Wpływ motoryzacji na klimat |
Autor |
Wiadomość |
Łukasz
AntyToyotowy
|
Wysłany: 22-07-2009, 15:00
Bolid: Ford Focus Kombi 1.6 zetec 2004r. 152 k km |
|
|
rudiov napisał/a: | Tak elektrownie jądrowe każdy by chciał (popieram) bo tańsza będzie energia elektryczna tylko problem pojawia się gdy chodzi o lokalizacje. Każdy polak jak by go spytać to: Elektrownia jądrowa? Pewnie!
Obniżki cen elektryczności? OK!
Gdzie? Jak najdalej ode mnie!
Czarnobyl wytworzył w ludziach taką panikę , że nieważne gdzie, lokalna ludność będzie protestować przeciwko budowie. Pomyślcie kilka tysięcy rodzin (w promieniu powiedzmy 30km ) po wybudowaniu straci znaczną część kasy na obniżeniu cen gruntu, cen lokali, cen domów. Przy wysokich kosztach budowy straty każdego gospodarstwa domowego idą w setki tysięcy złotych co na dość ubogi kraj jakim jest Polska kwota wysoka. W ogóle w naszym kraju nie ma sytuacji aby jakaś część nie była przeciw. Takie realia niestety...
Pozdrawiam |
w innych krajach jakos sobie z tym poradzili |
|
|
|
 |
ARCZ
Inżynier Fiata

Wiek: 36 Dołączył: 21 Lut 2006 Posty: 324 Skąd: 52°39'N 17°57'E
|
Wysłany: 23-07-2009, 00:17
Bolid: Fiat Panda 1.1 8V MPI 54KM |
|
|
no ja też tych cholernych ekociot nienawidzę !
tak samo jak było z budową autostrady w dolinie rozpudy. ważniejsze były bobry niż ludzie, którzym 1000 tirów na godzine przejeżdżało.
a jak siedzieli w tych namiotach to tak powinno przp*dolić ze 35 stopni mrozu
toć by się odechciało!
ja nie jestem jakimś anty eko, ale bez przesady. |
_________________ klik!
 |
|
|
|
 |
rudiov
Nałogowiec POlski osioł

|
Wysłany: 23-07-2009, 07:19
Bolid: 1.1 mpi van / Zafira 1.6 |
|
|
Jakoś nie chce mi się wierzyć , że siedzieli w Rospudzie godzinami na drzewach aby chronić bobry czy inny eco świat Tak samo nie jestem pewny, czy wolontariusze czatujący na ludzi aby podpisać petycje odnośnie jakiegoś pomysłu ekologów robią to za free . Zwęszyli interes - większości nie obchodzi ani roślina, ani zwierzę, ani ludzie tylko kasa (wielka kasa)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
blondas
Podróżnik
|
Wysłany: 23-07-2009, 07:42
Bolid: seicento |
|
|
fajnie!
o ekologii sie musi mowic i najlepiej pisac iz to my kierowcy najbardziej trujemy gdyz to niesamowicie potencjalna grupa ludzi z ktorych sie da bardzo duzo kasy wycisnac jesli sie jej tylko wmowi ze trujemy |
|
|
|
 |
Czad Maska
Nałogowiec

|
Wysłany: 23-07-2009, 22:35
Bolid: Seicento S "Żabka" |
|
|
rudiov napisał/a: | Zwęszyli interes - większości nie obchodzi ani roślina, ani zwierzę, ani ludzie tylko kasa (wielka kasa) | Oczywiście. Ekolodzy chcieli by może tą obwodnicę w Rospudzie, ale pod warunkiem, że dostaną kasę na wybudowanie rezerwatu, dla jakiegoś płaza z rodziny żabowatych. Chodzi o to! W Niemczech też są Zieloni, ale Niemcy mają autostrady, obwodnicę.
blondas napisał/a: | o ekologii sie musi mowic i najlepiej pisac |
Ekologia tak! Ale nie ma, co winić tych, co produkują 6% światowej emisji. Blondas dobrze mówi, bo najłatwiej jest obiwinić tych, co mają samochody z dymiącymi rurami wydechowymi. Przecież 90% Polaków uważa, że włączenie 15 żarówek w pokoju jest spoko. Nie wiedzą, że produkują więcej dymu niż kilka aut.
Czekam cierpliwie, aż jakiś nowy podatek wejdzie i będziemy bulić za to, że ktoś jest kretynem. |
|
|
|
 |
|