|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
wałki świątka |
Autor |
Wiadomość |
billon
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 08-01-2014, 21:34 wałki świątka
Bolid: Fiat SC |
|
|
Witam, przymierzam się do kupna wałków Świątka do 1.2 16v chodzi mi o wałki R. Zakładał ktoś może w ostatnim czasie? Bo jeżeli chodzi o tego Pana to opinie są podzielone, problemy z utwardzaniem, powtarzalnością itp. |
|
|
|
 |
ROMEL
nówka sztuka ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Paź 2011 Posty: 27 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 12-01-2014, 10:41
Bolid: Astra Sport, Focus, Yaris, Seicento KitCar1,1 |
|
|
Znane problemy nie tylko w przypadku Pana Świątka, nie ma co się co spinać, tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów...co do powtarzalności, no cóż, taka sama historia, noooo chyba że się kupuje wałki od M Sport lub innych takich )
Najlepiej jest kupować bezpośrednio a nie z drugiej ręki, dogadać się przy zakupie co do poprawek no i w razie problemów z trwalością rownież...niestety koszty zabawy w przeróbki...
Przy ostatnich zmianach w moim silniku przerobiłem trzy wałki, a uwierz mi, że ze strojeniem gaźników pod każdy z wałkow z osobna może człowieka krew zalać...ale sumarycznie zostało znalezione to co bylo założone... |
_________________ "Wykorzystujmy życie zanim ono wykorzysta nas..."
www.romel-motorsport.vot.pl
 |
|
|
|
 |
Baden
Klub AA Maniak Cento

Wiek: 33 Dołączył: 06 Kwi 2010 Posty: 1596 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: 27-05-2014, 11:53
Bolid: Fiat Seicento |
|
|
ktos podrzuci jakis namiar gdzie najlepiej zaopatrzyc sie w ostry walek? swiatek czy cos innego ? |
_________________ Byl Czerwony Sej 900
Byl VW Golf IV 1.9 TDI 90km
Jest kolejny projekt Niebieski Sej By Baden 900 ---> 1.2 8v ---> 1.2 8v T ---> ??
CentoZlot 2014 Szczyrk. Nr. 40!
http://www.seicento.pl/vi...r=asc&start=345
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|