ściąga na prawo przy hamowaniu |
Autor |
Wiadomość |
rafstrong
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 04-08-2019, 12:04 ściąga na prawo przy hamowaniu
Bolid: seicento |
|
|
witam serdecznie forumowicze, mam problem z hamowaniem w moim seicento, otóż przy hamowaniu prawy zacisk hamuje dużo mocniej niż lewy, dopiero jak za drugim trzecim razem mocniej wciśnę to łapie. hamulce wszystkie wymienione, tyło nowe bębny itp , przód nowe tarcze i nawet zdąrzyłem wymienić zacisk lewy bo myślałem że to jego wina. jak odpowietrzałem to jakby płyn w lewym zacisku cofało, staje się to niebezpieczne bo ostnio na mokrym o mały włos nie uderzyłem w inne auto jak prawe koło się zablokowało przy hamowaniu a lewe nic. co jest uwalone? pompa hamulcowa? korektor siły hamowania? lewy czy prawy? bo mam dość ładowania kasy bez efektu |
|
|
|
 |
krystian84
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 04-08-2019, 15:21
Bolid: fiat 600 1.1 mpi 2010 |
|
|
tak wymieniałeś a przewody elastyczne stare. Zacisk nowy zamiennik czy bosch? |
|
|
|
 |
rafstrong
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 04-08-2019, 16:54
|
|
krystian84 napisał/a: | tak wymieniałeś a przewody elastyczne stare. Zacisk nowy zamiennik czy bosch? |
przewpdy elastyczne też wymienione, zacisk zamiennik ale nówka, na starym zacisku działo się to samo |
|
|
|
 |
jackst
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 04-08-2019, 18:51
Bolid: Seicento 1.1 spi |
|
|
jak tłoczki i klocki chodza swobodnie to nic innego niz pompa, nie masz wrazenia ze podczas hamowania pedał mieknie |
|
|
|
 |
rafstrong
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 04-08-2019, 19:44
|
|
jackst napisał/a: | jak tłoczki i klocki chodza swobodnie to nic innego niz pompa, nie masz wrazenia ze podczas hamowania pedał mieknie |
no mam cod takiego, nawet na postoje jak naciskam pedał to jak go trzymam to po chwili zaczyna niżej opadać. mówisz że pompa? to jeszcze to spróbuję zmienić |
|
|
|
 |
jackst
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 04-08-2019, 20:24
Bolid: Seicento 1.1 spi |
|
|
czyli sprawa jasna (przepuszcza miedzy sekcjami), mam nadzieje ze uklad odpowietrzony i plynu nie ubywa |
|
|
|
 |
|