|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
śmierdzi paliwem w całym aucie... |
Autor |
Wiadomość |
Fazik
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 18-11-2013, 08:12 Śmierdzi paliwem w całym aucie...
Bolid: Seicento 1.1 SPI |
|
|
Panowie na samym wstępie zaznaczam, że jestem świeżakiem nie tylko na forum, ale także jeśli chodzi o samochody. Kilka miesięcy temu wymieniałem bak w moim Seicento. Od tamtego czasu, gdy zatankowałem (mniej więcej 3/4 baku) w aucie zaczęło śmierdzieć paliwem, lecz gdy poziom paliwa w baku zszedł do połowy było wszystko ok. Sprawdziłem przewody i wszędzie było sucho, więc wyciek odpada.. Jednak po podniesieniu tylnej kanapy w aucie i kołysaniu autem zauważyłem że paliwo delikatnie ucieka.. Niestety nie wiem jak nazwać ten element... Czy to jest uszczelka pompy czy nie.. Tak czy inaczej mechanik, który mi wymieniał ten bak nie dał w tym miejscu tej uszczelki. Czy jesteście w stanie mi powiedzieć jak dokładnie szukać tego elementu (konkretna nazwa) i czy idzie dostać tą część osobno? Dowiedziałem się dodatkowo, że żeby ją założyć trzeba ściągnąć cały bak. Mam nadzieje, że nie zakręciłem się za bardzo w swojej wypowiedzi i będziecie w stanie jakoś mi pomóc |
|
|
|
 |
Grosik
Nałogowiec

Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Sie 2012 Posty: 279 Skąd: Okolice Warszawy
|
Wysłany: 18-11-2013, 13:02
Bolid: Sejko 1.1 MPi |
|
|
Chodzi Ci zapewne o uszczelkę kosza pompy paliwa, który się znajduję pod siedziskiem? To co zaznaczyłem na rysunku?
Możesz w aso zapytać czy samą uszczelkę kosza pompy paliwa można kupić, ale pewnie tak.
Chyba, że w ogłoszeniach na forum dodasz i może ktoś ma na zbyciu, bo jak kupują kosz do pompy, to często z uszczelką i jedna zostaje.
Wymiana jest bardzo prosta, nie musisz baku ściągać, robisz to 15 min pod blokiem z piwem w ręku:
- odpinasz wtyczkę kosza i wężyk
- Odkręcasz kosz (te małe nakrętki dookoła)
- ściągasz metalowe koło
- unosisz lekko kosz (nie musisz go nawet wyciągać)
- wkładasz uszczelkę
- dociskasz kosz
- zakładasz metalowe koło i wszystko skręcasz |
_________________ Mój Sejczak - http://www.seicento.pl/viewtopic.php?t=42954
 |
|
|
|
 |
Fazik
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 18-11-2013, 14:26
Bolid: Seicento 1.1 SPI |
|
|
Dokładnie tak jak napisałeś - o to właśnie mi chodziło dzięki za szybką odpowiedź |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|