FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wiertarko - wkrętarka akumulatorowa do 300zł
Autor Wiadomość
TheStig 
Nałogowiec

Wysłany: 28-05-2014, 12:52   Wiertarko - wkrętarka akumulatorowa do 300zł
   Bolid: Opel Astra C14NZ + LPG

Zamierzam sobie kupić wkrętarke, gdzieś za około 300zł - to górna granica. Mógłbym wydać, więcej, ale do moich zastosowań myśle, że nie warto przepłacać. Oglądałem różne modele, ale mam mętlik w głowie. Nie jest mi potrzebna do pracy na budowie w ciężkich warunkach, będę z niej korzystać dość okazyjnie. Załóżmy raz w miesiącu. Chciałbym żeby miała tyle mocy żeby np. przewierciła karoserie w samochodzie. Celuje głównie w modele 2 - biegowe. Rzuciły mi się w oczy takie modele:

http://allegro.pl/einhell...4245190677.html
http://allegro.pl/wkretar...4260531283.html
http://allegro.pl/sparky-...4278169009.html
http://www.jula.pl/wierta...ion-32nm-060202

Najbardziej mnie w sumie interesuje Bosch, tylko jest to na 100% produkcja azjatycka. Czytałem, że te nowe niebieskie bosche nie są już takie dobre. Na drugim miejscu byłby w sumie einhell ze względu na akumulator li-ion. Jestem oczywiście otwarty na różne propozycję z Waszej strony. Co sądzicie?

BombelWND 
Bywalec

Wysłany: 28-05-2014, 14:58   
   Bolid: sc899 '99

ja mam Graphite 14.4v mialem brac einhella (czerwony jest profejonalny a niebieski nie) ale kumple doradzili mi ta pierwsza chociazby ze wzgledu na to ze jest skladana w Niemczech. nie pamietam modelu ale jak wroce to zobacze

Ja i moja fura super duet :)

TheStig 
Nałogowiec

Wysłany: 28-05-2014, 15:34   

Graphite widziałem, ale jakoś mnie nie przekonują.

automaniak126 
Nałogowiec

Wysłany: 28-05-2014, 20:32   
   Bolid: Seicento

TheStig napisał/a:
Graphite widziałem, ale jakoś mnie nie przekonują.

jeśli chcesz naprawdę profesjolany sprzęd to tylko makita, bosh na drugim miejscu, ale ceny są kosmiczne szczególnie makity.
Do 300zł myślę że black & decker będzie świetnym wyborem np coś takiego http://allegro.pl/blackde...4243278219.html
lub ew coś trochę tańszego http://allegro.pl/bawaria...4225478970.html - widzę, że nieźle schodzą te nowości na aukcjach.

TheStig 
Nałogowiec

Wysłany: 28-05-2014, 20:41   

Tylko ten b&d strasznie słaby jest na papierze, 12.1NM to bardzo malo. Ten Meec z Juli ma prawie 3x więcej NM. Bawaria to nie jest jakiś podprodukt Einhella?

Ichtio 
Nałogowiec

Wysłany: 28-05-2014, 21:15   
   Bolid: Fiat Seicento 900 Young

Jeśli chodzi o markę to polecam Makite bo ma bardzo dobry sprzęt ;) A z niższej półki to Back & Decker :P

TheStig 
Nałogowiec

Wysłany: 28-05-2014, 21:51   

Na Makite nie wyłoże, nie jest mi potrzebny profesjonalny sprzęt ;p

BombelWND 
Bywalec

Wysłany: 29-05-2014, 00:19   
   Bolid: sc899 '99

m.allegro.pl/wiertarka-wkretarka-144v-58g116-graphitelatarka-i4211373172.html ja mam taka. jezeli chcesz do prac domowych to kazda sie nadaje oby minimum 14.4 i dwubiegowa. ja enhelem pracowalem baaaardzo intesywnie ponad 2 lata no ale zepsula sie ok miesiac po gwarancji a koszt naprawy byl nieoplacalny. Stare produkty Makity byly super ale od kilku lat Makita produkuje wkretarki na plastikowych zebatkach, znajomy ktory naprawia sprzet elektroniczno-elektryczny nakazuje od nowych wkretarek Makity trzymac sie zdala. Bosch niebieski tez juz nie to samo co stary orginalny zielony. szwagier kupil ostatnio Celme tylko szkoda ze jest jednobiegowa ale bardzo lekka i dobrze lezy w dloni. j

Ja i moja fura super duet :)

TheStig 
Nałogowiec

Wysłany: 29-05-2014, 09:57   

Powiem tak. Byłem wczoraj w Castoramie i miałem okazję przetestować kilka z tych sprzętów. black&decker jakoś wydawały mi się zbyt zabawkowe, poza tym mała moc. Była też ta Sparky za 258zł ten komplet z 2aku i latarką. Rewelacja. Świetne wykonanie, porównywalne nawet do Boscha (z zewnątrz), na pierwszy rzut oka wygląda bardzo solidnie. Jedyny minus, to te baterie Ni-Cd, ale za ta kase ciężko dobrą wkrętarke z li-ion.

Grosik 
Nałogowiec

Wysłany: 30-05-2014, 15:20   
   Bolid: Sejko 1.1 MPi

Ja dużo testowałem wkrętarek i powiem tak:

Makita: Najwyższa półka, profesjonalny sprzęt, ale do domu za droga
Bosh: bardzo dobre wkrętarki, też drogie, ale wytrzymałe
AEG: porównywalne do wkrętarek Bosha, bardzo dobrze wykonana, wytrzymała i sprawdza się w ciężkich warunkach, ale też ceny oscylują koło 700, więc do domu zbyt dużo.

black&decker, graphite: Plastikowe, w rękach jak zabawka, słabe wykonanie, długo nie wytrzymują. Ogólnie nadają się do d....

Do domu bardzo z czystym sumieniem polecam wkrętarki firmy Parkside która jest sprzedawana w Lidlu. Mieliśmy w firme kilka wkrętarek tej firmy i wytrzymywały w ciężkich warunkach. Żadna nigdy się nie rozleciała w przeciwieństwie do black&decker czy graphite. Tylko w Lidlu co jakiś czas powtarza się asortyment i trzeba wypatrywać.

W domu mam sprzęt parkside (wkrętarka, wyrzynarka, szlifierka kątowa i frezarka) i wszystkie te sprzęty się sprawdzają.

TheStig 
Nałogowiec

Wysłany: 30-05-2014, 18:01   

Najbardziej się skłaniam ku tej Sparky. 2 aku + latarka + bity za 258zł, a wytrzymałość ponoć zacna. Tylko te akumulatory ni-cd. Ta z Juli tez fajna jesli chodzi o parametry, tylko nie wiem jak z wytrzymaloscia. Poza tym nawet nie ma do niej zadnej walizki, ani torby i 1 aku tylko li-ion o niskiej pojemnosci 1.3ah , Sparky ma 1.7.

Odpowiedz do tematu