Otwarty przez: KurczaK 25-05-2007, 23:30 |
Jakie 10cm na przód do SC |
Autor |
Wiadomość |
lodziak
Bywalec

|
|
|
|
 |
jaś-u
Nałogowiec

Pomógł: 8 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Gru 2010 Posty: 109 Skąd: Szynwałd
|
Wysłany: 27-05-2011, 11:53
Bolid: SC 900 mini lifting |
|
|
nie posiadam ale z danych technicznych wynika że wejdą. 43 mm da rade dla ułatwienia możesz wyłamać jeden ząbek - bd ci lepiej go włożyć |
|
|
|
 |
lodziak
Bywalec

|
Wysłany: 27-05-2011, 12:00
Bolid: SC 900 |
|
|
Zapomniałem ile wynosi w seju głębokość montażu z przodu, ale dzięki za info
pozdrawiam! |
|
|
|
 |
RazeR
Nałogowiec

Pomógł: 41 razy Wiek: 36 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 882 Skąd: Gorzkowice
|
Wysłany: 27-05-2011, 21:21
Bolid: Waryjot 0.9 |
|
|
Ja mam u siebie z przodu średniaki które mają 53mm i wchodzą bez problemu |
_________________ (...)Bóg dał człowiekowi nogi, a dał po to żeby mógł dojść tam, gdzie na glebie nie wjedzie.(...)
|
|
|
|
 |
tomek691
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 31-05-2011, 19:28
Bolid: Turbo 900 |
|
|
nie chciałem zakładać nowego tematu o tą bzdete, ale:
Mam taką wierze stacjonarną, z takimi wejsciami na głośniki i szczerze to pierwszy raz cos takiego widzę. Co to za końcówki? wiecie może jak to wygląda? Coś jak zworka od dysku?
Uploaded with ImageShack.us
jak to sie lutuje? |
|
|
|
 |
antonio3
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 20-07-2011, 19:38
Bolid: seicento |
|
|
a ja chciałem się dowiedzieć czegoś na temat tych głośników na przód klik
Jakie są wasze opinie na temat tego sprzętu? I czy warto dać po przodu jakąś piankę wygłuszającą w otwory z przodu? |
|
|
|
 |
RazeR
Nałogowiec

Pomógł: 41 razy Wiek: 36 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 882 Skąd: Gorzkowice
|
Wysłany: 20-07-2011, 20:09
Bolid: Waryjot 0.9 |
|
|
tomek691, - jest to złącze MOLEX 2 pin
antonio3, wszystkie 10cm zagrają podobnie, jedne lepiej drugie gorzej dla "normalnych " słuchaczy różnica nieodczuwalna. Komorę dla głośnika należy wygłuszyć dużą ilością materiały tłumiącego |
_________________ (...)Bóg dał człowiekowi nogi, a dał po to żeby mógł dojść tam, gdzie na glebie nie wjedzie.(...)
|
|
|
|
 |
antonio3
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 20-07-2011, 20:16
Bolid: seicento |
|
|
No ale chyba jest troszkę różnicy w porównaniu do oryginalnych? |
|
|
|
 |
anathema4
Nałogowiec

Pomógł: 13 razy Wiek: 41 Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 677 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 20-07-2011, 20:39
Bolid: Był SC 1.1SPI. Jest Panda II 1.2 Dynamic. |
|
|
Może być różnica w głośności ale nie spodziewaj się dużych zmian. |
_________________ Być latarnią dla innych... |
|
|
|
 |
Adrian5
Nałogowiec
Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył: 23 Kwi 2011 Posty: 345 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 20-07-2011, 23:02
Bolid: Seicento |
|
|
szczególnie nie licz na żadne tony niskie (czytaj bass), bo to są 10cm i są na to za małe. |
_________________ -A.J- |
|
|
|
 |
tomek691
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 29-07-2011, 21:34
|
|
Nie będę zakładał nowego tematu, bo już połapać się tutaj nie można
Mam taki problem, mianowicie:
Kupiłem wzmacniacz (zajebisty ponoć) Voice Krafta na allegro i subwoofer Tonsila oraz kpl. przewodów, aby urozmaicić trochę moje granie w Pikaczento:)
Mam Radio w którym jest tylko jedno wyjście RCA (kolor biały i czerwony), podpiąłem czincze pod to wyjście (czerwony do czerwonego, biały do czarnego)
Następnie pod plusa i pod wzmaka, oraz mase, czy uziemienie jak kto woli również pod wzmaka i bagażnik. Przewody z jednego wyjścia głośnikowego we wzmacniaczu do subwoofera.
Dawne tylne głośniki, oraz przednie pozostawiłem bez zmian, są podpięte pod radio.
Przód i tył gra bez mzian, a subwoofer ani drgnie. Jest sprawny, bo sprawdzałem, podpinając go pod przewody głośnikowe. Czy mógłby mi ktoś napisać, tak na chłopski rozum jak to podłczyc? Nie znam się na tym całkowicie. Może wina leży w radiu i tylko tym jednym wyjściu RCA? Tak tez rozkminiałem, ale nic nie wymysliłem. Radio kupiłem 3 lata temu w biedronce, bo miało wyjście na kary SD i USB, a wtedy nie było mnie stac na nic lepszego. Niestety okres studiowania, to nie czas na przelewki
Pomożecie? |
|
|
|
 |
23061988PAWEL
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 30-07-2011, 15:44
Bolid: Fiat seicento brush |
|
|
a niebieski przewodzik (remote) z wzmaka do radia podpiety? bo inaczej wzmacniacz nie uruchomi sie bez tego |
|
|
|
 |
jaś-u
Nałogowiec

Pomógł: 8 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Gru 2010 Posty: 109 Skąd: Szynwałd
|
Wysłany: 30-07-2011, 18:33
Bolid: SC 900 mini lifting |
|
|
Cytat: | Nie będę zakładał nowego tematu, bo już połapać się tutaj nie można | pisząc o tym w tym temacie wcale tego nie zmienisz
tomek691 napisał/a: | Mam Radio w którym jest tylko jedno wyjście RCA (kolor biały i czerwony), podpiąłem czincze pod to wyjście (czerwony do czerwonego, biały do czarnego)
Następnie pod plusa i pod wzmaka, oraz mase, czy uziemienie jak kto woli również pod wzmaka i bagażnik. Przewody z jednego wyjścia głośnikowego we wzmacniaczu do subwoofera. | czy mam rozumieć że drugi koniec kabla chinch podpiąłeś pod plus i minus wzmaka?
o podpinaniu wzmaka co nieco jest tu na drugiej stronie. jest nawet obrazek więc musisz ogarnąć jct pisz |
|
|
|
 |
tomek691
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 01-08-2011, 12:15
|
|
jaś-u napisał/a: | Cytat: | Nie będę zakładał nowego tematu, bo już połapać się tutaj nie można | pisząc o tym w tym temacie wcale tego nie zmienisz
|
No tak, ale nie będę przyklejał nowego wątku, z cyklu "odkręciła się śrubka i stoimy tak w dziesięciu i nie wiemy co zrobić, może ktoś pomóc?"
co do grania, to działa, aż tapicera strzela Wszystko było ok, tylko nie podpiąłem kabelka REM |
|
|
|
 |
Big_Bart
nówka sztuka ;)
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 28 Lip 2011 Posty: 12 Skąd: dolnośląskie
|
Wysłany: 01-08-2011, 17:33
Bolid: 900 SPI CF2 YOUNG-POLONIA |
|
|
Potrzebne:
a)kabel - czincze/czincze
b)gruby kabel pod mase
c)gruby kabel pod plus
d)przeciętnej grubości kabel,który podpinamy pod niebieski kabel na kostce iso (najczęściej z napisem remote,lub antene (antenne).Kabel ten,to tak zwany kabel sygnałowy.Wysyła on sygnał do wzmacniacza,że właśnie włączyłeś,bądź wyłączyłeś radio.Dzięki temu wzmacniacz załącza się i wyłącza tak samo jak radio,a nie jest włączony stale).
e)Dodatkowo potrzebne kable pod głośniki.
Koniecznie potrzebny również bezpiecznik (ja miałem w zestawie 60A),który wpinamy zaraz za akumulatorem,na kablu plusowym.Brak tego bezpiecznika,może w skrajnych przypadkach doprowadzić do zapalenia się instalacji.
Jeśli nie załącza się wzmacniacz,to pierwsze co,to weź miernik i sprawdź,czy dochodzi prąd.Może źle zmasowałeś.Tak na odległość,to ciężko powiedzieć co może być nie tak,bo to może być jakaś pierdółka.Jak wszystko dobrze podłączyłeś,to nie ma opcji,żeby nie grało.Może bezpiecznik na wzmacniaczu jest spalony. |
|
|
|
 |
|