Zgubione dokumenty przed przerejestrowaniem. |
Autor |
Wiadomość |
Tomaszorek
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 05-07-2009, 18:49 Zgubione dokumenty przed przerejestrowaniem.
Bolid: Seicento SX |
|
|
Witam. Mam dość duży problem, mianowicie zgubiłem dowód rejestracyjny od mojego Sejaka. W dowodzie był zapisany poprzedni właściciel. Jedynie co mi pozostało z dokumentów to potwierdzenie polisy OC (ważne jeszcze) oraz umowa zakupu pojazdu z osobnikiem, który widnieje w dowodzie rejestracyjnym. Proszę o pomoc i radę czy mogę wyrobić wtórnik dowodu bez dodatkowej ingerencji poprzedniego właściciela? Jak to ma przebiegać. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. |
_________________ Jestem początkujący. Proszę o wyrozumiałość.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
scuaz
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 05-07-2009, 19:27
Bolid: seicento |
|
|
idz do swojego wydziału komunikacji i złuż dokumenty do rejstracji ,zanim do wydziału to do urzedu skarbowego podbić umowę,napiszesz oświadczenie ,że zgubiłeś dowud i tyle, aprzegląd musisz jakoś zrobić |
|
|
|
 |
Tomaszorek
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 06-07-2009, 13:56
Bolid: Seicento SX |
|
|
Sugerujesz, że wystarczy, że zapłacę podatek w Urzędzie Skarbowym, wtedy mi podstemplują umowę albo dadzą kwit, że opłata skarbowa została uiszczona i wtedy mogę próbować ponownie rejestrować? Tylko pozostaje pytanie co z przeglądem? Czy warto zgłaszać na policję zagubienie dowodu rejestracyjnego? Proszę o dalsze wskazówki. |
_________________ Jestem początkujący. Proszę o wyrozumiałość.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
scuaz
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 06-07-2009, 23:01
Bolid: seicento |
|
|
jak zgłosisz na policję to bedziesz miał podkładkę i wtedy pojedziesz na przegląd ,a wydziale myśl ze nie będą robić problemów ,ja kiedyś kupiłem z zagubioną książką pojazdu i zarejstrowałem |
|
|
|
 |
|