Sejem po Polsce ? Co polecacie ? |
Autor |
Wiadomość |
mevq4444
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 12-08-2012, 23:31 Sejem po Polsce ? Co polecacie ?
Bolid: 900 tka '99 young |
|
|
Narazie jeszcze siedze w pracy w Norwegii, ale po powrocie z checia zafundowalbym sobie pierwsze prawdziwe w życiu wakacje
Idea: niczym z amerykanskiego snu, jechac szeroka autostrada gdzie oczy poniosą przełożona na polskie warunki i mozliwości Sejka
Nocleg: patent z materacem przeczytany na forum lub farbyczny fotel seicento young
Miejsce startu (Słupsk/ew. Gniew (pomorskie)
Limit kilometrowy na całosć (łącznie z powrotem) ok 2000-2500 km
Czas z 4-5 dni
Poprosiłbym o propozycje ciekawych miejsc to umieściłbym je na mapie i zaplanował jakąś trasę A może ktoś ma już podobne doświadczenia ? Sądząc po tym co czytałem na forum powinno znaleźć sie pare dobrych opinii
Jeśli chodzi o stan techniczny to po powrocie sejka czekają tylko co drobniejsze usterki do wyeliminowania bo sprawuje sie wyśmienicie i nie wymaga narazie wielkich inwestycji, z racji tego byc moze wzbogaci sie o pare bajerow za dobre sprawowanie ^^
A no i kierunek to raczej ku południu ... jako że z wybrzeża jestem to niezbyt zachwycają mnie już morskie widoki a w górach to np nigdy jeszcze nie byłem ...
Jeśli przedsięwzięcie dojdzie do skutku możecie oczywiście liczyć na wiele fotek z sejkiem w ciekawych lokalizacjach |
_________________ Totalna motoryzacyjna ,,blondynka" - po prostu driver Próbuje to zmienić - pomóżcie |
|
|
|
|
Adrian5
Nałogowiec
|
Wysłany: 12-08-2012, 23:36
Bolid: Seicento |
|
|
Osobiście polecam zakopane, nie sposób zahaczyć o tą miejscowość będąc w górach |
_________________ -A.J- |
|
|
|
|
Lisek
spamer team
|
Wysłany: 13-08-2012, 08:51
Bolid: Sc |
|
|
zakopiec jak najbardziej byłem w zeszłym tygodniu i jeśli chodzi o widoki i dreszczyk adrenaliny to polecam dolinę 5 stawów widoki naprawdę pierwsza klasa a i można się trochę strachu najeść na niektórych przejściach
Ale bez porządnych butów nie polecam wycieczek długodystansowych po górach
bardziej w moich rejonach to na pewno karpacz- widoki ze śnieżki też są piękne |
|
|
|
|
Zoya
Bywalec
|
Wysłany: 13-08-2012, 21:34
Bolid: seicento young '99 silnik 900 |
|
|
Lisek napisał/a: | zakopiec jak najbardziej byłem w zeszłym tygodniu i jeśli chodzi o widoki i dreszczyk adrenaliny to polecam dolinę 5 stawów widoki naprawdę pierwsza klasa a i można się trochę strachu najeść na niektórych przejściach
bardziej w moich rejonach to na pewno karpacz- widoki ze śnieżki też są piękne |
Lisku ja chyba w ten weekend jadę do Karpacza lub Szklarskiej (oczywiście jak zrobię hamulce ) |
|
|
|
|
fender
Nałogowiec
|
Wysłany: 13-08-2012, 22:36
Bolid: SC 1.1 MPI |
|
|
mevq4444 napisał/a: | Nocleg: patent z materacem przeczytany na forum lub farbyczny fotel seicento young |
Przemyśl to bardzo dokładnie. Rozumiem - sentyment, przygoda itd... być może zrobiłem się zbyt wymagający ale po przespaniu (a właściwie przemęczeniu się) nocy w aucie byłem bardziej zmęczony i połamany niż przed. Marzyłem tylko o tym by jak najszybciej dojechać Do Białegostoku, wykąpać się i porządnie wyspać. Nocowałem gdzieś między Rzeszowem a Lublinem. |
|
|
g0sc
Największy Maruda w Mieście
|
Wysłany: 14-08-2012, 03:56
Bolid: SC |
|
|
Zoya napisał/a: | Lisek napisał/a: | zakopiec jak najbardziej byłem w zeszłym tygodniu i jeśli chodzi o widoki i dreszczyk adrenaliny to polecam dolinę 5 stawów widoki naprawdę pierwsza klasa a i można się trochę strachu najeść na niektórych przejściach
Lisku ja chyba w ten weekend jadę do Karpacza lub Szklarskiej (oczywiście jak zrobię hamulce ) |
Ja też będę w Szklarce lub Karpaczu |
_________________ www.centomania.tm44.pl
|
|
|
|
|
Gość93
Nałogowiec
|
Wysłany: 14-08-2012, 06:36
Bolid: 900 :( |
|
|
fender napisał/a: | mevq4444 napisał/a: | Nocleg: patent z materacem przeczytany na forum lub farbyczny fotel seicento young |
Przemyśl to bardzo dokładnie. Rozumiem - sentyment, przygoda itd... być może zrobiłem się zbyt wymagający ale po przespaniu (a właściwie przemęczeniu się) nocy w aucie byłem bardziej zmęczony i połamany niż przed. Marzyłem tylko o tym by jak najszybciej dojechać Do Białegostoku, wykąpać się i porządnie wyspać. Nocowałem gdzieś między Rzeszowem a Lublinem. |
Ja wybrałem patent na materac i powiem ci że spało mi się bardzo dobrze a ja jako osoba do krótkich nie naleze |
|
|
|
|
mevq4444
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 14-08-2012, 09:37
|
|
Ja mam 176 cm wiec mysle ze tragedii nie bedzie ... patent z materacem tez wydaje sie dosc dobry Po powrocie do Polski do wyprobuje najpierw a potem użyje
No dobra a co w drodze na poludnie ? Nie ma nic ciekawego w Wielkopolsce ? |
_________________ Totalna motoryzacyjna ,,blondynka" - po prostu driver Próbuje to zmienić - pomóżcie |
|
|
|
|
Lisek
spamer team
|
Wysłany: 14-08-2012, 12:09
|
|
g0sc napisał/a: | Zoya napisał/a:
Lisek napisał/a:
zakopiec jak najbardziej byłem w zeszłym tygodniu i jeśli chodzi o widoki i dreszczyk adrenaliny to polecam dolinę 5 stawów widoki naprawdę pierwsza klasa a i można się trochę strachu najeść na niektórych przejściach
bardziej w moich rejonach to na pewno karpacz- widoki ze śnieżki też są piękne
Lisku ja chyba w ten weekend jadę do Karpacza lub Szklarskiej (oczywiście jak zrobię hamulce )
Ja też będę w Szklarce lub Karpaczu |
szkoda że mój parch ledwo jeździ bo do karpacza mam chyba tylko z 70km
mevq4444 napisał/a: | No dobra a co w drodze na poludnie ? Nie ma nic ciekawego w Wielkopolsce ? |
tam naprawdę nic nie ma równiny i piachy ewentualnie jeśli lubiszoglądać ładne miasta to polecam stary rynek w poznaniu ogólnie miasto ładne tylko rozpi***ne jak cholera bo remont na prawie każdej głównej ulicy |
|
|
|
|
macher
Moderator
|
Wysłany: 14-08-2012, 12:16
Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100 |
|
|
mevq4444 napisał/a: |
No dobra a co w drodze na poludnie ? Nie ma nic ciekawego w Wielkopolsce ? |
No a lednogóra chociażby? Jak lubisz skanseny to obejrzyj . Ostrów lednicki - pierwszy ołtarz gdzie Mieszko ponoć przyjął chrzest ( w czwartki prom na wyspę chyba za darmo) itp. Jak nie będziesz mógł spać na materacu to pozostaje jeszcze kórnik ... do zwiedzenia |
_________________ Hac не дoгoнят ... |
|
|
|
|
czornexxx
Bywalec
|
Wysłany: 15-08-2012, 09:28
Bolid: Seicento Abarth 1.1 MPI -> Stilo 1.4 16v |
|
|
Jeśli chodzi o Podkarpacie i okolice to polecam:
- Jezioro białe w okulince, ponoć najczystsze w Polsce.
- Zaporę w Solinie, nie jest taka czysta ale zapora robi wrażenie.
- Bieszczady oraz wyjście np. na Tarnicę. Widoki w dobrą pogodę bardzo sympatyczne.
- Następnie zapora w Czorsztynie, bardzo fajnie wygląda, oraz zameczek.
- Sztuczna elektrownia (nie pamiętam gdzie to jest) w nocy wypompowują wodę do jeziora na górze a w dzień spuszczają i wytwarzają prąd.
- Oczywiście zakopane, np. morskie oko i czarny staw. |
|
|
|
|
Lisek
spamer team
|
Wysłany: 15-08-2012, 10:39
|
|
czornexxx napisał/a: | - Następnie zapora w Czorsztynie, bardzo fajnie wygląda, oraz zameczek. |
jak najbardziej będąc w okolicach zakopanego nie można tego ominąć
ale na pewno nie napalać się na czerwony klasztor w słowacji bo z zewnątrz wygląda jak zwykły pgr będąc tam, lepiej spłynąć sobie dunajcem ale na pontonie a nie na tratwie |
|
|
|
|
raVi
spamer team
|
Wysłany: 15-08-2012, 11:03
Bolid: SC |
|
|
Jak z zakopanego to od razu trzeba przejechać przez szczyrk, zrobi się jakiego spota |
|
|
mevq4444
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 15-08-2012, 13:08
|
|
Ooo o i kilka informacji już jest o to chodziło
A jaką trasę waszym zdaniem wybrać by załapać i Zakopane i może Bieszczady ?
Może powinienem kierować się najpierw raczej na wschód niż południe ? Chociaż Wrocław zawsze mnie kusił jako historyka aby go zwiedzić Podobnie Góry Sowie itd...
A no i myślicie że wgl po drodze mogę mieć jakieś problemy ?
Sadząc po tym jak pieszczę moje autko to nie powinno nic się zdarzyć ? Może coś zabrac ze soba na waryjne sytuacje ? Chociąz na mechanice nie znam się zbyt dobrze to pod presją czasu i okoliczności potrafię dzialac cuda
No i jak wygląda kwestia legalności spania w aucie ? Można normalnie na stacji się zatrzymać na parkingu i przekimać ? Byłaby przynajmniej poranna toaleta blisko i hot dog na śniadanie i kawa |
Ostatnio zmieniony przez mevq4444 15-08-2012, 13:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Lisek
spamer team
|
Wysłany: 15-08-2012, 13:15
|
|
wrocław- miasto jak miasto bynajmniej dla młodziaka jak ja dla historyka na pewno znajdzie się sporo atrakcji góry sowie jak najbardziej w podstawówce i gimnazjum zawsze nas tam ciągali na wycieczki ale jakoś zawsze się podziwiało widoki |
|
|
|
|
|