4x4 |
Autor |
Wiadomość |
aglimen
nówka sztuka ;)

Wiek: 34 Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 15 Skąd: Zabrze/Wrocław
|
Wysłany: 08-08-2009, 16:09 4x4
Bolid: :) |
|
|
Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie takie zagadnienie, póki co czysto teoretycznie bo jestem jeszcze daleki od posiadania własnego sc. Dużym problemem przy większych mocach jest trakcja, a mamy fiata pandę 4x4. Czy byłoby możliwe zamontowanie tego napędu 4x4 w sejku i czy wiązałoby się to z jakimiś bardzo poważnymi modyfikacjami?
Tylko nie zjeżdżajcie mnie w razie czego za bajkowe czy tez nierealne pytanie.
pozdrawiam |
|
 |
gonzo
Bywalec

|
Wysłany: 08-08-2009, 22:00
Bolid: SC 900 |
|
|
Zaadaptowanie go do Sejka byłoby raczej niemożliwe, Panda jest jednak trochę większa od Seja. Nienadarmo są wieloletnie testy samochodów przed wprowadzeniem do produkcji.
Ale Polacy swego czasu testowali Cinquecento z napędem na 4 koła. http://www.cc.iap.pl/inde...ocation=f&msg=1
Szkoda, że nie weszło do produkcji. |
|
|
|
 |
aglimen
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 09-08-2009, 00:59
|
|
Bardzo ciekawy projekt, ale niestety sprawa "w domu " jest raczej nie do zorganizowania, dzięki za odpowiedź, która rzuciła trochę światła na nurtujący mnie problem;)
pozdrawiam. |
|
 |
blondas
Podróżnik
|
Wysłany: 09-08-2009, 07:47
Bolid: seicento |
|
|
masz pomysl,palinik i umiejetnosci to wszystko sie da! jak do pf 126p ktos zalozyl zawieszenie od suzuki samurai i to nawet jezdzi to tym bardziej do seja sie da! |
|
|
|
 |
aglimen
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 09-08-2009, 09:06
|
|
Możecie być pewni że ten projekt w moim wykonaniu kiedyś dojdzie do skutku tylko póki co absolutnie nie mam po temu warunków. Chciałem się dowiedzieć czy to się składa jak klocki, podobnie jak przy przekładce silnika, ale z drugiej strony jeśli by to było takie proste to już by takich pewnie kilka jeździło.
pzdr |
|
 |
|