Nie działa tylko prawy przedni kierunkowskaz SX 900. |
Autor |
Wiadomość |
seik
Bywalec
|
Wysłany: 04-06-2012, 07:27 Nie działa tylko prawy przedni kierunkowskaz SX 900.
Bolid: seicento 900 |
|
|
Witam, od wczoraj zauważyłem, że nie działa mi przedni prawy kierunkowskaz, czasami nie działał też boczny prawy, tylny prawy działa. Oprócz tego zauważyłem że gdy włączam kierunkowskaz w lewo działa prawidłowo i słychać pracę przekaźnika? prawidłowo, natomiast włączając w prawo jakby 2x szybciej pracował i kierunkowskaz z prawej strony działa 2x szybciej... Czasem też jest problem aby wcisnąć awaryjne, jak nie działa prawy przedni kierunek. Jeśli byłby to przekaźnik gdzie mam go szukać? Seicento 900 SX |
_________________  |
|
|
|
 |
AdaMs
Nałogowiec Przyjaciel klubu

Pomógł: 26 razy Wiek: 34 Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 765 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 04-06-2012, 08:29
Bolid: Czarny Misiek |
|
|
Gdy nie działa minimum jedna żarówka, układ działa szybciej Powodem nie działania mogą być zasiedziałe styki przy wtyczce do lampy, lub samej żarówki. Trzeba wyczyścić. |
_________________ Nie zawsze jest pod górkę
Blog Fiat Panda lub forum Fiat 500X |
|
|
|
 |
macher
Moderator
Pomógł: 448 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2149 Skąd: wioska wilków wlkp
|
Wysłany: 04-06-2012, 08:33
Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100 |
|
|
Sprawdź kostkę żarówki w przednim prawym kierunkowskazie.Jak jest utleniona to takie są objawy. Przekaźnika nie ma ale jest przerywacz. Ta niebieska kostka w skrzynce bezpieczników. Jest sprawny . Nie wymieniaj. Jeśli nie świeci któraś z żarówek 21W to przerywa dwa razy szybciej- elektronika i inne obciążenie obwodu.
Jeśli jesteś pewien że boczny kierunek w tym czasie świeci to jak napisałem - kostka żarówki w kierunkowskazie przednim . Wyczyść dokładnie styki. Jesli kierunek boczny przedni nie świeci również to jest jeszcze jeden punkt do kontroli ale wpierw sprawdź ten przedni kierunek. Masz alarm lub centralny zamek podłączony pod kierunki?
O kolega AdaMs już mnie ubiegł |
|
|
|
 |
seik
Bywalec
|
Wysłany: 04-06-2012, 09:01
|
|
Nie posiadam centralnego zamka w swoim aucie, alarmu też nie mam. Po pracy sprawdzę przedni kierunkowskaz. Na razie dziękuje za pomoc, wieczorem napiszę czy udało się zlokalizować usterkę. |
_________________  |
|
|
|
 |
bart_k_pl
nówka sztuka ;)

Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 14 Skąd: Rawa Maz/Łódź
|
Wysłany: 04-06-2012, 13:10
Bolid: fiat seicento 900 |
|
|
u mnie były styki to wyczyszczenia, przeczyść od razu wszystkie i będzie działało idealnie |
|
 |
seik
Bywalec
|
Wysłany: 05-06-2012, 07:20
|
|
bart_k_pl napisał/a: | u mnie były styki to wyczyszczenia, przeczyść od razu wszystkie i będzie działało idealnie |
Dokładnie to było przyczyną. |
_________________  |
|
|
|
 |
|