Suzuki GSX 600F |
Autor |
Wiadomość |
jerzyk
Loża szyderców

|
Wysłany: 28-10-2010, 13:26 Suzuki GSX 600F
Bolid: Audi |
|
|
pokierujcie mnie na jakies mądre forum o moturach
1. potrzebuję się dowiedziec jakie sa fabrycznie dysze paliwowe w tym modelu?
2. jeśli założę stozki to jakie dysze wsadzić ? |
|
 |
gandw
Nałogowiec

|
Wysłany: 28-10-2010, 14:14
Bolid: Seicento 1.1MPI Brush, Scenic II 1.9DCI |
|
|
Poszukaj jakiegoś forum o Suzuki Bandit - silniki te same a model popularniejszy - na pewno są jakieś fora tego modelu. Po drugie nie wiem czy jest sens montować stożki, w motocyklowym świecie stożki są rzadko spotykane, po co to chcesz zrobić? W wielu motocyklach po usunięciu airboxu motocykle nie chcą jechać - wszystko potem trzeba dobrze zestroić na gaźnikach co może mieć efekt gorszy od fabrycznego. Jak już chcesz mu dać więcej powietrza to kup filtr powietrza K&N i do tego dysze paliwowe Dynojet albo inne odpowiednie o większej średnicy - po dobrym zestrojeniu będzie miał (strzelam) z 10KM więcej, oczywiście kosztem spalania. |
|
|
|
 |
jerzyk
Loża szyderców

|
Wysłany: 28-10-2010, 14:20
Bolid: Audi |
|
|
gandw napisał/a: | Poszukaj jakiegoś forum o Suzuki Bandit - silniki te same a model popularniejszy - na pewno są jakieś fora tego modelu. Po drugie nie wiem czy jest sens montować stożki, w motocyklowym świecie stożki są rzadko spotykane, po co to chcesz zrobić? W wielu motocyklach po usunięciu airboxu motocykle nie chcą jechać - wszystko potem trzeba dobrze zestroić na gaźnikach co może mieć efekt gorszy od fabrycznego. Jak już chcesz mu dać więcej powietrza to kup filtr powietrza K&N i do tego dysze paliwowe Dynojet albo inne odpowiednie o większej średnicy - po dobrym zestrojeniu będzie miał (strzelam) z 10KM więcej, oczywiście kosztem spalania. |
w sumie pytanie jest od kolegi, który zajmuje się budową motycykli o dość dziwnych kształtach |
|
 |
|