|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Problem z przednimi głośnikami. |
Autor |
Wiadomość |
pietro
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 25-08-2010, 14:58 Problem z przednimi głośnikami.
Bolid: Seicento |
|
|
Z racji tego, że to mój pierwszy post, witam Was wszystkich serdecznie
Mam dziwny problem z głośnikami w samochodzie. Otóż przednie głośniki to 10'tki Tonsile. Radio to Clarion DB158R. Postanowiłem więc, że sprawie sobie dodatkowo dwa głośniki na półce. Wszystko fajnie, kable pociągnięte na tył bezproblemowo, głośniczki tylnie ( Pioneer TS-G1711i ) podłączone. No i tutaj pojawił się problem. tylnie głośniki grają elegancko, za to przednie praktycznie w ogóle. Coś cicho buczą i wyłapują konkretne tony. Nie wiem co może być powodem, dlatego pytam Was o radę. |
|
|
|
 |
RazeR
Nałogowiec

Pomógł: 41 razy Wiek: 36 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 882 Skąd: Gorzkowice
|
Wysłany: 25-08-2010, 15:20
Bolid: Waryjot 0.9 |
|
|
Słuchaj pietro, jedna osoba się o Ciebie bardzo wypytywała odezwij się do Niej bo chyba ma jakiś interes do Ciebie jej nick to "Przedstaw Się" znajdziesz ją w dziale "HYDE PARK"
Może masz balans w radiu przestawiony na tył??? Sprawdź również połączenie głośników z radiem czy "+" z głośnika dochodzi do "+" w radiu czy nie jest na odwrót. Najprostszym sposobem sprawdzenia co jest nie tak . Jest odpinanie każdego głośniki i sprawdzanie jak zachowują się pozostałe - aha spróbuj jeszcze ustawić balans na przód i sprawdź co się wtedy dzieje. Tył zawsze zagra Ci głośniej, masz pewnie coś koło ~70w a przód to zaledwie 18W |
_________________ (...)Bóg dał człowiekowi nogi, a dał po to żeby mógł dojść tam, gdzie na glebie nie wjedzie.(...)
|
|
|
|
 |
pietro
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 25-08-2010, 15:47
Bolid: Seicento |
|
|
więc tak. balans w radiu - jeśli jest tylko na tył, tylne działają normalnie. jeśli tylko na przód - własnie wtedy tonsile grają beznadziejnie. z tego co zdążyłem zauważyć, 'fachowcy' którzy podłączali te Tonsile wepchneli je jako REAR. FRONT to te pioneery. Jednak nie sądze że to jest powodem tej usterki.
resztę zobaczę jutro. masz jakieś inne pomysły, co może być powodem? ja nie oczekuje, że przednie głośniki będą grały głośno, jak tylnie. chodzi mi tylko o to, żeby grały normalnie |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|