FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pompa paliwa i wyłącznik
Autor Wiadomość
grzegorz354
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2007, 07:42   Pompa paliwa i wyłącznik

witam,
kupiłem automatyczny wyłącznik pompy paliwy gdy autko pracuję na LPG, tylko mam mały problem z przewodem który steruje pompę jest ich aż 5, tylko który jest ten właściwy.
Z tego co doczytałem z mojej kserowanej książki to tyle że 3 przewody do wskaźnika paliwa, 1 wyłącznik bezwadnościowy i 1 sterowanie pompy (prawdopodobnie zielono czarny tylko nie jestem pewien)
pzdr
Ostatnio zmieniony przez grzegorz354 25-05-2007, 08:31, w całości zmieniany 1 raz  

szymonek 
ĄĄĘĘĘ

Wysłany: 25-05-2007, 09:01   
   Bolid: 1E 187

grzegorz354 napisał/a:
Z tego co doczytałem z mojej kserowanej książki to tyle że 3 przewody do wskaźnika paliwa, 1 wyłącznik bezwadnościowy i 1 sterowanie pompy (prawdopodobnie zielono czarny tylko nie jestem pewien)

Dobrze kombinujesz. Co do koloru to nie powiem Ci bo nie wiem :P ale to podpinaj się i sprawdzaj, kiedy pompa ucichnie znaczy, że trafiłes

Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki... cuda zajmują mi trochę więcej czasu... :))

SiDoR 
Nadworny Mechanik
AngelInADevil'sSuit

Wysłany: 25-05-2007, 09:07   
   Bolid: SIGNUM Z20NET '03, VB Caravan X16XEL '99

bede strzelał z pamięci bo dawno tej wtyki nie ruszałam

ale jak masz wtyczke od pompy i ten zatrzask od niej masz u góry to

pierwszy przeód od lewej to masa

trzeci (środkowy) to +

kolorków nie pamiętam

a pozostałe 3 są od wskaźnika poziomu paliwa

macher 
Moderator

Wysłany: 25-05-2007, 09:57   
   Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100

zasilanie pompy

+ zielono-czarny

masa(-) poprzez wyłacznik bezwładnościowy fioletowo czarny.

A tak pozatym jak wygląda takie urządzenie?Ja mam u siebie zwykły przekażnik przełączający i jak dostaje sygnał z elektrozaworu na butli to wyłacza pompę paliwa.

grzegorz354
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2007, 10:11   

Proszę bardzo. To urządzonko działa tak samo jak opisałeś dostaje sygnał z elektrozaworu tylko jeszcze dodatkowo ma zwłokę 20 s po przejściu na LPG
To jest link gdzie kupiłem wyłącznik oprócz tego kobietka ma jeszcze wskaźniki poziomu gazu.
http://www.allegro.pl/sho...php?uid=4160924
Ostatnio zmieniony przez grzegorz354 25-05-2007, 10:15, w całości zmieniany 2 razy  

Dar43
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2007, 11:37   

A moje pytanko :

Czy odłaczenie pompy paliwa nie ma wpływu na wtryskiwacze benzyny przeciez one pracuja wtedy na sucho nie zapieka sie czy cos chodzi mi oczywiscie o silniki MPI bo mnie odradzano montaz czegos takiego ?

Roberto212 
Bywalec

Wysłany: 25-05-2007, 11:56   
   Bolid: Seicento S

Dar43 napisał/a:
A moje pytanko :

Czy odłaczenie pompy paliwa nie ma wpływu na wtryskiwacze benzyny przeciez one pracuja wtedy na sucho nie zapieka sie czy cos chodzi mi oczywiscie o silniki MPI bo mnie odradzano montaz czegos takiego ?

Dobrze Ci odradzano. Ale wtryskiwacze nie pracują na gazie a pompa powinna chodzić po to by tłoczyć do nich paliwo a tym samym je schładzac.

Zulu 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 25-05-2007, 18:00   
   Bolid: Seicento

Ja również mam problem prawdopodobnie z pompą paliwa. Wczoraj mechanik wymienił mi bak + rułki i dodatkowo cały tłumik ale to chyba bez znaczenia. Przed wymianą nie było z niczym problemów. Po wymienia zaczeło coś piszczeć w okolicach baku, mało tego - podczas jazdy gdy dodaje gazu auto tak jak by się "zatykało" i zamiast przyśpieszać traci na prędkości i mocno szarpie, z pierwszego biegu ledwo idzie ruszyć i dziś musiałem pare razy z trasy zjechać bo nie szło ruszyć. Nie wiem czy to wina mechanika, ale wcześniej problemów nie było, a koleś się wypiera, że to już musiało być przed wymianą :evil:

thejanek
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2007, 23:05   

Sprawdź czy w zbiorniku nie ma syfu. (w pompie paliwa tez)

Zulu 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 26-05-2007, 12:53   

Zrobione. Filtr paliwa był zatkany.

wasacz 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 20-08-2007, 23:21   

Mam ten sam problem
"Ja również mam problem prawdopodobnie z pompą paliwa. Wczoraj mechanik wymienił mi bak + rułki i dodatkowo cały tłumik ale to chyba bez znaczenia. Przed wymianą nie było z niczym problemów. Po wymienia zaczeło coś piszczeć w okolicach baku, mało tego - podczas jazdy gdy dodaje gazu auto tak jak by się "zatykało" i zamiast przyśpieszać traci na prędkości i mocno szarpie, z pierwszego biegu ledwo idzie ruszyć i dziś musiałem pare razy z trasy zjechać bo nie szło ruszyć. Nie wiem czy to wina mechanika, ale wcześniej problemów nie było, a koleś się wypiera, że to już musiało być przed wymianą" z tym ,że seitka kupilem nie dawno i nie moge nic znalesc w tym aucie to jest 900 cm 2002 rok fajnie by bylo jak by mi ktos powiedzial cos mam z tym zrobic i gdzie jest filtr paliwa :/

TAs 
TAssmańska Diablica

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 20-08-2007, 23:24   
   Bolid: Fiat Punto

wasacz, proponuję zapoznać się z naszym regulaminem. Szczególnie polecam punkt 7 czyli zajrzenie do TEGO działu. :))

Odpowiedz do tematu