|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Seicento na Tor |
Autor |
Wiadomość |
Jachyr
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 25-09-2019, 23:58 Seicento na Tor
Bolid: S4 |
|
|
Witam wszystkich serdecznie. Jestem nowy na forum, więc wypadało by się przywitać co właściwie robię 👊dla wszystkich. Aby nie zanudzać, Krótko o sobie, pasjonat motoryzacyjny, kocham glownie ta starszą motoryzację (oldtimery i youngtimery) do tej pory głównie miałem styczność z niemiecką i japońską motoryzacja, czas teraz na włoszczyzne😊 Mam nadzieję że znajdę tu pomoc w rzeczach które planuje robić. A do rzeczy: z racji że szkoda mi upalania S4, planuje zbudować sobie zabawkę, w myśl zasady masa wrogiem prowadzenia, do polatania (dosłownie) po torach i tylko torach, żadne kjs i tym podobne nie wchodzą w grę. Od kad nie dawno kupiłem żonie 500-ke w pakiecie Sport, odrazu pomyślałem o jej starszym kuzynie właśnie w takim celu. W tym momencie jestem w trakcie poszukiwań zdrowej budy aby było do czego spawać pełna klatkę, a jak więcej to nie lada wyzwanie... 90% ręczy przy aucie będę robił sam z racji takich możliwości, i mam nadzieję że dzięki waszej pomocy pójdzie to w miarę sprawnie 😊👍 Poczytałem już co nieco na forum i mam odpowiedzi na kilka pytań ale większość postów ma już 3-4 lata a w tym czasie zapewne trochę się promieniało,. Może aby trochę ułatwić sobie zadanie kilka pytań:
Z czego najlepiej zrobić SWAP motoru, aby nie było za dużej rzeźby? Z góry chciał bym zaznaczyć że auto ma mieć minimum 130-140 km z jakąś porządną szpera.
To samo pytanie dotyczy hebli, wyczytałem że z alfy 145/6 podchodzą p&p i dają radę. Ale co na tył?? Fajnie jak udało by się zadoptowac również na tyle jakąś nie dużą tarczę.
Czy macie kogoś sprawdzonego od pożądanych klatek?? Z naciskiem na Porządne. Znalazłem kilka firm ale bez opini, a gdzie najlepiej szukać jak nie tu?:) To samo pytanie odnośnie foteli?
Pewnie jeszcze mnóstwo pytań się urodzi ale to na początek tyle z mojej strony i z góry dziękuję za każdą pomoc i informacje 😊 uprzedzając pytania budżet jest sprawą drugorzędną, owszem nie chciał bym na to wydać 40-50 k ale ważne aby wszystko miało ręce i nogi tym, bardziej że jestem dość pedantyczny jeżeli chodzi o wszystko co związane z autami od mechaniki po wygląd, więc lipy nie będzie 😊👊 pozdrawiam |
_________________ Jeżeli nie widziałeś jeszcze Boga, to znaczy że nie jeździsz wystarczająco szybko... |
|
|
|
|
junioras7
Nałogowiec
Pomógł: 3 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Kwi 2016 Posty: 503 Skąd: Bath
|
|
|
|
|
Linduś
Włóczykij wróg publiczny nr 1
Pomógł: 141 razy Wiek: 38 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2834 Skąd: Miasto Włókniarzy
|
Wysłany: 28-09-2019, 12:41
Bolid: Punto Grande 1,4 8v / 126p 650 |
|
|
motory to wszystkie z rodziny FIRE, jak celujesz minimum 130HP to T-Jet
Od klatek to górny-sport, a fotele? No fotele to jak zaadaptujesz mocowania to wszytko wejdzie co się mieści na szerokość |
_________________ Niebo świeci pogodnie, od bruków coraz chłodniej,
Dobrze być tylko przechodniem, ulicą życia iść,
Była nam kiedyś dana Ziemia Obiecana,
Niezabliźniona rana, zielony młody liść…
|
|
|
|
|
Paweł1984
spamer team Jasper84
Pomógł: 160 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1212 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 01-10-2019, 00:03
Bolid: Seicento sporting+,Hundai I30N performance |
|
|
1.4.16v+ ostre wałki i strojenie emu da Ci ok.125km -130km/130nm + skrzynia c514 6speed z punto+ do niej są szpery Qualife-silnik jeszcze w miarę lekki+ skrzynia,a szpera dostępna na włoskich stronach. Nie będzie tak podsterowny jak T-jet+ skrzynia c510.Klatka Góry,a level wyżej Ireco motosport. |
|
|
|
|
Jachyr
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 01-10-2019, 13:55
Bolid: S4 |
|
|
O takie odpowiedzi mi chodziło 👍 dzięki wielkie i zabieram się za szukanie. Jadę w weekend zobaczyć 2 sztuki może akurat coś się trafi i będzie można zacząć działać |
_________________ Jeżeli nie widziałeś jeszcze Boga, to znaczy że nie jeździsz wystarczająco szybko... |
|
|
|
|
carniski1
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 31-01-2024, 08:01
Bolid: hgyhy |
|
|
1.3 i + turbo |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|