FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: KurczaK
25-05-2007, 23:30
Jakie 10cm na przód do SC
Autor Wiadomość
flp. 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 28-03-2010, 21:24   
   Bolid: Fiat Seicento 900

RazeR napisał/a:
Będzie grało na pewno :)
Bierz te co podałeś - moim zdaniem ni warto inwestować dużych pieniędzy w takie głośniki.
Do przysłowiowego "grania" są ok :)

Wielkie dzieki :mg:

grabuss 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 30-03-2010, 16:27   
   Bolid: Seicento;p

A tak swoją drogą ktoś wie czy może są jakieś oryginalne(fabryczne) głośniki do seikola? Bo wyrzuciłem swoje starożytne radio kasetowe i mam zamiar lada dzień wsadzić pionerra 2100 tylko czy głośniczką 10cm nic się nie stanie :-P .....a tak wogóle ma ktoś instalację car audio taką: przód głośniczki 10cm a np. z tyłu w półce zrobione miejsce dla głośników 16cm da radę?jestem człowiekiem starszej daty więc się pytam :-P

ulmi 
Centomania Podkarpacie
Przyjaciel

Wysłany: 30-03-2010, 18:48   
   Bolid: seicento 1,1 MPI

grabuss, pare stron wstecz na 1000% pisze :))

:arrow: są to TONSIL-e

grabuss 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 02-04-2010, 16:23   
   Bolid: Seicento;p

Heh rozkręciłem z ciekawości i okazało się że są to boschmanny ale thk a czy mógłby ktoś odpowiedzieć na moje drugie pytanie?

Cytat:
lada dzień wsadzić pionerra 2100 tylko czy głośniczką 10cm nic się nie stanie :-P .....a tak wogóle ma ktoś instalację car audio taką: przód głośniczki 10cm a np. z tyłu w półce zrobione miejsce dla głośników 16cm da radę?jestem człowiekiem starszej daty więc się pytam :-P

Pietrov 
Bywalec

Wysłany: 02-04-2010, 17:39   
   Bolid: Seicento

co do 10 cm to polecam takie: http://www.allegro.pl/ite..._gwarancja.html
bardzo przyzwoicie graja a kupiłem je ojcu do jego uniaka gdy jeszcze nie miałem swojego SC ;)

jeny_ms 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 02-04-2010, 21:28   
   Bolid: Seicento 1.1 MPI Actual 2002r.

Ja mam z przodu HELIX DB 4.1, kupiłem za 99 zł. Głośniczki grają naprawdę ładnie, no ale wiadomo ze "10" nigdy nie zagrają tak jakby się chciało :-) Dodatkowo mam takiego małego suba w bagażniku to jeszcze przynajmniej uzupełni trochę basu. Ogólnie jak się nie kupi porządnych "16" to za dużo się nie poszaleje :) Więc nie wydawajcie w błoto za dużo kasy na "10" bo i tak zaraz pojedziecie kupić jakieś porządne "16" :D

Haross 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 16-04-2010, 15:53   
   Bolid: Fiat Seicento SX 900

Witam,

Mam prośbę o doradzenie, w wyborze radia i o opinie...

Po przestudiowaniu ostatnich paru stron na forum, wybrałem
GłOŚNIKI BOSCHMANN G- 4532S(100 mm)

http://allegro.pl/item958...32s_100_mm.html

i do tego nie wiem czy wybrać
Naviheaven NA-6611 ,który ma w sumie wszystko co bym chciał w radiu czy JVC KD-R302E , które jest dobrym, mnie się wydaje radiem, ale z kolei jest dość ubogie....Z kolei boję się że Naviheaven okaże się tandetą...

Wiem, że przy głośnikach 100 mm nie uzyskam super dźwięku, ale chciałbym mieć zestaw audio który nie będzie mi rzęził przy troszkę głośniejszym słuchaniu, i nie będzie buczał, walił ...i wytrzyma dłużej niż 5-6 miesięcy...

Przy okazji, chciałbym się spytać czy w seico 900 z 1999, które nie miało fabrycznie radia, mogą wyniknąć jakieś dodatkowe koszty związane z montażem zestawu audio. Wiem, że "jakieś" kable są, bo odkręciłem obudowę na miejsce na głośniki...Kostka iso powinna chyba być, prawda?

Pozdrawiam serdecznie

Haross

Lisek 
spamer team

Wysłany: 16-04-2010, 21:30   
   Bolid: Sc

hehe :)) a właśnie miałem ci je doradzić :)) takie same mi przyszły wczoraj :p naprawdę jestem zadowolony :] byłem pewien że to kasa wywalona w błoto bo co mogą takie głośniczki :p ale okazało się że grają naprawdę dobrze :p teraz tylko czekam na radio i zaczynam instalować cały ten syf :p tylko jeszcze muszę założyć temacik co do montażu głośników w vanie :p

ogólnie :] za takie pieniądze na 100% będziesz zadowolony :]

Haross 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 20-04-2010, 15:27   
   Bolid: Fiat Seicento SX 900

W końcu nie kupiłem ani Boschmana ani tych radyjek co wcześniej wymieniałem....zamiast tego kupiłem LG LAC-3900 rn i głośniki blaupunkt, oczywiście "10"

Cały ten zestaw na prawdę ładnie gra...za tę kasę, polecam ;]

kocio6 
Forumowy Połeta

Wysłany: 26-04-2010, 07:12   
   Bolid: szeroki, niski i głośny

a ja kupiłem auto z Mac Audio otakimi http://www.allegro.pl/ite...sniki_nowe.html
i myślałem, że to seryjne i wymieniłem na buszmeny, które charczały niemiłosiernie :]

mloody 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 09-06-2010, 20:27   Glośniki ... POMOCY!!!
   Bolid: seicento

Komplet głośników Boschmann
model 400 5-STAR
MidBass sred. 100mm / moc 150W

Co o nich myślicie warto kupic? czy lepiej dalej szukac ?? chodzi o dobre glosniki na przód ... nie za duzo sianka a "dobre brzmienie"
gg 8005755

anathema4 
Nałogowiec

Wysłany: 09-06-2010, 21:55   
   Bolid: Był SC 1.1SPI. Jest Panda II 1.2 Dynamic.

mloody napisał/a:
Co o nich myślicie warto kupic?

Gdzie to montujesz? W te fabrycznie miejsca to co byś nie włożył to szału nie będzie. Kupuj to co Ci się podoba i na co Cię stać.
Ach z tego co na nokaucie oblookałem ten model tylko za niskie i średnie tony odpowiada. Bez ćwierkacza się nie obędzie. Chyba, że już o tym wiesz to przepraszam. :)

mloody 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 09-06-2010, 22:01   

tak wiem ... szukam czegos co bedzie dobre w fabrycznie nowe miejsca .. a i co nie wysiadzie po 3 miesiacach .. cudów sie nie spodziewam ale moze przynajmniej czegos milego dla ucha :) co proponujesz?

anathema4 
Nałogowiec

Wysłany: 10-06-2010, 14:08   
   Bolid: Był SC 1.1SPI. Jest Panda II 1.2 Dynamic.

mloody napisał/a:
co proponujesz?

To tak. To co pokazałeś jest dobrym sprzętem. Generalnie polecam. Fajną sprawę wyszukałeś. :smile:
Tylko do tego musiałbyś dokupić jakieś tweetery (głośniczki wysokotonowe) i wrzucić gdzieś do autka na wysokości ucha. Np. w słupki.
Na allegro znajdziesz tego od groma. Przykładowo: >TWEETER<
W takie wysoko tonowe nie trzeba ładować dużo szmalu a efekt i tak będzie. Tylko gdzieś trzeba to to podłączyć, zwrotnice do tego... ach. Trochę kombinowania z tym jest.

Inna opcja prostsza ale wcale nie znaczy, że lepsza to zakupienie czegoś co będzie miało tweeterki już na sobie. Nie ma co niewiadomo ile inwestować w takie głośniczki. Np. >BUSZMENY< lub nawet niemal seryjne >TONSILE< . Ja mam takie Tonsilki i może bez rewelacji ale można posłuchać. Pewność do tego, że będą pasowały w firmowe miejsca. Różnica między takimi głośnikami będzie niewielka. Będzie w miarę czysto ale na pewno nie głośno. Przy takim rozwiązaniu pasowało by jednak dokupić jakieś głośniki na tył bo będzie po prostu za cicho. Polecam jakieś 6x9 ale to już całkiem inny temat. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem i inni od razu mnie nie przechrzczą bo zdań na ten temat jest multum. :)
Pozdrawiam!

PS. Dobrze wyłożyć te przednie miejsca gąbeczką taką z 1,5 cm przed wepchaniem tam głośników. Pamiętaj co byś nie wrzucał do przodu to powinno mieć możliwość odłamania 2 języczków bo firmowe maskownice mają miejsca tylko na 2 takie uchwyty.

mloody 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 10-06-2010, 19:50   

chyba się zdecyduje na te...
http://www.allegro.pl/ite...4532s_200w.html

nie są ani drogie ani tanie jak na moje możliwości wystarcz w zupełności, chyba że ktoś coś innego proponuje w takiej cenie i w takim "stylu" :wink:

Dzięki wielkie anathema4 za pomoc:)

Odpowiedz do tematu