|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Silencer do wydechu |
Autor |
Wiadomość |
dziadbab
Bywalec
|
Wysłany: 13-04-2010, 21:09 Silencer do wydechu
Bolid: Seicento Sporting 1.1 |
|
|
Mam pytanie odnośnie silencerów do wydechu. Jestem szczęśliwym (prawie) posiadaczem sportowego ulterka, a prawie, bo ostatnio bardzo często jeżdzę w trasy. Dzwięk podoba mi się lecz przy dłuższej jeździe powyżej 110km/h jest po prostu głosno i nie przyjemnie. Nie chciałbym wymieniać go na standardowy ale chciałbym lekko przyciszyć. I stąd pytanie czy isteniją takie "wyciszacze" - żeby mało redukowały, ale żeby było ciut ciszej.
Wiem że do nissanów, np. 200sx takie są.
Ktoś wie coś na ten temat? |
|
|
|
 |
kevlar
Szukam fiatów i innych gratów.

|
|
|
|
 |
dziadbab
Bywalec
|
Wysłany: 16-04-2010, 19:32
Bolid: Seicento Sporting 1.1 |
|
|
eh, no tak, może troche będzie ciszej, ale to się zakłada na samą końcówkę wydechu, a ja mam ładną od ultera i miałbym zakładać na to jakąś brzydszą?
Są jakieś inne możliwości, np. jakiś mały środkowy tłumiczek za katalizatorem który będzie odpowiednio wybebeszony, żeby tylko ciutkę tłumil więcej na całym wydechu?
@EDIT
http://moto.allegro.pl/it...2_lancia_y.html
Znalazłem takie coś, pasuje do silników 1.1 55KM, jest w aukcji napisane że zastępuje katalizator, lecz czy można zastosować go w taki sposób:?
kolektory - złącze - rura - katalizator - kawałeczek rurki - ten o to środkowy tłumiczek - kawałeczek rurki - i do końcowego tłumika ultera jaki posiadam
Czy można zainstalować w ten sposób? Jak zmieni się dźwiek oraz reakcja samochodu na pedal gazu, czy nie będzie go ten wydech dusił? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|