FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Głośniki LG i Pioneer
Autor Wiadomość
jakub20 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 10-11-2010, 21:44   Głośniki LG i Pioneer
   Bolid: Sejo 1.1

Ostrzegam, że w tych sprawach jestem laikiem i tu jest mój problem :(

Jak na ten moment mam radyjko Pioneer z wypisaną mocą na panelu 4 x 50 W, mam do tego głośniki 13 mm LG, z dosyć fajnie wyglądającą membraną (jak ktoś będzie chciał, to podam dokładne dane z instrukcji radia i głośników).

Zastanawiam się, gdzie będą lepiej grały - czy wyciąć dziury dla głośników z tyłu w tych plastikach, czy może z tyłu na tej tekturowej klapce od bagażnika? Skąd będzie lepiej grało?

Chciałbym też zakupić jakieś głośniki do przodu, 10 mm, zastanawiam się nad Pioneer TS-G1002i 120 W (opis z kartonika) za 111 zł, takie mają parametry techniczne:

System 2 drożny
Moc znamionowa [W] 25
Min. pasmo [Hz] 35
Maksymalna częstotliwość [Hz] 30
Skuteczność [db/W/m] 87
Impedancja [ohm] 4
Zastosowane technologie Głośnik współosiowy
Stożek IMPP

Inne Moc szczytowa 120 W

Głośniki LG takie (uczciwie powiem, że one się kurzą, bo nie wiem, jak założyć :( ) :

System 2 drożny
Moc znamionowa [W] 50
Inne Moc szczytowa 200 W

Peak input power: 120 W
Rated Input Power: 30 W
IMP. 4 ohms

Proszę Was o szybkie podpowiedzi, bo chciałbym to założyć z Tatą w ten weekend :) z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)

Lisek 
spamer team

Wysłany: 11-11-2010, 11:00   
   Bolid: Sc

więc tak:

te 10cm- nie zagrają ;] każdy ci to powie. pisałeś że lubisz słuchać muzyki itd. więc nie licz na jakąkolwiek jakość i bass ze zwykłych 10-tek. narazie możesz je śmiało wsadzić w miejsce seryjnych głośników.

jeśli chodzi o 13-tki, to lepiej się wstrzymać :p kup jakieś 16-tki, ew. jaja 6x9. 13-tka to też malutki głośniczek. i jeśli już to (tak mi się wydaje) w boczki z tyłu. tylko musisz zrobić im pudło i wygłuszyć blachę. w półce też jakoś będą grały ale przy "free air" nie ma takiego basu który uzyskasz w boczkach.

tak więc- instaluj narazie 10 z przodu i 13 w boczkach. w boczkach zrób a'la pudło i... zbieraj kasiorę :twisted: czekają cię kolego panele, głośniki i wzmak ;] oraz sporo roboty :p

Odpowiedz do tematu