Odpowietrzanie hamulców. |
Autor |
Wiadomość |
jędrek
Nałogowiec
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 03 Cze 2014 Posty: 702 Skąd: tarnów
|
Wysłany: 19-06-2014, 19:32 Odpowietrzanie hamulców.
Bolid: seicento 899 |
|
|
Po raz kolejny mechanicy mnie rozczarowali swoim niedbalstwem i lekkomyślnością.Pół roku temu wymienione zostały klocki i tarcze i tył również wymieniony i do tego pompa nowa no i jak zwykle pasuje wszystko odpowietrzyć prawda?? już gdzieś tutaj pisałem że mi przód prawie nie hamuje, ja nie sprawdzałem czy odpowietrzniki były ruszane przecież mechanik odpowietrzył ale wczoraj popatrzyłem i jednak nie były ruszane próbowałem ruszyć ale rdza trzyma, od wczoraj psykam WD40 i w sobotę po pracy będę próbował odkręcać,mam wielką nadzieję że nic nie ukręcę. |
|
|
|
 |
Paweł1984
spamer team Jasper84
Pomógł: 160 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1212 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 19-06-2014, 22:02 Re: Odpowietrzanie hamulców.
Bolid: Seicento sporting+,Hundai I30N performance |
|
|
jędrek napisał/a: | Po raz kolejny mechanicy mnie rozczarowali swoim niedbalstwem i lekkomyślnością.Pół roku temu wymienione zostały klocki i tarcze i tył również wymieniony i do tego pompa nowa no i jak zwykle pasuje wszystko odpowietrzyć prawda?? już gdzieś tutaj pisałem że mi przód prawie nie hamuje, ja nie sprawdzałem czy odpowietrzniki były ruszane przecież mechanik odpowietrzył ale wczoraj popatrzyłem i jednak nie były ruszane próbowałem ruszyć ale rdza trzyma, od wczoraj psykam WD40 i w sobotę po pracy będę próbował odkręcać,mam wielką nadzieję że nic nie ukręcę. |
Na przyszłość zmień ,,mechanika'' i smaruj gwint odpowietrznika smarem miedzianym to odkręcisz normalnie 8-ką zawsze. |
|
|
|
 |
co17rey
Nałogowiec
Pomógł: 14 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2011 Posty: 150 Skąd: ERA / SC
|
Wysłany: 20-06-2014, 11:32
Bolid: Ford Focus MK2 |
|
|
Do odkręcania odpowietrznika wystarczy wd-40 i lekkie stukanie młotkiem w niego. Potem zostawić na noc i dobry klucz nasadowy. Każdy odpowietrznik się odkręca |
_________________ Ford Focus MK2 |
|
|
|
 |
owen
Nałogowiec

Pomógł: 53 razy Wiek: 35 Dołączył: 23 Mar 2009 Posty: 216 Skąd: Pawłowice
|
Wysłany: 20-06-2014, 11:39
Bolid: Było SC 900...było 1.2 8V...jest Madzia eFka. |
|
|
U mnie to nie zdało egzaminu i niestety trzeba go było palnikiem potraktować żeby dał się odkręcić...oczywiście jak już odkręcisz to wymień te odpowietrzniki i posmaruj gwint smarem miedziowym jak kolega wyżej napisał Ja posmarowałem i nie mam problemów z odpowietrzaniem Nie zapomnij o gumowych nakładkach na odpowietrzniki. |
|
|
|
 |
jędrek
Nałogowiec
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 03 Cze 2014 Posty: 702 Skąd: tarnów
|
Wysłany: 20-06-2014, 19:12
Bolid: seicento 899 |
|
|
Akurat skończyłem odpowietrzanie,operacja się udała już po fakcie ale właśnie zrobiłem jak kolega co17rey proponuje gwint nie chciał ale puścił. |
|
|
|
 |
|