FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Odpowietrzanie hamulców.
Autor Wiadomość
jędrek 
Nałogowiec

Wysłany: 19-06-2014, 19:32   Odpowietrzanie hamulców.
   Bolid: seicento 899

Po raz kolejny mechanicy mnie rozczarowali swoim niedbalstwem i lekkomyślnością.Pół roku temu wymienione zostały klocki i tarcze i tył również wymieniony i do tego pompa nowa no i jak zwykle pasuje wszystko odpowietrzyć prawda?? już gdzieś tutaj pisałem że mi przód prawie nie hamuje, ja nie sprawdzałem czy odpowietrzniki były ruszane przecież mechanik odpowietrzył ale wczoraj popatrzyłem i jednak nie były ruszane próbowałem ruszyć ale rdza trzyma, od wczoraj psykam WD40 i w sobotę po pracy będę próbował odkręcać,mam wielką nadzieję że nic nie ukręcę.

Paweł1984 
spamer team
Jasper84

Wysłany: 19-06-2014, 22:02   Re: Odpowietrzanie hamulców.
   Bolid: Seicento sporting+,Hundai I30N performance

jędrek napisał/a:
Po raz kolejny mechanicy mnie rozczarowali swoim niedbalstwem i lekkomyślnością.Pół roku temu wymienione zostały klocki i tarcze i tył również wymieniony i do tego pompa nowa no i jak zwykle pasuje wszystko odpowietrzyć prawda?? już gdzieś tutaj pisałem że mi przód prawie nie hamuje, ja nie sprawdzałem czy odpowietrzniki były ruszane przecież mechanik odpowietrzył ale wczoraj popatrzyłem i jednak nie były ruszane próbowałem ruszyć ale rdza trzyma, od wczoraj psykam WD40 i w sobotę po pracy będę próbował odkręcać,mam wielką nadzieję że nic nie ukręcę.

Na przyszłość zmień ,,mechanika'' i smaruj gwint odpowietrznika smarem miedzianym to odkręcisz normalnie 8-ką zawsze.

co17rey 
Nałogowiec

Wysłany: 20-06-2014, 11:32   
   Bolid: Ford Focus MK2

Do odkręcania odpowietrznika wystarczy wd-40 i lekkie stukanie młotkiem w niego. Potem zostawić na noc i dobry klucz nasadowy. Każdy odpowietrznik się odkręca :)

owen 
Nałogowiec

Wysłany: 20-06-2014, 11:39   
   Bolid: Było SC 900...było 1.2 8V...jest Madzia eFka.

U mnie to nie zdało egzaminu i niestety trzeba go było palnikiem potraktować żeby dał się odkręcić...oczywiście jak już odkręcisz to wymień te odpowietrzniki i posmaruj gwint smarem miedziowym jak kolega wyżej napisał ;) Ja posmarowałem i nie mam problemów z odpowietrzaniem ;) Nie zapomnij o gumowych nakładkach na odpowietrzniki.

jędrek 
Nałogowiec

Wysłany: 20-06-2014, 19:12   
   Bolid: seicento 899

Akurat skończyłem odpowietrzanie,operacja się udała :)) już po fakcie ale właśnie zrobiłem jak kolega co17rey proponuje gwint nie chciał ale puścił.

Odpowiedz do tematu