czarna podsufitka, slupki itp ;) |
Autor |
Wiadomość |
Loqa
Nałogowiec

Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 18 Sty 2010 Posty: 117 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 05-02-2010, 18:55 czarna podsufitka, slupki itp ;)
Bolid: VW Golf V |
|
|
Witam, mam w planach wykleic podsufitke, slupki przednie, srodkowe i caly tyl czarna alcantara, robil ktos juz cos takiego? Mam pytanie jak sciagnac "bezbolesnie podsufitke i przednie slupki zeby nie szukac pozniej tych kapselkow mocujacych;) Chyba ze sa jednorazowe i latwo dostepne;) Jakiego kleju uzyc zeby ladnie chwycilo zarowno metalu jak i materialu z podsufitki? |
|
|
|
 |
Strażak_81
Bywalec

Pomógł: 12 razy Wiek: 44 Dołączył: 18 Mar 2008 Posty: 78 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 05-02-2010, 23:13
Bolid: sej 900 |
|
|
jak się postarasz to kapsle całe będziesz miał, wychodzą ciężko ale w całości przynajmniej u mnie z podsufitki, musisz jeszcze ściągnąć rączki, daszki i światełko by podsufitkę dostać i przez bagażnik wyciągnąć. co do słupków to trzeba je "wyrwać" najlepiej od góry bo wtedy można podważać do dołu i też nic nie wyrwiesz. co do kleju to nie wiem jaki bo ja mam welur samoprzylepny w całym aucie, ale może coś w płynie by nie przemakało, w tych supermarketach typ obi, castorama to tam Ci lepiej doradzą jaki klej. |
_________________ Konserwacja podwozi, pranie tapicerki samochodowej, usuwanie wgnieceń PDR. Solidnie i dokładnie. Wiad na priw. http://www.basta.boo.pl/?dz=home |
|
|
|
 |
nicksers
nówka sztuka ;)
Wiek: 115 Dołączył: 13 Lut 2009 Posty: 8 Skąd: Radzionków
|
Wysłany: 12-04-2010, 22:41
Bolid: Seicento 900ccm |
|
|
Strażak_81 napisał/a: | bo ja mam welur samoprzylepny w całym aucie, |
Sam robiłeś ? Jak obkleiłeś deskę, trzeba nacinać czy coś ? Poka foto deski jak znajdziesz czas Sam chciałbym zrobić taki zabieg w autku Pozdrawiam |
|
 |
damian83d
Mordenator

Pomógł: 15 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Posty: 492 Skąd: KNurów
|
Wysłany: 13-04-2010, 17:10
Bolid: SEICENTO |
|
|
nicksers napisał/a: | Strażak_81 napisał/a: | bo ja mam welur samoprzylepny w całym aucie, |
Sam robiłeś ? Jak obkleiłeś deskę, trzeba nacinać czy coś ? Poka foto deski jak znajdziesz czas Sam chciałbym zrobić taki zabieg w autku Pozdrawiam |
deskę to kolego się Flokuje nie obkleja cala resztę auta możesz obkleić ale flok to fajna sprawa polecam jak by co kolega Emciu flokuje |
_________________ bo Pamiętaj że,Gdy Uderzysz mnie-Oddam tak by Zabolało.! _ |
|
|
|
 |
nicksers
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 14-04-2010, 15:32
|
|
damian83d napisał/a: | deskę to kolego się Flokuje nie obkleja cala resztę auta możesz obkleić ale flok to fajna sprawa polecam jak by co kolega Emciu flokuje |
No ja widziałem deskę w welurze a o Floku musze poczytać bo słyszałem różne opinie na ten temat |
|
 |
damian83d
Mordenator

|
Wysłany: 15-04-2010, 15:29
|
|
nicksers napisał/a: | damian83d napisał/a: | deskę to kolego się Flokuje nie obkleja cala resztę auta możesz obkleić ale flok to fajna sprawa polecam jak by co kolega Emciu flokuje |
No ja widziałem deskę w welurze a o Floku musze poczytać bo słyszałem różne opinie na ten temat |
flok jest fajny co do wypowiedzi napisać ci o tym książkę mogę, jak dbasz i dobrze zrobiona robota to tylko czyścic albo odkurzaczem albo sprężonym powietrzem i tyle , wiem co mowie sam miałem flok |
|
|
|
 |
nicksers
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 15-04-2010, 22:20
|
|
Nie trzeba sie fatygować no ale Twoja wypowiedź dała do myślenia, się z tym prześpie i cosik wymysle |
|
 |
damian83d
Mordenator

|
Wysłany: 16-04-2010, 01:37
|
|
nicksers napisał/a: | Nie trzeba sie fatygować no ale Twoja wypowiedź dała do myślenia, się z tym prześpie i cosik wymysle |
no to myśl ja wiem jedno jak bym miał seja flokuje dużo rzeczy jeszcze |
|
|
|
 |
czui1988
nówka sztuka ;)
Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 06 Lip 2008 Posty: 49 Skąd: skoczów
|
Wysłany: 16-04-2010, 16:57
Bolid: seicento sporting01 |
|
|
no ja sobie zrobilem czarna podsufitke oraz slupki z tym ze na prawy slupek dalem sobie wskaznik temp wody i wszytsko elegancko wyglada |
|
|
|
 |
dziadbab
Bywalec
|
Wysłany: 16-04-2010, 18:46
Bolid: Seicento Sporting 1.1 |
|
|
czui1988 napisał/a: | no ja sobie zrobilem czarna podsufitke oraz slupki z tym ze na prawy slupek dalem sobie wskaznik temp wody i wszytsko elegancko wyglada |
Na prawy słupek?, ten po stronie pasażera? ; o
Rozumiem że chciałeś zachować miejsce dla tych trzech wyświetlaczy od turbo które dasz na lewy słupek w przyszłości tak?
Oflokowałeś podsufitkę i słupki czy inny materiał? |
|
|
|
 |
halas
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 16-04-2010, 19:14
Bolid: CzArnY pErEŁ :) 900 |
|
|
Fajną myśl podsunełeś z tą czarną podsufitkś , zastanawiam się nad pomalowaniem jej ale myśle ,że użył bym do tego jakiegoś małego wałka a nie spreyu bo był by bardziej dokładny i mniejsze ryzyko zafajdania innych rzeczy , do tego zdemontować słupki i jechane |
|
|
|
 |
czui1988
nówka sztuka ;)
Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 06 Lip 2008 Posty: 49 Skąd: skoczów
|
Wysłany: 16-04-2010, 20:58
Bolid: seicento sporting01 |
|
|