Osłona rozrządu seicento 1.1 SPI |
Autor |
Wiadomość |
anathema4
Nałogowiec

Pomógł: 13 razy Wiek: 41 Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 677 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 27-07-2010, 21:21 Osłona rozrządu seicento 1.1 SPI
Bolid: Był SC 1.1SPI. Jest Panda II 1.2 Dynamic. |
|
|
Witam serdecznie. Z góry przepraszam jeśli zdublowałem temat ale szukajka mi nic nie podpowiedziała w tej sprawie.
Mam mały problem w związku z osłonką rozrządu. Ta, którą mam jest pęknięta. Tak było od kiedy zakupiłem autko. Pomyślałem, że najwyższy czas coś z tym zrobić i tu pojawia się problem.
Mam seja 1.1 SPI a część chciałem zakupić przez allegro. Aukcje, które znalazłem przedstawiają różnie wykonane te pokrywy a niby każda do mojego silnika pasuje. Proszę podpowiedzcie, którą zamówić. ...a może to wszystko jedno? Nie mam dostępu do swojego sejka bo wyjechałem bez niego a część chciałem zamówić już teraz bo po powrocie wstawiam go do mechaniora to by zmienił od razu.
>>aukcja 1<<
>>aukcja 2<<
Tak na pierwszy rzut oka to ta pierwsza bardziej pasuje ale bo ja wiem? Może w przypadku tej drugiej coś się dogina z tą dziurką na śrubę albo co? Sprzedawca z pierwszej aukcji zapewnia, ze to to a ten z drugiej milczy. |
_________________ Być latarnią dla innych... |
|
|
|
 |
Michaelslon
Bywalec

Pomógł: 10 razy Wiek: 37 Dołączył: 13 Lis 2009 Posty: 76 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 28-07-2010, 11:51
Bolid: Fiat Seicento 1.1 SPI Benzyna + LPG |
|
|
Gdzie one niby są inaczej wykonane? Nie ma co się rozwodzić nad takimi pierdołami. Obojętnie którą weźmiesz, przecież są identyczne. Tak po za tym to podejrzewam, że w sklepie motoryzacyjnym za rogiem wyjdzie taniej. |
|
 |
lui88
nówka sztuka ;)
Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 27 Lip 2009 Posty: 23 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 28-07-2010, 11:54
Bolid: Fiat Seicento 1.1 SPI '99 LPG |
|
|
ta druga jest napewno dobra bo sam mam taka tylko ze w sklepie kupilem. te czesci z dziurka sa zginane. a ta pierwsza nie widze zeby byly dziury na sruby. |
|
|
|
 |
anathema4
Nałogowiec

Pomógł: 13 razy Wiek: 41 Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 677 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 28-07-2010, 13:16
Bolid: Był SC 1.1SPI. Jest Panda II 1.2 Dynamic. |
|
|
Różnią się właśnie tym odstającym elementem z dziurką na śrubę. W tej pierwszej jest to z boku i na tym zdjęciu po prostu nie widać. W 'sklepie za rogiem' powiedzieli mojemu Tacie (bo on o to pytał) 120 zł więc im podziękuję. Osłonkę już zamawiam.
DZIĘKS! |
_________________ Być latarnią dla innych... |
|
|
|
 |
Michaelslon
Bywalec

Pomógł: 10 razy Wiek: 37 Dołączył: 13 Lis 2009 Posty: 76 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 28-07-2010, 17:04
Bolid: Fiat Seicento 1.1 SPI Benzyna + LPG |
|
|
anathema4 napisał/a: | W 'sklepie za rogiem' powiedzieli mojemu Tacie (bo on o to pytał) 120 zł więc im podziękuję. Osłonkę już zamawiam.
DZIĘKS! |
W moim 30 z groszami więc radziłbym tam już nie zaglądać.
Co do tych otworów na śrubki to w pierwszym przypadku również takie są. Przy tym większym elemencie nie widać bo zdjęcie robione z góry i otworu nie widać ale przy mniejszym wyraźnie widać dziurkę. |
|
|
|
 |
horcio
Bywalec

Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 09 Lip 2012 Posty: 71 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |