Turbina do 1.1 |
Autor |
Wiadomość |
Olonor
Nałogowiec

Wiek: 35 Dołączył: 01 Sty 2013 Posty: 210 Skąd: Łódź / Selkirk
|
Wysłany: 16-10-2015, 13:02 Turbina do 1.1
Bolid: One Point One MPI |
|
|
siema wszystkim
dawno mnie nie było bo swojego seja sprzedałem i kupiłem E91
al mam zamiar kupić seja 1.1 między 2001 a 2003 z przebiegiem do 160tys. km
i zastanawiam się nad Turbo
Tak wiem zaraz poleją się hejty ze drogo i swap lepszy tyle że SWAP w moim przypadku odpada ze względu na UK gdzie jest to jeszcze mniej mozliwe niż w Polsce
a dwa to Turbo to Turbo choć by kosztowało 7-8k
Pytanie czy ktoś juz sie w to bawił i czy da się ogarnąć zestaw Plug&play... tak żeby ktoś mi to zmajstrował w Polsce wysłał tu a ja tu pozakładam i jadę?? |
|
 |
dawiddawidowski
Moderator Cento Nowy Sącz

Pomógł: 47 razy Wiek: 32 Dołączył: 06 Mar 2013 Posty: 3642 Skąd: NS
|
Wysłany: 16-10-2015, 16:13
Bolid: SC Abarth 1.4 16v 6speed |
|
|
Trs z Częstochowy ogarnie turbawe a na pewno będzie full profi bo już kilka t-jetów wyjechało często podłubanych na +200Km więc taka zabawka to najmniejszy problem Swoją drogą lepiej to zrobić z 1.2 8v po pierwsze wytrzyma więcej, lepsze parametry i więcej mocy a co najlepsze dla niewtajemniczonych wygląda jak 1.1 |
_________________ Polska Jazda SC
ROSSO BAROCCO by dawid |
|
|
|
 |
Paweł1984
spamer team Jasper84
Pomógł: 160 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1212 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 17-10-2015, 00:01 Re: Turbina do 1.1
Bolid: Seicento sporting+,Hundai I30N performance |
|
|
Olonor napisał/a: | siema wszystkim
dawno mnie nie było bo swojego seja sprzedałem i kupiłem E91
al mam zamiar kupić seja 1.1 między 2001 a 2003 z przebiegiem do 160tys. km
i zastanawiam się nad Turbo
Tak wiem zaraz poleją się hejty ze drogo i swap lepszy tyle że SWAP w moim przypadku odpada ze względu na UK gdzie jest to jeszcze mniej mozliwe niż w Polsce
a dwa to Turbo to Turbo choć by kosztowało 7-8k
Pytanie czy ktoś juz sie w to bawił i czy da się ogarnąć zestaw Plug&play... tak żeby ktoś mi to zmajstrował w Polsce wysłał tu a ja tu pozakładam i jadę?? |
Nie sądzę, żeby nawet Tomek z TRS-u wysłał Ci części do 1.2 T-złożyć tak na miejscu i dostroić nie problem, kwestia póżniej rozłożyć i wysłać
Ps. wiem , że terminów nie mają do końca roku, a Twój plan jest ambitny czasowo.
BTW. w dzisiejszych czasach oprócz TRS-u i Szarego z Częstochowy nie znam firmy która zrobiła by porządnie 1.2 T nie skasowała jak za zboże/drutu nie dała a o wysyłce zapomnij.
Teraz się zarabia na chiptuningu 3 godzinnym TDI ciepło, stroją, hamują wychodzi sporo, kładziesz 2 koła i czysty w dwu aspektach zysk-nawet nie trzeba silnika oglądać |
|
|
|
 |
proshotter
Nałogowiec

Pomógł: 10 razy Wiek: 32 Dołączył: 27 Lip 2011 Posty: 866 Skąd: Olsztynek
|
Wysłany: 12-12-2015, 23:09
Bolid: seicento 1.4 16v StartJet |
|
|
Jeśli dalej szukasz to pod koniec stycznie znowu będę jechał do Yorku...
Jak coś mógłbym CI skompletować większość gratów albo kupić jakiś komplet i Ci przywieść.
Do Szkocji jednak się nie przeprowadziłeś |
|
|
|
 |
|