|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Zamiana Srajtka, prosze o pomoc. |
Autor |
Wiadomość |
Tomala
Nałogowiec
Pomógł: 4 razy Wiek: 30 Dołączył: 30 Wrz 2012 Posty: 319 Skąd: Radom
|
Wysłany: 08-12-2012, 11:15 Zamiana Srajtka, prosze o pomoc.
Bolid: Fiat Seicento |
|
|
Panowie potrzebna pomoc, dostalem ofertę wymiany srajtka na takie własnie BMW.
Taki opis dostałem od gościa.
"bmw e39 523i kombi benzyna gaz , rocznik 98 , klimatronic sprawny i cała elektryka posiada ASC , pompowane fotele , ABS itd , cała w oryginale , posiada nawet orginalną ściereczkę BMW apteczkę z oryginalną zawartościę , jestem drugim właścicielem w polsce pierwszy posiadał ją 4 lata ja zakładałem gaz pół roku temu , trzy kluczyki , przegląd i OC do czerwca 2013 r , koła zimowe spokojnie na dwa sezony , silniczek pracuje pięknie równo , zero brania oleju ostatnio wymieniłem termostat grzeje
super , jak wiać przerysowany prawy próg i drzwi , obudowa lusterka pęknięta , ręczny bardzo słaby , tylnie zawieszenie do jakiejś naprawy coś puka , tapicerka prawych przednich drzwi poszarpana ktoś chyba próbował ją zdjąć widać na fotce"
No i jak myślicie, taka tranzakcja byłaby opłacalna, jest może ktoś z okolic kto mógłby sprawdzić autko, podjechać i obejrzeć?
[url=http://naforum.zapodaj.net/f0e6d9b19ffe.jpg.html]
[/url]
|
_________________ Było: 1.1SPI by Krawczak.
Jest: 1.4 16v + 6speed R.I.P
Czarnuch: http://www.seicento.pl/viewtopic.php?t=40941 |
|
|
|
|
jachu93
Nałogowiec AntyMatizowy
Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył: 07 Sie 2012 Posty: 506 Skąd: Zimbabwe
|
Wysłany: 08-12-2012, 17:19
Bolid: Seicento 1.1 |
|
|
Tomala, a ile masz dopłacić? |
_________________ Znajdziesz mnie na forum.subaru.pl
http://jazdamiejska.pl/ ZAPRASZAM!
|
|
|
|
|
juniek11 [Usunięty]
|
|
|
|
|
Tomek16f
Nałogowiec Kocha Mercedesy
Pomógł: 48 razy Wiek: 45 Dołączył: 27 Gru 2011 Posty: 853 Skąd: ?ląsk/Bielsko-Biała
|
Wysłany: 08-12-2012, 21:49
Bolid: SC MPI, Hyundai, Carrera 4, MB 300 AMG |
|
|
Tomala napisał/a: | bmw e39 523i kombi benzyna gaz |
jap......... to ma taki silnik i tyle pali bo ma tyle palic i dawać frajdę jak kopniesz w gaz - jak nie stac na Pb to jeździj mzk albo sejem i pewno to gość robi.... gaz ,,super'' sprawa do tych silników... nie że bmw -ogólnie
Tomala napisał/a: | jestem drugim właścicielem w polsce pierwszy posiadał ją 4 lata ja zakładałem gaz pół roku temu , |
z rączki do rączki - mimo to pali te 15-17 i gaz pewno już robi swoje w silniku .... albo check - lub jednak wyszło że i tak jazda jest nieopłacalna...., albo tania instalacja i jest syf podczas jazdy
Tomala napisał/a: | jak wiać przerysowany prawy próg i drzwi , obudowa lusterka pęknięta , |
mogli lepiej spasować ten błotnik i dopolerować drzwi z używki po dzwonie ....
Tomala napisał/a: | ręczny bardzo słaby , tylne zawieszenie do jakiejś naprawy coś puka , |
No więc uczciwie bekniesz tyle co za remont hamulców i zawiasu w sejku
Tomala napisał/a: | tapicerka prawych przednich drzwi poszarpana ktoś chyba próbował ją zdjąć widać na fotce"
|
drzwi z używki i tak paściarsko ściągnięta z tych uderzonych i tak super przełozona na te obecne....
Tomala napisał/a: | No i jak myślicie, taka tranzakcja byłaby opłacalna, |
Jak dasz mu seja i on Ci dopłaci i masz luźno dużo kasy na remont tego składaka to tak
......................................... dramat..............
Są fajne Volvo V70 awd - spytaj jankesa - ma 2 takie, my mamy jedno od niedawna - cud maszyna za psia kase..... no ja wiem bmfu..... szacun na dzielni |
_________________ nasz YT
http://www.youtube.com/us...09?feature=mhee
www:
http://www.auto-moto-serwis.com.pl/
Fanpage
https://www.facebook.com/AutoMotoSerwisChannel
|
Ostatnio zmieniony przez Tomek16f 08-12-2012, 21:56, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Łukasz
AntyToyotowy
Pomógł: 159 razy Dołączył: 13 Lut 2009 Posty: 2476 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 08-12-2012, 21:54
Bolid: Ford Focus Kombi 1.6 zetec 2004r. 152 k km |
|
|
gościu chce zamienic bmw na seicento ? albo przycisło go mocno albo bmw agonia
aha i zapomnij o częściach za grosze. bmw sie szanuje, mechanicy tez jak widzą bmw to sobie słono biorą... |
|
|
jankes
Nałogowiec
Pomógł: 38 razy Wiek: 47 Dołączył: 13 Kwi 2010 Posty: 337 Skąd: trójkąt 3 cesarzy SJ
|
Wysłany: 10-12-2012, 23:39
Bolid: SC sporting & volvo v70 & DAF CF |
|
|
nie przycisnęło go tylko seja sprzeda 10 razy szybciej a swoją droga jak wystawiałem sejki w całości maiłem sporo ofert zamiany na BMW albo omegi w gazie..... dla kolesia opłacalny biznes ..mam kumpla mechanika który kupił ostatnio e39 2l b+lpg z uszkodzoną głowicą za 2tyś. Głowica 500 plus jego robota gdyby znalazł łosia który ma sejka i do BMW dopłaci mu 3500tyś i da seja to to jest złoty biznes |
|
|
|
|
deenon
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 20-12-2012, 11:24
Bolid: BMW E30, Fiat SC |
|
|
Jeśli dobrze rozumiem potrzebujesz kombi? Jeśli nie to daj sobie spokój. E39 trudno zajechać, ale nie jest to niemożliwe. Odgłosy dochodzące z tyłu mogą (ale nie muszą:) dotyczyć dyfra, zwłaszcza, że samochód ma hak no i nie wiadomo kto jeździł autkiem. Przy tym silniku spalanie gazu w zimie przy mieszanej jeździe powinno być w okolicach 11 litrów na setke - jeśli jest inaczej to lipa. Ceny części są bardzo wysokie tylko dlatego, że jest to BMW - wymiana tylko na oryginalne. Tak jak wspominałem E39 jest praktycznie niezawodne - jeśli bez przerwy cos pada to oznacza, że było w rękach kata. Auto według mnie wygląda ok jak na swoje lata. Jeśli ma przebieg w okolicy 300 tys. to ok - mniejszy ktoś coś kombinował inaczej kosztowałoby duuuużo więcej. Jeżeli przejedziesz się kilka razy beemką to się zakochasz i będziesz miał prosty wybór;) Niestety tak jak już ktoś wspominał, możesz zapomnieć o kosztach utrzymania zbliżonych do seja. |
|
|
|
|
Łukasz
AntyToyotowy
Pomógł: 159 razy Dołączył: 13 Lut 2009 Posty: 2476 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 20-12-2012, 11:31
Bolid: Ford Focus Kombi 1.6 zetec 2004r. 152 k km |
|
|
deenon napisał/a: | Niestety tak jak już ktoś wspominał, możesz zapomnieć o kosztach utrzymania zbliżonych do seja. |
tudzież markowego roweru |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|