| osłony pod silnik | 

| Autor | Wiadomość | 

| paker228   spamer team
 Lokalny Czepiacz

| 

|  Wysłany: 26-01-2010, 11:29   osłony pod silnik Bolid: 1.1 MPI
 | 
 |  
               | 
 |  
               | widzimy na allegro takie i takie przedmioty do sprzedaży, czy ktoś to u siebie ma? czy to coś w zimie daje? ochrona przed solą? przed chlapą, lepsza izolacja termiczna? 
 jak poszukacie na allegro, to zobaczycie, że oferują przeróżne te osłony, skąd wiedziec jaką dobrać do siebie do konkretnego silnika?
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Danielek   Nałogowiec

| 

|  Wysłany: 26-01-2010, 11:58 Bolid: Toledo 1.8 20V
 | 
 |  
               | 
 |  
               | Ja mam u siebie osłonę pod silnikiem ale pierwotnie była ona od jakiegoś innego samochodu nie wiem nawet od czego dostalem ją od mechanika i trochę przycielem dopasowałem i jest. |  | 

|   |  | 

|  | 

| paker228   spamer team
 Lokalny Czepiacz

| 

|  Wysłany: 26-01-2010, 13:36 Bolid: 1.1 MPI
 | 
 |  
               | 
 |  
               | Danielek jest odczuwalna róznica w zimie w ochronie przed wyziębianiem się silnika? myślisz że warto inwestować te ok 70 zł w te osłny? |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Ewunia [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 26-01-2010, 13:41 | 
 |  
               | 
 |  
               | paker228, mi mówili że te osłony to są na alternatory dobre |  | 

|   |  | 

|  | 

| paker228   spamer team
 Lokalny Czepiacz

| 

|  Wysłany: 26-01-2010, 13:48 Bolid: 1.1 MPI
 | 
 |  
               | 
 |  
               | no to to na pewno, nic Ci tam Ewunia już nie chlapie bezpośrednio na altka, ale na alternatory to są mniejsze chyba, takie osobno co się kupuje, a te pod silnik to już na całą szerokość lecą |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Danielek   Nałogowiec

| 

|  Wysłany: 26-01-2010, 13:58 Bolid: Toledo 1.8 20V
 | 
 |  
               | 
 |  
               | Ja osobiście nie odczułem różnicy w wyziebianiu silnika ale za to nie chlapie na wnętrzności tak woda itp to czy warto czy nie to zależy od ciebie ją polecialem po taniosci z tego co kiedyś czytałem tu na forum to ktoś montował takie osłony jak zaproponowałeś w pierwszym poście i podobno nie są też idealnie dopasowane trzeba było coś z nimi sztukować. Jeśli nie chcesz inwestować 60zł w osłonę to może na jakimś szrocie mieli by taniej od czegoś innego też można spróbować wyrzezbic to już pozostaje tylko twój wybór. Pozdro |  | 

|   |  | 

|  | 

| paker228   spamer team
 Lokalny Czepiacz

| 

|  Wysłany: 02-02-2010, 09:12 Bolid: 1.1 MPI
 | 
 |  
               | 
 |  
               | Koledzy i koleżanki   pytanie teraz do was konkretne.. czy ktoś ma jakiś pomysł jak to zamieścić pod silnikiem ?
  Już nie mówię o tym "złamaniu" które widoczne jest na zdjęciu - z tym sobie poradzę, bo kupiłem jako uszkodzoną, ale w których miejscach i do czego to przykręcić? na zdjęciu może nie widać, ale nie ma tam nigdzie żadnych dziurek pod śrubki, więc samemu się robi gdzie chce..

a robota teraz utrudniona, bo przydałoby się jeszcze na zimę założyć, a nie mam kanału, muszę jakoś w garazu podnieść i się czołgać pod autem..
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  |