FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: TVC
21-12-2010, 22:01
witam problem z oponami
Autor Wiadomość
tomek1010 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 19-12-2010, 17:00   witam problem z oponami
   Bolid: Seicento

hej musze kupić 2 opony mam do wyboru yokahama ale 1 sztuka na allegro po obnizce kosztuje 300zl ale zobaczylem opony nankang sonar czy wie ktos cos o tych oponach prosze o opinie i komentarze na temat tych opon potrzebuje rozmiar 175/50 r14 albo 185/50 r14 dzieki wielkie za pomoc

piotreklodz 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 19-12-2010, 21:11   
   Bolid: sc 1.2 8v

Może zabrzmi to głupio ale...
Z nankangami miałem wątpiliwą przyjemność obcować kiedy wypożyczałem lawete i stwierdziłem że nigdy nie wezmę tego do ręki, oczywiście nie chodzi o trzymanie bo trudno mowic o tym w przypadku lawety, ale te opony były jak z papieru, dwa razy łapałem kapcia, raz rozerwałem przycierając delikatnie o krawężnik, drugi raz rozerwała sie na prostej, równej drodze i to nie był przypadek... bok tych opon był jak z papieru.

Nie wiem jak szybko jezdzisz ale nie będzie miło jak przednia guma wystrzeli Ci w takim pudełeczku jak seicento przy 140... biorąc pod uwagę cene zaryzykowałbym taką oponę na tył, ewentualnie poeksperymentował nią na kjs jeśli wogóle będzie coś trzymać.

Odpowiedz do tematu