kapelusznictwa itp.
Nie wiesz, czy za kierownicą takiego samochodu z rejestracją WB nie siedzi twój kolega który mieszka dwie ulice dalej.A pracuje w firmie, która ma siedzibę w Warszawie,bądź leasinguje samochód od firmy w Warszawie.
Nie napisałem nic o setkach służbówek szalejących po Warszawie z rejestracją PO |
W Poznaniu mamy to samo Prawda stara jak świat - bo my się wzajemnie nienawidzimy
Święta wojna nadal trwa... 18.11.2012 14:30
Na szczęście łączy nas zamiłowanie do sejów |
_________________ Takich dwóch jak nas trzech to nie ma ani jednego
Ignorantia iuris nocet
Si vis pacem, para bellum
Najniższy sej w Poznaniu? Srebrny ajzol
 |
|
|
|
 |
rudiov
Nałogowiec POlski osioł

|
Wysłany: 21-10-2012, 13:25
|
|
Bombel napisał/a: | JaRabbit napisał/a: | rudiov napisał/a: | Te tdi-ki na WW, WE, WB jeżdżą jak świry (nie zawsze) bo uważają .... |
Nie napisałem nic o setkach służbówek szalejących po Warszawie z rejestracją PO |
W Poznaniu mamy to samo Prawda stara jak świat - bo my się wzajemnie nienawidzimy
Święta wojna nadal trwa... 18.11.2012 14:30
Na szczęście łączy nas zamiłowanie do sejów |
Mistrzowie Właśnie mi chodziło z tymi rejestracjami nie o mieszkańców "rdzennych" Warszawy tylko o samochody służbowe lisingowane przez największe firmy w Polsce. W CAŁEJ POLSCE najczęściej wariują pracownicy oddziałów. Cechy charakterystyczne :
* Octavia TDI , Passat TDI, Fabia TDI , Mondeo TDCI, Fokus TDCI, Astra CDTI , Vectra CDTI
* Firmowe logotypy pracodawcy
* WB WW WE na rejestracji
* Na ramkach EFL, BRE Leasing, Raiffeisen Leasing itp.
* Samochód służbowy = nie mój = gaz 0/1 + wszystkie ubezpieczenia
Głównie warszawskie też dlatego bo najczęściej bogate firmy maja tam siedziby co przekłada się na bardzo dobre (drogie) floty samochodów
My też mamy swoich "lokalniaków" KBC, KLI, KMY, - nie wszyscy oczywiście
Łukasz napisał/a: | a stare ciotki a już coraz częściej matki z wózkami ( wózek to ich bilet do nietykalności ) się wtranżalają na pasy nie patrząc na co i jak - święte krowy. raz się zatrzymałem w połowie pasów, wyszedłem z auta i z góry na dół o***łem taką pseudo-matkę.
|
Generalnie gdyby nawet taki człowiek wyszedł ci na pasy nie rozglądając się i byś go "sprzątnął" z kalectwem czy śmiercią włącznie to ty masz "przegwizdane" Pasy dla prawa są traktowane dla pieszych jak przejazd kolejowy itp. To ty masz uważać jako kierowca właśnie dlatego, że te tony stali vs ludziska na ulicy . Jak dziecko ucieknie od rodzica i wtargnie samo (bo małe i niesforne) na pasy to też będziesz warczał na nie? Zauważ jak to wygląda na egzaminie państwowym na prawo jazdy. Czasami ktoś "L" w d*** wjedzie bo ta wspaniałomyślnie chciała ustąpić miejsca pieszemu - słusznie zresztą (najczęściej na skręcie w prawo ) O drogach rowerowych gdzie też mają pierwszeństwo i mogą nie zwalniać tempa nie wspomnę. Oczywiście zdrowy rozsądek rowrzyście podpowiada jak nie zginąć pod kołami Ale według prawa ty byś miał "grubo" Co innego jak pasów nie ma - tu się zgadzam
Pzdr |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|