Dziwny licznik przebiegu co robić? |
Autor |
Wiadomość |
mleni
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 21-11-2008, 11:53 Dziwny licznik przebiegu co robić?
Bolid: 900 |
|
|
witam mam dziwny problem że chcę zrestartować licznik przebiegu tak żeby wiedział ile przejechałem z paliwem i jest problem że nie działa i nie zeruje skoro kilka razy naciskałem i nic. co robić? |
|
|
|
 |
MaTe
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 21-11-2008, 12:46
|
|
trzymaj długo nacisniete |
_________________  |
|
|
|
 |
mleni
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 21-11-2008, 23:17
|
|
Spróbowałem nawet minutę i nic. Co dalej? |
|
|
|
 |
fender
Nałogowiec

|
Wysłany: 21-11-2008, 23:39
Bolid: SC 1.1 MPI |
|
|
A czy przypadkiem nie próbujesz kasować licznika głównego? (podpowiedź: licznik główny wyświetla się gdy widzisz jednocześnie komunikat "total") |
|
 |
ziaro
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 22-11-2008, 00:07
Bolid: Seicento Trofeo |
|
|
Naprawiałem to samo tydzień temu (kasowanie nie działało mi od lata) ....ten czarny przycisk kończy sie takimi widełkami...jedna widełka na 100% jest u ciebie pęknięta i odpadła.Ja miałem drugi licznik z anglika i przełożyłem z niego ten przycisk.Musisz sobie załatwić nowy przycisk, jedz do ASO lub kup na Allegro jakis stary licznik i przełóż ( ja kupiłem za 50 zł z anglika z Allegro).Niestety tego sie nie da skleić,trzeba nowy element.
Fender w 900 jest normalny a nie elektroniczny licznik
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=479101705
tutaj jest anglik ,może tanio sprzeda licznik....bo i tak pewnie go wyrzuci. |
_________________ SOSNOWIEC
 |
|
|
|
 |
Kooboosh
Nałogowiec t-jet

|
Wysłany: 22-11-2008, 11:00
Bolid: Seicento 1.4t |
|
|
fender napisał/a: | A czy przypadkiem nie próbujesz kasować licznika głównego? (podpowiedź: licznik główny wyświetla się gdy widzisz jednocześnie komunikat "total") |
Kolega ma raczej SPI... |
|
 |
mariusz-wawer [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2008, 11:10
|
|
|
mleni, nie pisz tak szybko. używaj przecinków itd. nic nie rozumiem z Twojej wypowiedzi. |
|
|
|
 |
fender
Nałogowiec

|
|
|
|
 |
jendras
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 23-11-2008, 14:39
Bolid: Seicento 1.1 |
|
|
Ziaro,...czy moglbys powiedziec czy trudno tam sie do tego przycisku dostac?Ile czasu zajelo montowanie "nowego" licznika i jak sie do tego zabrac ?Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
ziaro
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 25-11-2008, 15:08
|
|
Jendras ,Żeby dostać sie do licznika musisz najpierw zdjąć obudowe kolumny kierowniczej,jest na 4 śrubki,a licznik jest na dwa imbusy na dole (..z czego jeden z lewej strony jest ciężko odkrecić) i trzeci imbus u góry pod taką gumką z tyłu licznika musisz rozebrać licznik i dostać sie do tarczy,zdejmujesz wskazówki (są wciśnięte )pod nimi sa małe czarme pierścienie ...trzymaja tarcze,te pierścienie też podważasz ...schodzi tarcza.Pod tarczą jest przezroczysta pleksi,widać już ten przycisk,pleksi ściągasz.Przycisk jest na spręzynce,dasz spokojnie radę go wyjąć.
Przejżyj moje posty tam jest napisane jak rozebrać licznik
Ja całośc wymieniałem z 40 minut ale juz wcześniej to robiłem,nie wymieniałem całego licznika tylko przycisk.Nie jest tak źle,dasz rade.
Powodzenia |
 |
|
|
|
 |
jamesik
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 25-11-2008, 19:34 mały licznik kilometrów
Bolid: SC 1.1 spi |
|
|
witam, problem mój polega na tym że nie działa u mnie zerowanie małego licznika, w ogóle nie reaguje na ten przycisk przy prędkościomierzu, wiem na pewno że poprzedni właściciel tam grzebał i licznik jest cofnięty, da się jakoś to naprawić tak aby zerowanie licznika działało, czasem ten drobiazg mógłby się przydać, miał ktoś taki problem?? |
|
|
|
 |
ziaro
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 25-11-2008, 20:52
|
|
Czyli tak jak wcześniej pisałem masz pęknięte widełki w przycisku kasującym licznik dziennego przebiegu,opis naprawy parę postów wcześniej lub poszukaj w moich wcześniejszych postach w innych watkach. |
 |
|
|
|
 |
|