FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Likwidacja szkody i sprzedaż auta
Autor Wiadomość
ziggy 
Nałogowiec

Wysłany: 27-03-2026, 09:55   Likwidacja szkody i sprzedaż auta
   Bolid: Seicento

Słuchajcie, mam niefajną sytuację, bo ubezpieczalnia wyliczyła mi szkodę całkowitą, a kwota, którą chcą mi wypłacić jako „pozostałości”, to jakiś żart i nikt o zdrowych zmysłach nie kupi ode mnie tego rozbitego auta za takie pieniądze. Czy jest jakiś sposób, żeby szybko pozbyć się takiego grata i odzyskać realną gotówkę bez użerania się z wystawianiem ogłoszeń na portalach, gdzie każdy dzwoni i marudzi o cenę złomu?

ziggy 
Nałogowiec

Wysłany: 27-03-2026, 12:57   
   Bolid: Seicento

Powiem Ci szczerze, że walka z wycenami ubezpieczycieli to droga przez mękę i rzadko kiedy wychodzi się na tym na plus, jeśli próbuje się to robić na własną rękę. Najlepiej odezwać się do ludzi, którzy siedzą w tym profesjonalnie i zajmują się odkupem aut w każdym stanie, bo oni często dają uczciwszą stawkę niż to, co widnieje w papierach z ubezpieczalni, a przy okazji biorą na siebie całą logistykę i transport. Zerknij sobie na tę stronę https://carrot.pl/masz-uszkodzony-pojazd/, bo warto się z nimi skontaktować i sprawdzić, co zaproponują za Twój konkretny przypadek.

Odpowiedz do tematu