| huczy po stronie kierowcy | 

| Autor | Wiadomość | 

| wolt102   nówka sztuka ;)

| 

|  Wysłany: 02-09-2012, 14:36   huczy po stronie kierowcy Bolid: seicento 1.1
 | 
 |  
               | 
 |  
               | Mam seicento 1.1 2004r Huczy tylko jak jadę i mam wciśnięty pedał gazu. Po puszczeniu huczenie ustaje. Ktoś wie lub to miał?
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Łukasz   AntyToyotowy

| 

|  Wysłany: 02-09-2012, 14:45 Bolid: Ford Focus Kombi 1.6 zetec  2004r. 152 k km
 | 
 |  
               | 
 |  
               | skrzynia, podaj jeszcze bieg i prędkość ale domniemywam że 80-90 km V bieg |  
				| _________________ 

|  | 

|   |  | 

|  | 

| wolt102   nówka sztuka ;)

| 

|  Wysłany: 03-09-2012, 15:07 Bolid: seicento 1.1
 | 
 |  
               | 
 |  
               | Obojętnie jaki bieg. Nawet w mieście słychać. Dziś sprawdzałem czy jest olej i jest. To może jakieś łożysko w skrzyni. |  | 

|   |  | 

|  | 

| ir3n3usz   Nałogowiec

| 

|  Wysłany: 03-09-2012, 16:59 Bolid: SC 1.2 16V LPG
 | 
 |  
               | 
 |  
               | Może być łożysko w skrzyni. Trudno jest pomóc nie jeżdżąc samochodem. Sporo skrzyń C.514 przeszło już przez moje ręce i zazwyczaj po teście drogowym i "jeździe" na podnośniku jestem w stanie określić dokładnie na którym wałku ew. przekładni głównej padło łożysko. Poszukaj kumatego mechanika, który miał już z tym do czynienia i powinien bez problemu zdiagnozować. Łożyska na przekładni głównej bez problemu można zrobić bez wyciągania skrzyni, także jeśli to one padły, koszta automatycznie lecą w dół. |  
				| _________________ Moje Seicento
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  |