FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaka pompa paliwa powinna byc do 1.1 z gora 1.2
Autor Wiadomość
uxon 
Nałogowiec

Wysłany: 19-11-2014, 00:08   Jaka pompa paliwa powinna byc do 1.1 z gora 1.2
   Bolid: CCS

Samochod to ccs 1.1 z gora 1.2 (i paroma innymi modami silnikowymi). Slyszalem, ze przy takim modzie pompa paliwa powinna byc 3-barowa. Mechanik sprawdzal mi dzis cisnienie na mojej i wyszlo kolo 2.2-2.3. Ale wedlug jakiejs ksiazki napraw w punto 75 wlasnie siedzi pompa ktora daje ok. 2.5 bara, a nie 3. Jak to powinno byc?
http://fiatpunto.com.pl/p...3734bdf#p716432 - tu tez informacja o 2,5 bara.
Druga sprawa, jak inaczej moge sprawdzic czy obecna pompa daje rade? Wydatek pompy (ile powinien wynosic)?
A czy mozna zalogowac jakies wartosci lambdy, zeby zobaczyc czy gora nie jest za ubogo?

barkor 
spamer team

Wysłany: 19-11-2014, 10:10   
   Bolid: Seicento 900-->1.4 16V 6speed

To z pewnością masz już wkład wymieniony na ten "3barowy". Też słyszałem o tym, że rzeczywiste ciśnienie w tych pompach z punto to 2,5bara, ale przyjęło się, że na te pompy mówi się, że są 3 barowe.

uxon 
Nałogowiec

Wysłany: 19-11-2014, 10:24   
   Bolid: CCS

OK, to jedna watpliwosc wyjasniona.
A jak sprawdzic, czy pompa na pewno daje rade?

turbo-daniel 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 22-11-2014, 13:08   
   Bolid: Fiat Seicento Sporting

Jak będzie miał za małą pompe to jak odpalisz auto rundke zrobisz to sie kapniesz bo będzie do dupy chodziło to szarpnie to zgasnie to mu dasz gazu a auto zacznie przerywać typowe braki paliwa poznasz.

Paweł1984 
spamer team
Jasper84

Wysłany: 23-11-2014, 16:01   Re: Jaka pompa paliwa powinna byc do 1.1 z gora 1.2
   Bolid: Seicento sporting+,Hundai I30N performance

uxon napisał/a:
Samochod to ccs 1.1 z gora 1.2 (i paroma innymi modami silnikowymi). Slyszalem, ze przy takim modzie pompa paliwa powinna byc 3-barowa. Mechanik sprawdzal mi dzis cisnienie na mojej i wyszlo kolo 2.2-2.3. Ale wedlug jakiejs ksiazki napraw w punto 75 wlasnie siedzi pompa ktora daje ok. 2.5 bara, a nie 3. Jak to powinno byc?
http://fiatpunto.com.pl/p...3734bdf#p716432 - tu tez informacja o 2,5 bara.
Druga sprawa, jak inaczej moge sprawdzic czy obecna pompa daje rade? Wydatek pompy (ile powinien wynosic)?
A czy mozna zalogowac jakies wartosci lambdy, zeby zobaczyc czy gora nie jest za ubogo?

To co piszą w książka o fiatach, weź między bajki-sc MPI-ori pompa po niedużym przebiegiu daje 2,65bara.
Pompa sie zużywa wiec od tych 26-27 bara, używka daje 2.5-.2.3-to już min. takie.
Sprawdzasz j.w ciścnienie i odgłosy-jak właczasz zapłon i wyje piszczy to zaraz padnie.
Jedziesz na hamownie z szerokopasmówką w wydech i sprawdzasz AFR, ew. do gazownika-odpadają koszty hamowni.

Odpowiedz do tematu