FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
czy warto inwestowac w panele... orza zabudowa za 2 tysie
Autor Wiadomość
Czarek 
Nałogowiec

Wysłany: 15-06-2009, 18:58   czy warto inwestowac w panele... orza zabudowa za 2 tysie
   Bolid: SC 1.1

witam... kolega chce robic audio w sejku i tu ma pytania do znawcow tematu :cool:
1.czy warto inwestowac w panele drzwiowe w sejcolu... na alledrogo koszt 300zl,a to nie jest malo... czy moze wystarczy wygluszyc drzwi i glosniki w seryjne kieszenie???
2. czy w seryjne boczki z tylu mozna wsadzac glosniki 6*9,czy trzeba robic nowe od podstaw???
3. czy ktos mogl by zaproponowac caly zestaw audio za 2 tysie z kablami i ze wszystkim co potrzeba.. kolega chce kupic za ta sume radio,2 glosniki w deske... 2 glosniki w drzwi 160/165mm ,2 glosniki z tylu w bocki 6*9 i do bagaznika wzmaczniacz+subufer... chcial by zeby podzespoly byly nowe... audio nie musi byc robione jak na zawody CA :)) :)) (za taka kase nie ma co marzyc :mg: ) poprostu takie CA dla siebie zeby w miare fajnie gralo :]
w szukajce nie znalazlem takiego tematu....albo za ciemny jestem :wesoly:
pozdro :))

DrAgU 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 15-06-2009, 20:54   
   Bolid: Seicento 899cm3 Pb+Lpg, 2001r,

Moja opinia:
- Panele drzwiowe z przodu, obowiązkowo + wygłuszenie drzwi (duza blacha + zatkanie otworów) - do tego zestaw odseparowany Helix Dark Blue 62.1 (~250pln) w panele wciskasz 165mm, na słupek tweetery a w miejsca po fabrycznych głosnikach wkladasz zwrotnice
- co do tyłu i montażu elips w boczkach - ja tak mam (Helix 69.1) + wygłuszone boczki i blachy za boczkami i szału to nie robi... Gra to nawet ale wydaje mi się że zdecydowanie lepiej sprawował by sie tam taki zestaw jak na przodzie. Co do oryginalnych boczków i montowania w nich glosnikow to nie wiem ja miałem dorabiane inne...
- wzmacniacz - generalnie polecałbym zasilić przód i tył z jednego wzmacniacza a dopiero potem jesli zostanie ci kasy dokupic wzmacniacz i jakis subwoofer (z tanich subwoofer'ow polecam Soling CP-123 ~150pln ale jest to poprsotu kompromis miedzy cena a jakoscia)

Co do cen to chyba nikt nie ma zamiaru siedzieć i szukać ci sprzętu i cen... Otwórz alledrogo, zacznij od radia potem głosniki, wzmak itd, a potem jeszcze popatrz gdzie indziej bo czesto alledrogo wcale nie jest takie tanie :)
Pozdrawiam

Czarek 
Nałogowiec

Wysłany: 15-06-2009, 20:58   
   Bolid: SC 1.1

dzieki za jakas odpowiedz...ale to nie musi byc profi zestaw... poprostu dla siebie zeby glosniej posluchac radja maryja :rotfl: i czy naprawde az tak potrzebne boczki w drzwi... bo one kosztuja 300zl ;(

DrAgU 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 15-06-2009, 21:39   
   Bolid: Seicento 899cm3 Pb+Lpg, 2001r,

No ja osobiście po jakiś tam już doświadczeniach z audio w samochodach, wolałbym najpierw porządne zamocowanie głośników właśnie w panelach + wygłuszenie i to puścić na wzmacniaczu... Wg mnie - jak najbardziej warto...
P.S. Swego czasu gościu spod częstochowy robił na allegro panele drzwiowe obszywane jakimś takim skajem i sprzedawał to to za 150pln chyba, nie były one jakieś super rewelacyjne ale po paru przeróbkach, między innymi pianką montażową spisują się całkiem nieźle

Odpowiedz do tematu