|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Części zamienne na zapas |
Autor |
Wiadomość |
krzyby
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 19-04-2016, 05:55 Części zamienne na zapas
Bolid: Seicento Rally Car, BMW 528i |
|
|
Witam,
Na ostatniej imprezie poszedłem troszkę za ostro i zapaliła mi sie obudowa filtra powietrza, ogień rozprzestrzenił się dość szybko więc wszystkie przewody elektryczne i wszystko co jest palne pod maską spaliło się na wiór.
Kupiłem drugie rozbite sejczento i zamierzam przeszczepiać z niego części.
Moje pytanie brzmi: jakie części warto jest zostawić sobie na zapas, przed oddaniem wraku na złom? Nie mam gdzie trzymać całego auta. |
|
|
|
|
ajwan
Nałogowiec
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Lis 2008 Posty: 122 Skąd: Zdzieszowice
|
Wysłany: 19-04-2016, 21:42
Bolid: 600, 318, 520, 325 |
|
|
Nie wiem co dokładnie u Ciebie spłonęło więc wymienię co u mnie zostało wymienione albo wymaga wymiany...
...Zderzak, chłodnica, wentylator chłodnicy, bak, miska olejowa, felgi, trzpień mocujący ogranicznik otwarcia drzwi, koszyczki od regulacji lamp, wydech, czujnik wału korbowego, mocowanie akumulatora (zgubiłem), linka sprzęgła, linka ręcznego, klamka wewnętrzna.
Jeśli ocalały to zostawiłbym rozrusznik i alternator. |
_________________ Szlifierka, spawarka, brecha, młot i mozna się brać za wymianę amortyzatorów...
|
|
|
|
|
krzyby
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 27-04-2016, 20:44
Bolid: Seicento Rally Car, BMW 528i |
|
|
U mnie aż tak dużo nie spłonęło, akurat dziś skończyłem rozbierać ciapatego, więc wiem już dokładnie:
akumulator, wiązka elektryczna, wszystkie rury płynu chłodniczego, czujnik obrotu koła na wale korbowym, elastyczne przewody paliwowe, zbiorniczek płynu chłodniczego i hamulcowego, lampy, obudowa filtra wraz z filtrem powietrza.
Zasadniczo w pytaniu chodziło mi o to co jeszcze poza tym co mi potrzebne wyciągnąć z dawcy na zapas. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|