Dziwne dzwieki z deski rozdzielczej. |
Autor |
Wiadomość |
Prim
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 16-11-2007, 06:37 Dziwne dzwieki z deski rozdzielczej.
Bolid: Seicento 900 |
|
|
Witam... Mam niewielki problem. Mianowicie od wczoraj w moim autku dzieje sie cos takiego ze jak przekrocze ~40 km to z okolicy predkosicomierza zaczynaja sie wydobywac jakies dziwne dziweki. Takie trzeszczenie skrzypienie, stukanie, cos w tym stylu. Im szybciej jade tym ten dzwiek glosniejszy. Przy 90KM/h juz naprawde trzeba muzyke na full wlaczyc bo mozna zwariowac . Drugi motyw mam jzu od dawna ale nie pisalem bo nie jest to takie dneerwujace. Teraz jest okazja wiec napisze. Gdy skrecam nie wazne czy w lewo czy w prawo z okolicy glosnika od strony psazera wydobywaja sie trzaski. Nie takie denerwujace jak te co pisalem wyzej ale tez troche irytujace. Moze ktos bedzie wiedzial co to moze byc i jak mi pomoc. Pozdrawiam! |
Ostatnio zmieniony przez Prim 16-11-2007, 06:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
marcin6660
nówka sztuka ;)
Pomógł: 5 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sty 2007 Posty: 36 Skąd: Zawiercie
|
Wysłany: 16-11-2007, 07:17
Bolid: SC Trofeo 900 LPG + Harry III + Missouri |
|
|
Sprawdź zamocowanie linki do licznika bo mogła sie trochę ześlizgnąć z zaczepu. Ja też mam te dziwne dźwięki z okolic prawego głośnika i też jestem ciekaw co to może być |
|
|
|
 |
niemiec
Centrum Wypędzonych "Stein Bach"

Pomógł: 62 razy Dołączył: 10 Paź 2007 Posty: 222 Skąd: LHR/WWE
|
Wysłany: 16-11-2007, 07:21
Bolid: SC FUN 0,9 LPG '00 |
|
|
Dźwięki powstaja wskutek wyrobienia/obluzowania się plastikowych elementów kokpitu. Proponuję zajrzeć do środka (pod głośnik) i powtykać w parę dziurek kawałki gabki. Stukot przy liczniku może też wydobywać się z listewki, pod która są kontrolki - u mnie tak było. Trzeba zdjąć licznik (opisane w manulalach) i sprawdzić potrząsając, co w nim lata. Później j.w. (gąbka) i skęcić do kupy - hałas powinien ustąpić. Przy montażu licznika zwróć uwagę na poprawne zamocowanie linki, bo później może cwierkać... |
_________________ Nie ma mnie na forum |
|
|
|
 |
ADAMSKY
Nocny zwiadowca Nadworny Akustyk

Pomógł: 130 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Paź 2006 Posty: 547 Skąd: Pleszew
|
|
|
|
 |
Prim
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 16-11-2007, 07:55
|
|
hehe niezle godzina minela i juz wszytko wiem. nie spodziewalem sie tak szybkiej reakcji. Wielkie dzieki panowie!!!! Zaraz rozbiore sobie predkosciomierz naleje oleju i zobczymy czy pomoze Dzieki jeszcze raz. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
jerzyk
Loża szyderców

Pomógł: 151 razy Wiek: 47 Dołączył: 28 Paź 2005 Posty: 2692 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 16-11-2007, 09:03
Bolid: Audi |
|
|
Prim napisał/a: | hehe niezle godzina minela i juz wszytko wiem. nie spodziewalem sie tak szybkiej reakcji. Wielkie dzieki panowie!!!! Zaraz rozbiore sobie predkosciomierz naleje oleju i zobczymy czy pomoze Dzieki jeszcze raz. Pozdrawiam. |
Nie pomoże, wymień od razu linke. Wypięcie linki i jej ew. przesmarowanie spowoduje że będzie brzęczeć w innym zakresie albo na chwilę ustanie. |
|
|
|
 |
Prim
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 16-11-2007, 18:37
|
|
jeszcze jedno pytanie... bo dzis nie mialem czasu sie z tym bawic ale jutro od samego rana mysle sie tym zajac. mianowicie... jak sie ta linke wyciaga z calego predkosicomierza... wysuwa, wykreca wyciska ?? na sile czy sposobem?? Pytam zeby byc przygotowany na kazda okazje. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
jerzyk
Loża szyderców

Pomógł: 151 razy Wiek: 47 Dołączył: 28 Paź 2005 Posty: 2692 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 16-11-2007, 18:52
Bolid: Audi |
|
|
tu masz link jak wyjąć i włożyć licznik link
a ze skrzyni tylko wykręcasz i wkręcasz |
|
|
|
 |
Prim
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 16-11-2007, 19:01
|
|
ok spoko... jutro bede szperal. najpierw naleje oleju jak nie pomoze to wymienie linke... ale kuuuurde 20 tys przejechane i juz cos sie psuje... nie podoba mi sie to ((((((((((((((((((((((((((((((((( |
|
|
|
 |
edo
nówka sztuka ;)
Pomógł: 3 razy Wiek: 47 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 3 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 16-11-2007, 19:28
Bolid: Fiat Seicento 1.1 ; Toyota Yaris 1.0 |
|
|
Prim napisał/a: | ok spoko... jutro bede szperal. najpierw naleje oleju jak nie pomoze to wymienie linke... ale kuuuurde 20 tys przejechane i juz cos sie psuje... nie podoba mi sie to ((((((((((((((((((((((((((((((((( |
teraz tak samochody mają, wszedzie coś trzeszczy, podobno to wynika z tego że samochody mają coraz sztywniejsze zawieszenia. |
|
|
|
 |
Prim
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 17-11-2007, 10:51
|
|
hmm noi jestem po "naprawie" nalalem oleju tak jak mowiliscie i w sumie juz nie terkota ;]nie mialem jak sprawdzic dokladnie bo troche slisko a ja na debicach vivo jezdze wiec do 90 tylko sie rozpedzilem i niby wszystko gra. jeszcze raz dziekuje wszystkim za pomoc. |
|
|
|
 |
|