Konserwujemy!:D |
Autor |
Wiadomość |
sylwesterop
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 19-10-2013, 07:39
Bolid: seicento |
|
|
Ale czy boll ma podstawę bitumiczną?? jeśli tak to jaka jest różnica pomiędzy nim a biteksem po którym wszyscy tak jadą. Zresztą ktoś malował jakimś bitumem brzegi auta i nie wygląda to zbyt dobrze w sensie że wszystko się łuszczy i odpada a pod spodem kiepsko. |
|
|
|
 |
Uncrossed
Nałogowiec

Pomógł: 49 razy Dołączył: 21 Mar 2012 Posty: 788 Skąd: Włocławek
|
Wysłany: 19-10-2013, 11:17
Bolid: Seicento 1.4 16V |
|
|
aż tak się nie znam - ale malowałem i bitexem tylne nadkola i bollem przednie - i tak naprawde nie widać różnicy. nic jeszcze nie odpadło po ponad roku więc w zasadzie co nie połozysz to da rade. |
_________________ Seicento 1.4 16V
Mój białas:) |
|
|
|
 |
krysy
Nałogowiec

Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Sie 2013 Posty: 145 Skąd: czeladź
|
Wysłany: 19-10-2013, 14:48
Bolid: sc75/vwg4/161 |
|
|
Ja w tym roku zakonserwowałem seja preparatem takim jak używają w wielu autoryzowanych serwisach m inn. w Fiacie.
Nazywa się Forch i jest do zdobycia np. na alledrogo.
Na pistolet i do boju, tylko wcześniej umyć podwozie ciepłą wodą z proszkiem na jakiejś myjni samoobsługowej, ewentualne ślady rdzy potraktowałem szczotką drucianą, potem specjalnym preparatem chelad a następnie zamalowałem hamerajtem. |
_________________ 75Hp |
|
|
|
 |
sylwesterop
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 19-10-2013, 16:24
|
|
Koledzy kupiłem dziś w sklepie puszkę autogum 12zł/l tak na sprawdzenie nie wiem co o tym sądzić gęstawe posmarowałem sejka od spodu na pewno nie zaszkodzi tym bardziej że w paru miejscach przytarłem oryginalną izolację. Odpuszczam może przy innym samochodzie po testuje inne preparaty. |
|
|
|
 |
krysy
Nałogowiec

|
Wysłany: 19-10-2013, 17:21
|
|
Odtłuść powierzchnię.
Jak nie odpadnie za pół roku po zimie to będzie ok. |
_________________ 75Hp |
|
|
|
 |
sylwesterop
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 19-10-2013, 17:47
|
|
No starannie przygotowuję wszystkie powierzchnie do malowania jestem w tym wręcz pedantyczny czym wkurzam wszystkich |
|
|
|
 |
DeVILBISS [Usunięty]
|
Wysłany: 19-10-2013, 18:03
|
|
|
krysy napisał/a: | Nazywa się Forch |
Nie polecaj czegoś co jest g*** do kwadratu... Masz jakas wieksza wiedze nt. tej konserwacji o ile mozna to cos nazwac konserwacją ? Wszelkiego rodzaju forchy wurtchy bole i lole to jeden a ten sam syf. Wiesz co tak naprawde jest w tych puszkach ? Konserwacje lepszych firm które są juz dawno po terminie , konserwacje które nie przeszły testów jakościowych takie badziewne firmy kupuja to za smieszne pieniadze i lepią swoje etykiety. Ogólnie rzecz biorąc w puszkach firm które wyzej wymieniłem moze byc wszystko. I nie jest to nic dobrego... Przykładowy forch po poł roku od aplikacji na WYPIASKOWANYM miejscowo podwoziu (tam gdzie była rdza) zabezpieczone miejsca podkładem epoxydowym p7 firmy dp, szlakgo trafił. Ruda wyszła wyszła wszedzie tam gdzie był forch, a dlaczego ? Bo siąknął wode lepiej niż gąbka, a nie wypychał jej.
Jak chcecie zrobic konserwe z głowa nie kupujcie tych srodków... Ja wiem ze zaraz wyskoczą obroncy szczególnie firmy boll zwisa mi to i powiewa, ze jest tani i wyglada super tylko na jak długo... Robie konserwacje aut od dobrych 5 lat, przetestowałem mase srodków, pare razy sie przejechałem na takich własnie wyzej wymienionych syfach i były poprawki, jedyne co moge polecić to: Sika, Noxudol, Dinitrol, Teroson. |
|
|
|
 |
sylwesterop
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 19-10-2013, 19:02
|
|
Widzę że wsadziłem kij w mrowisko... Ale takie pytanie czy jest sens inwestować w 14letni samochód który jest już dość mocno styrany 154kkm gdzie poprzedni właściciele dosiadali go do wykończenie nie myśląc o jakichkolwiek naprawach czy konserwacji? Za młody na eksponat za stary by myśleć o sprzedaży bo nie odzyska się pieniędzy jakie się włożyło?
U mnie podłoga jest w miarę OK bez rdzy w paru miejscach sam przytarłem spodem jak byłem na śląsku na pewnym parkingu był taki świetny wyjazd masakra w kiepskim stanie są boki przy progach nie ma dziur ale dużo ryżego chciałbym to jakoś poprawić by przez parę lat był spokój zanim nie będzie mnie stać na trochę młodszy samochodzik. |
|
|
|
 |
krysy
Nałogowiec

|
Wysłany: 19-10-2013, 19:33
|
|
Noxudol to też syf. Ruda wyłaziła mi na cc. Może pakują przeterminowane.
Teraz zakonserwowałem Forchem zobaczymy.
W VW i Fiacie stosują ten środek a oni chyba byle czego by nie stosowali. |
Ostatnio zmieniony przez krysy 19-10-2013, 19:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Grosik
Nałogowiec

Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Sie 2012 Posty: 279 Skąd: Okolice Warszawy
|
|
|
|
 |
DeVILBISS [Usunięty]
|
Wysłany: 20-10-2013, 00:29
|
|
|
krysy napisał/a: | Noxudol to też syf. |
Chyba kpisz człowieku !
Rozumiem ze aplikacja prosto na rdze, która została przetarta powierzchownie szczotką druciana ? Nic dziwnego ze taki efekt.
Nie wyczyścicsz do gołej czystej blachy nie zagruntujesz epoxydem to i najlepsza konserwacja nic tutaj nie pomoże...
Mówisz ze w serwisach stosuja taka amatorke, a nie wiesz czemu ? Bo co aso to aso :d Złodzieje i darmozjady, tam sie liczy tylko sztuka, nie jakosc. Azeby była sztuka musi byc tani produkt z bujną nazwą i historyjką dla klienta... Każdy kto ma głowe na karku zrozumie o czym pisze.... I prosze Cie nie wypisuj tu takich bredni bo az mi sie śmiac z tego chce... Jak masz tak doradzać nie doradzaj wcale... |
|
|
|
 |
krysy
Nałogowiec

|
Wysłany: 20-10-2013, 07:47
|
|
Przeczytaj co napisałem wcześniej a nie pisz takich dyrdymałów człowieku.
Jak kładziesz na rdze konserwacje to gratuluje.
Dla mnie Noxudol to też syf i nie ma znaczenia czy on jest ze Szwecji czy Polski.
Nie sprawdził się u mnie w CC i więcej go nie kupie.
Na którym forum znalazłeś że Forch to zły preparat, dlatego że tani?
Pozwoliłem sobie poszukać po necie opinii i znalazłem same pozytywne na wielu forach a żadnej negatywnej.
Nie będę więcej tu zabierał głosu bo to nie ma sensu człowieku.
Kolega wybierze sobie to co uzna za stosowne, może bolla. |
|
|
|
 |
DeVILBISS [Usunięty]
|
Wysłany: 20-10-2013, 11:02
|
|
|
krysy napisał/a: | Na którym forum znalazłeś że Forch to zły preparat, dlatego że tani? |
Jakbys sie czytać nauczył to bys sie doczytał ze sam go uzywałem na podwoziu które było wypiaskowane i zagruntowane epoxydem, ślepy czy czy udajesz głupa ?
krysy napisał/a: | ewentualne ślady rdzy potraktowałem szczotką drucianą, potem specjalnym preparatem chelad a następnie zamalowałem hamerajtem. |
To jest To Twoje czyszczenie korozji przed konserwacją tak ? Szczotka druciana i hamerajt do tego jakis smieszny ''porzeracz'' rdzy ? I co myślisz ze ją zjadł i mu smakowało, powiem Ci ze to ma wyje*** po całosci na Twoja rdze, bo to kolejny udawany srodek. Rdze sie usuwa, najlepiej poprzez proces piaskowania, a nie konserwuje takimi cudami jak chelad, cortain, brunox, jest tego masa a kazdy z nich daje tylko po potrfelu nic wiecej. Wejdz na fora lakiernictwa samochodowego i popytaj tam o te bujne srodki, zobaczymy jaką dostaniesz odpowiedz. Odemnie wszystko, nie mam zamiaru dalej ciagnać tej nudnej gadki. Mało w życiu jeszcze zrobiłeś człowieku zeby tu takie wywody i tak jak to napisałes DYRDYMAŁY wypisywać. |
|
|
|
 |
Tomek16f
Nałogowiec Kocha Mercedesy

Pomógł: 48 razy Wiek: 45 Dołączył: 27 Gru 2011 Posty: 853 Skąd: ?ląsk/Bielsko-Biała
|
Wysłany: 20-10-2013, 12:24
Bolid: SC MPI, Hyundai, Carrera 4, MB 300 AMG |
|
|
DeVILBISS napisał/a: | krysy napisał/a: | Noxudol to też syf. |
Chyba kpisz człowieku !
Rozumiem ze aplikacja prosto na rdze, która została przetarta powierzchownie szczotką druciana ? Nic dziwnego ze taki efekt.
Nie wyczyścicsz do gołej czystej blachy nie zagruntujesz epoxydem to i najlepsza konserwacja nic tutaj nie pomoże...
Mówisz ze w serwisach stosuja taka amatorke, a nie wiesz czemu ? Bo co aso to aso :d Złodzieje i darmozjady, tam sie liczy tylko sztuka, nie jakosc. Azeby była sztuka musi byc tani produkt z bujną nazwą i historyjką dla klienta... Każdy kto ma głowe na karku zrozumie o czym pisze.... I prosze Cie nie wypisuj tu takich bredni bo az mi sie śmiac z tego chce... Jak masz tak doradzać nie doradzaj wcale... |
ASO- Autoryzowana stacja oszustwa..... po tych matołach to nasi poprawiają co chwile i to kosztuje i tak X razy taniej klienta.
Jak k...... Noxudol jest zly to wasze seicenta sa ze złota chyba.... ponad 30 aut mam tym zrobione u ludzi którzy tylko sie tym zajmują i tylko noxudolem i po nawet 6 latach wszystko się trzyma...
Tak wiec albo h...... przygotowales chlopcze auto i cokolwiek bys nie mial bylo by to samo.... albo masz h....... auto. A tak jak forch, boll robi papke i hdaje ze jest fajny to sie nim zachwycaja tak jak w polerce pasta Tempo anatorzy...
Akurat z Devilem to masz nie teges zeby startowac gdyz kolega sie tym zajmuje od lat jako profesjonalista a nie jakis amator w szopie i wyje........ nie jedno aso i serwisy jakoscia swojej pracy..... |
_________________ nasz YT
http://www.youtube.com/us...09?feature=mhee
www:
http://www.auto-moto-serwis.com.pl/
Fanpage
https://www.facebook.com/AutoMotoSerwisChannel
 |
Ostatnio zmieniony przez Tomek16f 20-10-2013, 14:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
macher
Moderator
Pomógł: 448 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2149 Skąd: wioska wilków wlkp
|
Wysłany: 20-10-2013, 12:32
Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100 |
|
|
PAX panowie. To nie temat na zwady i wulgaryzmy. Nawet wykropkowane. Konserwowałem w tym roku swoje auta blachogumem i bollem do profili zamkniętych. Ale czy polecać nie wiem - trzyma się dobrze i jest tani |
_________________ Hac не дoгoнят ... |
|
|
|
 |
|