FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zgubilem dokumenty
Autor Wiadomość
Pucek 
Nałogowiec

Wysłany: 11-12-2008, 17:57   Zgubilem dokumenty
   Bolid: Fiat Punto 2002 1.2 16V 80KM HLX !

rano zgubilem dokumenty niedaleko domu. w srodku było mni prawo jazdy i dowod do seicento. do tej pory nikt sie nie zglosil. czy w wydziale komunikacji dostane jakies tymczasowe dokumenty ? tj prawo jazdy i dowod rejestracyjny ? prosze o odp bvo jutro musze jechac w trase

Paweł A. 
Nałogowiec

Wysłany: 11-12-2008, 18:17   
   Bolid: Seicento 1.1 MPI CF3

Na czas oczekiwania na dowód rejestracyjny dostaniesz pozwolenie czasowe, natomiast tymczasowego prawka nie dostaniesz, musisz czekać aż przyjdzie z PWPW. Jedyne co możesz zrobić to ładnie prosić w Wydziale Komunikacji by przyspieszyli sprawę Twojego prawka.

blondas 
Podróżnik

Wysłany: 12-12-2008, 10:42   
   Bolid: seicento

dokladnie tak jak wyzej zostalo to napisane!
musisz poprosic w wydziale komunikacji najlepiej u naczelnika ze prawko jest Ci niezbednie potrzebne bo pracujesz autkie i zarabiasz nim na zycie...jak naczelnik bedzie ludziem to dostaniesz w kilka dni...
proponowal bym Ci jeszcze zglosic zgube na komendzie zeby nie bylo ze ktos to wykozysta do jakis niecnych celow
i taki protokol pokazac rowniez naczelnikowi w wydziale komunikacji :wink:
powodzenia i napisz co i jak jak juz zalatwisz sprawe :wink:

haans 
Nałogowiec na odwyku

Wysłany: 12-12-2008, 14:15   
   Bolid: Nowe Seicento!

Jeździć możesz, ale jeśli cię złapią będziesz musiał zapłacić 50 zł kary za brak prawka przy sobie

Bandzior 
Nałogowiec

Wysłany: 12-12-2008, 14:42   
   Bolid: SC 1.1S & Wartburg 353S

haans2020 napisał/a:
Jeździć możesz, ale jeśli cię złapią będziesz musiał zapłacić 50 zł kary za brak prawka przy sobie

i moga lawete wezwać...

haans 
Nałogowiec na odwyku

Wysłany: 12-12-2008, 14:49   
   Bolid: Nowe Seicento!

Za brak dowodu rejestracyjnego mogą zabrać auto. Osobiście kiedyś jechałem bez prawka i złapała mnie policja poprosili o dowód osobisty (potwierdzenie danych), sprawdzili i dali 50 zł mandatu.

Pucek 
Nałogowiec

Wysłany: 12-12-2008, 23:50   
   Bolid: Fiat Punto 2002 1.2 16V 80KM HLX !

a ja zgubilem wszytsko ;/ dowod osobisty, prawko, i rejestracyjny. byłem w wydziale. prawko wyrabiaja nowe i czeka sie 3 tygodnie i nie daja zadnego tymczasowego . dowod tymczasowy dostane gdy zloze wniosek o nowy dowod rejestracyjny. koszt 100zł zrobie tak, ze w poniedzialek odstawie samochod do garazu bo w poniedzialek konczy mi sie ubezpieczenie a bez dowodu rejetracyjnego nie kupie ubezpieczeia. poczekam tydzien, moze kots mi odesle dokumenty. a jak ine to bede wyrabiał nowe. a teraz jezdze z paszportem, karta pojazdu i umowie kupna. a i mam swistek potwierdzajacy kiedy zarejestrowalem samochod.

Paweł A. 
Nałogowiec

Wysłany: 13-12-2008, 09:53   
   Bolid: Seicento 1.1 MPI CF3

Bzdura, że na prawko czeka się 3 tygodnie. Normalnym tokiem to trwa do dwóch. A wymiana dowodu to nie 100 tylko 72 zł.

djmauro 
GS 500 Rider

Wysłany: 13-12-2008, 14:22   
   Bolid: 187.343.3 V40

Musisz chyba zgłosić na policję zgubienie dokumentów, i wtedy dostaniesz zaświadczenie z policji, które będzie Ci służyło za prawko i dowód do czasu dostania nowego. Nie wiem jak z tymi dokumentami, ale jeżeli np. się zgubi legitymacje studencką, to żeby dostać nową trzeba dać jeszcze ogłoszenie do gazety. PZDR

Żyj bez winy, patrz w lusterka

Odpowiedz do tematu